Септембар 2007

Преминуо градоначелник Београда Ненад Богдановић

nenad bogdanovic

После кратке и тешке болести, у 53. години, 27. септембра преминуо је градоначелник Београда Ненад Богдановић.

За време свог шестогодишњег рада Ненад Богдановић је Београду повратио некадашњи углед, удахнуо му нови развојни елан и одлучно га упутио ка савременим европским и светским интеграцијама. За релативно кратко време уврстио је нашу престоницу у ред развијених европских метропола, донео јој признање "Града будућности јужне Европе", а живот у њој учинио лепшим и угоднијим.

Пријатељи, сарадници и грађани Београда ће га памтити као промишљеног, прецизног, енергичног и поштеног човека и пожртвованог градоначелника.

Овде можете погледати извод из књиге жалости која је била отворена у приземљу зграде општине Врачар и на општинском сајту.

[28. Септембар 2007.]

даље///

Министар за државну управу посетио општину Врачар

poseta-ministra-za-lokalnu-samoupravuМинистар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић посетио је општину Врачар и разговарао са председником општине Бранимиром Кузмановићем. Посета је организована поводом предстојећих промена у систему локалне самоуправе у Србији, како би се на основу искустава општине Врачар провериле у пракси идеје које заступа Министарство.

[26. Септембар 2007.]

даље///

Улагање у знање - стратешки циљ Општине

fond-za-talentovanu-decu

Фонд за талентовану децу Врачара представио је у великој сали НУ "Божидар Аџија" планове и програме рада новог циклуса радионица пред 500 деце и њихових родитеља.

"Улагање у знање је стратешки циљ општине Врачар, јер је за генерације 21.века знање покретачка сила и једини предуслов вашег доброг живота", рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар, обраћајући се талентованој деци Врачара.

[22. Септембар 2007.]

даље///

Мирослављево Јеванђеље у Храму Светог Саве

miroslavljevo-jevandjeljeУ оквиру Дана европске баштине, у Храму светог Саве изложено је Мирослављево Јеванђеље. Манифестација "КЊИГА У ХРАМУ" траје 72 сата напрекидно до недеље 23. септембра у подне.

Мирослављево Јеванђеље изложено је у специјално заштићеној изложбеној витрини и посетиоци сада могу да се лично сусретну са овом драгоценом књигом, а поред тога се непрекидно одвија и читав низ занатских и уметничких активности, одабраних да на овај начин увеличају и акцентују тродневни боравак ове драгоцености у нашем највећем Храму. Посетиоце очекују и три поноћна концерта духовне музике у Храму

[20. Септембар 2007.]

даље///

Изабрани пројекти НВО који се финансирају из буџета општине Врачар

У буџету градске општине Врачар за 2007. годину намењено је три милиона динара за финансирање пројеката невладиних организација. Одборници Скупштине општине Врачар одлучили су да се ова средства расподеле путем конкурса, као јединог заиста транспарентног начина расподеле средстава.

Председник општине донео је 7.септембра 2007. године Одлуку, којом је изабрано 19 пројеката невладиних организација за финансирање из буџета градске општине Врачар.

Одлука о избору пројеката невладиних организација који се финансирају из буџета ГО Врачар (стр.2) (стр.3)

[14. Септембар 2007.]

даље///

Шаљемо поруку људском роду - чувајмо мајку природу

zdrava-zivotna-sredinaПод покровитељством општине Врачар, Дом здравља "Врачар", Црвени крст и ученици свих основних школа Врачара одржали су централну манифестацију посвећену очувању здравља и здраве животне средине. У име општине Врачар учеснике манифестације поздравила је Јована Механџић - заменик председника општине, а Ђорђе Стојиљковић, директор Дома здравља Врачар, одржао је краће предавање о томе какве животне навике и понашања треба развијати да би се сачувало здравље деце и одраслих.

[14. Септембар 2007.]

даље///

Врачарски одборници подржали иницијативу грађана

skupstina-opstineОдборници СО Врачар великом већином гласова подржали иницијативу грађана да се санкционишу власници угоститељских објеката који не поштују радно време и у том продуженом радном времену буком узнемиравају комшилук.

[13. Септембар 2007.]

даље///

На кафу са председником

bane-kuzmanovic-sa-gradjanimaУ суботу 8. септембра 2007. године, градска општина Врачар организовала je последњи у низу догађаја „На кафу са председником”. Председник општине Врачар Бане Кузмановић је, уз кафу, са Врачарцима разговарао о проблемима које су они уочили на својој општини. Врачарци су били у прилици да у опуштеној атмосфери суботњег преподнева разговарају о разним темама које се тичу даљег побољшања квалитета живота на Врачару. Бане Кузмановић и сви из тима општине Врачар су увек спремни да саслушају примедбе и сугестије грађана и да одмах понуде решење проблема.

[8. Септембар 2007.]

даље///

Поводом почетка школске године

prvaciОпштина Врачар и школске 2007/2008.године наставља традиционалну акцију даровања ђака-првака.

Ове године је као поклон свим првацима штампана књига "Прварица", којом је општина Врачар пожелела ђацима првог разреда срећан полазак у школу. Председник општине Врачар Бане Кузмановић и чланови Општинског већа посетили су 3. септембра све основне школе Врачара,разговарали са ђацима првацима и њиховим родитељима и лично пожелели успешан почетак школовања и укључивања деце у живот општине Врачар.

[3. Септембар 2007.]

даље///

ММС решење

Три корака: видиш, усликаш и пошаљеш ММС!

mmsmmsГрадска општина Врачар омогућила је још један модеран начин да буде у контакту са грађанима. Поред телефонског кол центра и стално ажурираних интернет сајтова, од 1. септембра је покренута акција: ММС решење.

Свесни да је темпо живота брз и да грађани нису увек у прилици да дођу до општине и укажу шта недостаје или који комунални проблем су уочили, Бане Кузмановић и његов тим овом акцијом пружају нову могућност Врачарцима да заједно и убрзано раде на решавању комуналних проблема.

[2. Септембар 2007.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike