Август 2007

Лакше до посла – добро се представите!

zaposlenjeТрећа фаза пројекта „Лакше до посла" почела је 28. августа ове године. Дводневна обука, коју спроводе експерти Националне службе за запошљавање, намењена је свим структурама грађана који траже посао.

Циљ обуке је овладавање вештинама комуникације са будућим послодавцима. Полазници који се пријаве научиће како се пише радна биографија и мотивационо писмо, упознаће се са свим изворима информација о слободним радним местима, а уз надзор и савете експерата вежбаће технике разговора са послодавцима.

Обуку у целости финансира општина Врачар, тако да незапослени грађани неће имати никаквих трошкова.

Пријавите се на обуку и научите како да послодавцу укажете зашто сте баш Ви права особа за посао.

[20. Август 2007.]

даље///

Да лепше изгледа!

Општина Врачар поправља фасаде, уређује улазе и улепшава преддворишта

  Одборници Скупштине општине Врачар, доносећи Одлуку о буџету за 2007. годину, одлучили су да се реализује Програм "Да лепше изгледа!". За реализацију овог програма намењено је 20 милиона динара за суфинансирање радова реконструкције фасада. На Врачару се трудимо да увек идемо корак даље, тако да смо обезбедили по 2,5 милиона динара за улепшавање преддворишта и уређење улаза стамбених зграда.

Општина Врачар је издвојила ова средства да би помогла грађанима у остваривању њихове законом утврђене обавезе финансирања радова реконструкције фасада. Извођењем предвиђених радова побољшаће се изглед фасада зграда и повећати вредност објеката.

Јавни позив скупштинама и саветима станара стамбених зграда ради суфинансирања радова реконструкције фасада, преддворишта и улаза стамбених зграда на Врачару, биће објављен у Дневном листу "Данас" 10. августа 2007. године.

Предвиђено је да свака скупштина станара самостално одлучује о проценту учешћа у трошковима реконструкције фасада, што ће бити један од критеријума при избору зграде на којој ће радови бити изведени. Јавним позивом је предвиђено да учешће скупштине зграде у трошковима уређења преддворишта и улаза стамбених зграда не буде мање од 30 одсто.

Рок за достављање пријава је 10. септембар 2007. године, а Упутство за учествовање на овом конкурсу са одговарајућим обрасцима, моћи ће да се преузме у Писарници управне зграде градске општине Врачар.

[10. Август 2007.]

даље///

Почели радови на градњи Општинског услужног центра

2007-08-opstinski-usluzni-centar.jpgРуководство општине иницирало је формирање Општинског услужног центра, како би грађани Врачара брзо и ефикасно завршавали своје послове. Отварање Општинског услужног центра је саставни део пројекта модернизације рада Општинске управе, тако да је већ почео са радом Кол центар, услуга е-инфо и друге услуге из пројекта е-управе.

Формирање Општинског услужног центра захтева обимне грађевинске радове у приземљу управне зграде, чији је завршетак планиран за крај септембра месеца. У том периоду Општинска управа ће пружати све услуге грађанима, али ће због грађевинских радова у приземљу бити отежан приступ шалтерима и лифтовима. Извињавамо се грађанима због текућих неугодности, уверени да ће по завршетку радова квалитет услуге бити битно промењен у корист грађана.

[9. Август 2007.]

даље///

Е-инфо-нова услуга Општине и унапређење ефикасности рада

е писарница

Доследно спроводећи концепт управе отворене према грађанима, руководство Општине омогућило је од 1. августа нову, бесплатну услугу - електронско обавештавање грађана о статусу предмета. Подносећи захтев ради остваривања права или регулисања обавеза, грађани ће се изјашњавати да ли желе да електронском поштом ефикасно и тренутно буду обавештени о промени статуса, односно о решавању предмета.

Нова услуга омогућава грађанима лаку и тренутну комуникацију са управом, штеди њихово време и установљава нове стандарде рада и ажурности у Општини.

(овде можете преузети захтев за електронско обавештавање о статусу предмета)

[2. Август 2007.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike