Повећајмо број перипатолога

Удружење слепих и слабовидих Србије "Бели штап" одржало је 23. децембра у Општини Врачар округли сто "Самостално кретање слепих и слабовидих у Србији". Главна порука скупа била је да је у Србији неопходно обучити већи број перипатолога, стручњака за обуку особа оштећеног вида у оријентацији и кретању без туђе помоћи. Наиме, у Србији тренутно постоји само један регистровани перипатолог.

2005-12-beli_stap Учеснике скупа поздравио је председник Републике Србије Борис Тадић, рекавши да место сваке земље у међународној утакмици треба посматрати не само по њеним резултатима у економији, индустрији или трговини, већ и по томе како земља одговара на цивилизацијске стандарде, што се најбоље види по њеном односу према грађанима чије су потребе другачије него код већине. Земља која о њима не води рачуна ради сама себи о глави, рекао је Тадић и обећао да ће наставити да користи сав свој ауторитет, и као председник Србије и у оквиру странке на чијем је челу, како би се слепи и слабовиди још активније укључили у процесе одлучивања.

Скуп су водили Весна Несторовић, председник Удружења "Бели штап" и Бојана Миловановић, менаџер њихових пројеката, а гостима су се обратили и председник наше Општине Милена Милошевић и амбасадор Републике Хрватске у Србији и Црној Гори Тончи Станичић. Треба нагласити да "Бели штап" има одличну сарадњу са сродним организацијама у Хрватској.

"Бели штап" постоји већ две и по године и идеја водиља им је интеграција слепих и слабовидих особа у социјалну заједницу, уз истицање права на једнакост са осталим грађанима. Седиште им се налази у Средачкој 2, а ако желите да им помогнете у раду, можете их контактирати на телефон 011/308-7545 или путем електронске поште

[23. Децембар 2005.]

<< Децембар 2005стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike