Децембар 2007

21. седница СО Врачар

skupstina-budzet

Одборници Скупштине општине Врачар на седници одржаној 26. децембра донели су Одлуку о буџету градске општине Врачар за 2008. годину. Усвајањем ове одлуке обезбеђена су средства за реализацију европских стандарда развоја наше општине у 2008. години.

[26. Децембар 2007.]

даље///

Новогодишња чаролија за децу из "Јусе"

jusa

Традиционална брига и пажња коју општина Врачар поклања деци без родитељског старања из Дома "Драгутин Филиповић - Јуса" крунисана је посетом Деда Мраза и уручивањем новогодишњих поклон пакетића. Чланове Општинског већа дочекала су раздрагана деца која су извела новогодишњу приредбу, а потом су уживала у новогодишњим пакетићима.

[25. Децембар 2007.]

даље///

Новогодишња продајна изложба уникатних ручних радова особа са аутизмом

izlozba

Градска општина Врачар и Дневни боравак за омладину са аутизмом Корнелије Станковић (Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометенен у развоју) организовали су новогодишњу продајну изложбу уникатних ручних радова особа са аутизмом.

Продајна изложба је почела данас, 24. 12. 2007. и трајаће до петка 28. 12. 2007. године у великој сали општине Врачар од 11 до 13 часова.

[24. Децембар 2007.]

даље///

Поправљене водоинсталације у Улици Грчића Миленка

popravke

Градска општина Врачар увек ради у најбољем интересу свих Врачараца. У сарадњи са ЈКП "Водовод и канализација", руководећи тим општине Врачар обезбедио је бесплатне поправке точећих места и водокотлића у становима грађана који станују у солитерима у Улици Грчића Миленка бр. 1, 3 и 4-а. На тај начин се смањују непотребни губици воде, а самим тим и трошкови власника станова које плаћају кроз месечну уплатницу Инфостану. Ова акција одвијала се у присуству председника градске општине Врачар Бранимира Кузмановића, који је рекао: "Грађани позитивно реагују на ову акцију, а нама је важно да градимо додатно поверење. Када се грађани обрате општини, могу увек да очекују повратну реакцију и решење свог проблема."

[23. Децембар 2007.]

даље///

Шта све може ученички парламент и како

djacki-parlament

Организација Деца Врачара, у сарадњи са Педагошким друштвом Србије и омладинском групом Етос, одржала је 20. и 21. децембра семинар на тему: Шта све може ученички парламент и како. Полазници семинара су ученици седмог и осмог разреда свих основних школа Врачара - чланови Ђачког општинског парламента.

[20. Децембар 2007.]

даље///

Подршка општине Врачар малим матурантима

nagrade-za-najboljeТрадиционално и ове године, градска општина Врачар наставила је уручивање награда младим Врачарцима који су на пријемним испитима при упису у средње школе остварили најбоље резултате. У понедељак, 17. децембра 2007. године, по пети пут су представници руководећег тима општине Врачар наградили рачунарима, лаптоповима и новчаним наградама 52 најбоља "мала матуранта" врачарских основних школа, који и станују на општини Врачар. Овде можете видети списак награђених ученика.

[18. Децембар 2007.]

даље///

Деда Мраз у општини Врачар

deda-mraz

Хуманитарна фондација Новака Ђоковића поклонила је 100 новогодишњих пакетића деци Врачара. У име Новака Ђоковића, у свечаној сали општине Врачар пакетиће су у уторак 18. децембра 2007. поделили председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић и Деда Мраз.

Телевизијске станице могу преузети видео материјал са линка www.infobiro.tv

[18. Децембар 2007.]

даље///

Ако си у срцу џин, није важно што си мали

udruzenje-distroficara

Удружење дистрофичара Београда и Центар за развој инклузивног друштва су у великој сали општине Врачар представили завршни део свог пројекта "Ако си у срцу џин, није важно што си мали", који је финансирала општина Врачар.

Председник општине Бранимир Кузмановић отворио је завршну приредбу "Сви различити, сви равноправни" речима: "Општина Врачар је стално отворена за сву децу без обзира на њихове различитости, јер су сва деца иста. Увек смо вољни да помогнемо у реализацији оваквих пројеката."

[17. Децембар 2007.]

даље///

Талентована деца Врачара добијају награде на такмичењима

zeleznica

Фонд за талентовану децу Врачара, захваљујући стручности и ентузијазму водитеља радионица, слободи у изражавању и креативности талентоване деце, после неколико месеци рада добија награде на такмичењима која организују републичке и градске институције.

На свечаности коју традиционално организују Железнице Србије, додељена је специјална награда Александри Мрвош, ученици трећег разреда ОШ "Јован Миодраговић" и полазници радионица за цртање и сликање Фонда за талентовану децу општине Врачар на конкурсу који је расписао Музеј железница Србије.

[14. Децембар 2007.]

даље///

Скупштина општине Врачар

skupstina УСВОЈЕН АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА МЛАДИХ
Оснива се Канцеларија за младе

Одборници Скупштине општине Врачар на седници одржаној 11. децембра 2007. године, донели су Акциони план за унапређење положаја младих градске општине Врачар. Млади од 15 до 30 година, који су циљна група овог плана, чине 20 одсто популације Врачара. Руководећи тим општине Врачар свестан је да млади морају имати прилику за испуњен, слободан и остварен живот, као и да их треба обучити да такве прилике искористе на прави начин. Полазни основ за доношење овог плана јесте једнакост у приступу правима тј. недискриминација; могућност остваривања слободног личног, породичног и професионалног развоја; поштовање достојанства, способности и доприноса свих младих људи и оснаживање активног учешћа младих у друштвеним процесима.

[11. Децембар 2007.]

даље///

Бесплатна породично-правна помоћ

sos-telefon

Представници општине Врачар и СОС телефона за жене и децу жртве насиља у породици представили су заједнички пројекат Пружање бесплатне правне помоћи из породично-правних односа, путем СОС телефона 33-47-007.

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић истакао је да је приметно све веће присуство насиља у породици, било да га заиста има све више или је видљивије услед активности невладиних организација. Општина Врачар ће и у наредном периоду подржавати пројекте усмерене ка отклањању свих облика насиља у свакодевном животу.

[10. Децембар 2007.]

даље///

Расписан конкурс за постављање тезги

Комисија председника градске општине Врачар расписала је Конкурс за одређивање корисника места за постављање тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама територије општине Врачар. Конкурс је објављен у дневном листу "Данас" 8-9. децембра 2007.године.

Овде можете прузети текст конкурса.

[8. Децембар 2007.]

даље///

Промоција Центра волонтера - Пријатељи

beli-stap

Удружење слепих и слабовидих Србије "Бели штап" организовало је у сали општине Врачар конференцију за новинаре поводом отварања првог Центра Волонтера - ПРИЈАТЕЉИ. Пројекат Пријатељи је почео са реализацијом уз подршку БЦИФ-а 2006.године, организовањем радионица ради подизања свести становништва о комуникацији са слепим и слабовидим особама и њиховој потреби за самосталним кретањем.

Јована Механџић, заменица председника општине Врачар је истакла да је и сама била волонтер и да зна каква је сатисфакција помоћи људима и радити без материјалне накнаде. Општина Врачар подржава овакве скупове и пројекте, издвојила је средства за финансирање Центра волонтера "Пријатељи" и планира да уреди знакове који ће омогућити лакше кретање слепих и слабовидих људи.

[5. Децембар 2007.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike