Новембар 2007

Да јавне набавке свима буду јавне

Ministar Finansija Home

Градска општина Врачар и Development Consulting Group представили су софтвер за јавне набавке "е-набавка" као део пројекта који спроводи општина Врачар под називом: "Да јавне набавке свима буду јавне".

Врачар је прва општина у Србији која ће планирати јавне набавке у електронском облику и сви подаци ће бити доступни путем званичне интернет презентације општине Врачар - www.vracar.org.yu. Електронско праћење јавних набавки омогућиће грађанима увид у трошење њиховог новца за неопходне робе и услуге, повећати ефикасност рада служби и убрзати процес набавки.

[29. Новембар 2007.]

даље///

Еколошка радионица ''Деца и рециклажа''

Edukacija Malisana Home

У еколошком вртићу "Нада Пурић" настављен је пројекат "Деца и рециклажа" који организује Београдски еколошки центар, под покровитељством општине Врачар и Теленор фондације.

Пројекат подразумева образовање деце из области заштите животне средине и одрживог развоја, а циљна група су деца која похађају предшколске установе, основне и средње школе са територије општине Врачар, тако да ће реализацијом пројекта бити обухваћено око 1500 деце. Кроз игру и креативан рад деца ће научити на који начин се одбачени материјали прерађују у нове ствари и предмете.

[27. Новембар 2007.]

даље///

Општина Врачар увек за предлоге својих грађана

Saopstenje-Home

САОПШТЕЊЕ

Председник општине Врачар, Бранимир Кузмановић је са својим тимом спровео анкету о начину уређења зелене површине оивичене улицама Милешевска и Цара Николаја II. Анкета је спроведена у сарадњи са скупштинама станара зграда које се налазе око парка.
На овај начин, показано је како иницијатива грађана доводи до креирања најбољег решења и како се на Врачару увек поштују захтеви грађана и поступа у складу са њиховим интересима.
Наше комшије Врачарци су јасно изнели читав низ ставова који дају потпуна упутства како треба уредити њихов парк, односно њихово „двориште“ како га називају. Од тренутка када је општина Врачар добила први пут предлог за реконструкцију овог парка у априлу месецу током наше акције „Пролећно уређење Врачара“, сви планови и пројекти су имали за циљ да:

  • парк буде уређен тако да безбедност и сигурност деце буде на највишем могућем нивоу
  • да се поставе нове справе за играње деце са специјалном гумираном подлогом у том делу парка, како би се умањиле последице дечијих падова
  • буду засађена нова стабла и ново зеленило
  • се обезбеди већа зоохигијена у парку

[20. Новембар 2007.]

даље///

Округли сто о проблемима младих

Problemi Mladih Home

У понедељак, 19. новембра 2007. године, у великој сали градске општине Врачар одржан је округли сто под називом "Идентификација проблема младих и проналажење начина за њихово превазилажење".
Округли сто је део пројекта "Процес доношења националне стратегије за младе", у организацији НВО Центар за развој парламентарне дебате у сарадњи са Министарством омладине и спорта и градске општине Врачар.
Идеја и циљ округлог стола је да се откривањем кључних проблема младе популације путем дискусије, пронађу и предложе решења као и да се утврди ко је надлежан за њихово решавање.
На дебату су били позвани представници ђачких парламената средњих школа, студентских организација, невладних организација које се баве проблемима младих, подмлатка општинских одбора политичких странака, Дома здравља "Врачар", ОУП-а Врачар и Центра за социјални рад.
Расправу округлог стола, отворила je Тијана Живковић-Благојевић, члан Општинског већа градске општине Врачар.

[19. Новембар 2007.]

даље///

Дечија еколошка акција на Неимару

Kucica za Ptice Home"СИГУРНА КУЋА ЗА ПТИЦЕ"

У петак, 16. новембра 2007. године, у Неимарском парку код ОШ "Светозар Марковић" окупили су се ученици свих врачарских основних школа који су учествовали у еколошкој акцији "Сигурна кућа за птице". Аутор и реализатор ове акције је Организација "Деца Врачара".
Дрвене кућице и хранилице за птице су осликала деца са посебним потребама Основне школе "Душан Дугалић".
Овом еколошком акцијом ученици су дали свој допринос заштити и унапређењу животне средине.
Своје рукотворине су поклонили врачарским школама као и деци која бораве на лечењу у Институту за онкологију КБЦ Србије, како би исте поставили на терасама Института.
Зорана Смиљанић, члан Општинског већа градске општине Врачар задужена за област екологије и заштите животне средине је дала подршку дечијој акцији и истакла да, она представља велики допринос најмлађих Локалном еколошком акционом плану донетом од стране Скупштине општине Врачар.

[16. Новембар 2007.]

даље///

Јавна трибина са грађанима Врачара

Javna Tribina Gradjani Home

У оквиру пројекта "Праћење рада општина" у петак, 9. новембра 2007. године, у 18,00 часова, у великој сали управне зграде општине Врачар одржана је јавна трибина у оквиру које је председник општине, Бранимир Кузмановић са својим тимом у директној комуникацији са грађанима изнео резултате досадашњег рада и уједно их упознао са циљевима будућег развоја општине. Учесницима су се обратили Лазар Марићевић, председник Центра за развој Србије и Слободан Марковић доцент Факултета политичких наука .Грађанима је било омогућено да изнесу своје ставове и дају сугестије у погледу бољег функционисања општине, а све у циљу задовољења њихових потреба и ефикаснијег остваривања права.

Градска општина Врачар је обухваћена пројектом "Праћење рада општина" који реализује невладина организација Центар за развој Србије. Пројекат је подржан од стране Канадске агенције за међународни развој /CIDA/ и Балканског фонда за демократију. Циљ пројекта је побољшање рада локалне власти и укључивање грађана у процес доношења одлука кроз систем праћења успешности и вредновања општинске власти.

[12. Новембар 2007.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike