Основан одбор за борбу против корупције Општине Врачар

2005-12-protiv_korupcije

Поводом 9. децембра, Светског дана борбе против корупције, у великој сали Општине Врачар одржана је конференција за новинаре због оснивања Одбора за борбу против корупције у Општини Врачар. Како је у уводној речи истакла председница Општине Врачар гђа Милена Милошевић, Врачар као прва демократска општина у држави увек треба да буде пример и водиља другима како се ради. Још од 1991. године, када је на Врачару успостављена демократска власт, промењен је начин рада у органима локалне самоуправе – контакт са грађанима је веома побољшан, уведена су редовна дежурства одборника, а транспарентност рада почела је да се огледа и у јавним набавкама, све у циљу спречавања било какве сумње у постојање корупције.

Досадашњи извештаји свих надлежних инспекција које прате рад локалних самоуправа увек су Општину Врачар вредновали највишим оценама и то је тенденција коју треба очувати, па се предузимају све мере да би се унапредио рад општинске Управе. С обзиром да у свести грађана постоји уврежено мишљење да су сви корумпирани, да би се отклонила свака сумња донета је одлука за оснивање оваквог тела које чине људи од ауторитета и личног интегритета, закључила је гђа Милена Милошевић.

Чланови Одбора су проф. др. Војислав Миловановић, протонеимар Храма светог Саве на Врачару, проф. Драгор Хибер, стручњак из области права и Миро Марјановић, економиста и финансијски стручњак. Оваквим саставом Одбора повезане су три кључне области у којима је могућа појава корупције – право, грађевина и финансије.

Како каже Хибер, председник Одбора, ово тело замишљено је да обавља две паралелне функције. Прва је контакт са грађанима који могу да аргументовано или не да уложе протест због евенталне неправилности у раду Општинеске управе, а друга је систематско праћење рада локалне самоуправе и чворишних места на којима је корупција могућа. Одбор је, нагласио је Хибер, независан у раду, очекује широку помоћ свих надлежних и не преузима улогу полиције, већ покреће надлежне органе или институције.

Челни људи Општине Врачар ће, као и до сада, у оквиру својих надлежности урадити све да грађани буду задовољни и да правда буде извршена, јер остваривање права која некоме не припадају и ускраћивање права некоме коме припадају треба искоренити.

Поводом 9. децембра, Светског дана борбе против корупције, у великој сали Општине Врачар одржана је конференција за новинаре због оснивања Одбора за борбу против корупције у Општини Врачар.

[9. Децембар 2005.]

<< Децембар 2005стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike