Јануар 2008

Национални дан без дуванског дима

pusenje

Градска општина Врачар подржала је акцију "100% без дуванског дима", којом Министарство здравља Републике Србије, у оквиру своје кампање и усвојене стратегије за превенцију пушења, обележава национални дан без дуванског дима. Овом акцијом се истиче штетност дуванског дима по здравље нас и наших најближих, посебно деце, што укључује не само активно него и пасивно пушење, односно изложеност непушача дуванском диму.

[31. Јануар 2008.]

даље///

Беседе у Зорaнову чaст

besede

У Позоришту "Дадов" одржано је квалификационо тaкмичење у беседништву под нaзивом "Беседе у Зорaнову чaст". Тема овогодишњег такмичења је "Моја визија Србије" и оно се организује већ по трећи пут. Такмичаре оцењује жири у саставу: председник фонда "др Зоран Ђинђић" Ружица Ђинђић, шеф посланичког клуба Демократске странке у Народној Скупштини Републике Србије Нада Колунџија,  председник општине Врачар Бранимир Кузмановић, доцент Правног Факултета и организатор досадашњих такмичења у беседништву на овом факултету Војислав Станимировић и министар културе у Влади Републике Србије Војислав Брајовић. Најбољи на овом такмичењу пласирали су се у полуфинале, а финале ће бити организовано 12. марта 2008. године у Београду.

[29. Јануар 2008.]

даље///

Слава дома за незбринуту децу "Јуса"

slava-jusa

Руководство градске општине Врачар посетило је малишане из дома за незбринуту децу "Драгутин Филиповић - Јуса", који је прославио своју крсну славу - Светог Саву. Деца су извела и кратку приредбу, а у име наше општине поздравила их је члан Општинског већа Тијана Живковић - Благојевић.

[28. Јануар 2008.]

даље///

Отварање општинског услужног центра

otvaranje-usluznog-centra

У управној згради општине Врачар свечано је отворен Општински услужни центар градске општине Врачар, намењен бржем и успешнијем обављању послова грађана у општини. На отварању су говорили Зоран Алимпић - вршилац дужности градоначелника Београда и Бранимир Кузмановић - председник градске општине Врачар.

[25. Јануар 2008.]

даље///

Крсна слава општине Врачар

slava

Наша општина је традиционално прославила своју Крсну славу Светог Саву. Ове године домаћин Славе била је Јована Механџић - заменица председника градске општине Врачар. Славски колач је пресекао и освештао славско жито Викар Његове Светости патријарха српског Епископ хвостански Атанасије уз саслуживање старешине Подворја руске православне цркве у Београду оца Виталија Тарасјева.

[25. Јануар 2008.]

даље///

Изложба дечијих радова на тему лика Светог Саве

lik-svetog-save

Обележавајући светосавске дане на Врачару, организација "Деца Врачара" је, у сарадњи са предшколским и школским установама на Врачару, организовала такмичење у изради ликовних радова на тему "Лик Светог Саве". Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и председник "Деце Врачара" Драги Величковић отворили су изложбу дечијих ликовних радова. О лику Светог Саве говорио је парох Цркве Светог Саве отац Милорад Поповић. Награђено је 16 од укупно 133 пристигла рада.

[23. Јануар 2008.]

даље///

Реализација пројекта „Да лепше изгледа“

skupstine-stanara

Поводом реализације пројекта „Да лепше изгледа“, менаџер градске општине Врачар Александар Јовановић и начелница Одељења за грађевинске и комуналне послове Соња Станковић разговарали су са председницима скупштина и савета станара чије су зграде на конкурсу општине Врачар „Да лепше изгледа“ изабране за уређење преддворишта и улаза.

[17. Јануар 2008.]

даље///

Бадњи дан у општини Врачар

badnji-dan

Традиционални обред паљења бадњака одржан је у нашој општини на Бадњи дан. Домаћин је ове године био Александар Арсенијевић а чинодејствовао је отац Милан Поповић из Цркве Светог Саве уз пратњу Певачког друштва "Мокрањац" при Храму Светог Саве. Деци запослених у општини традиционално су подељени божићни поклон пакетићи.

[6. Јануар 2008.]

даље///

Божићни пакетићи за децу из Јусе

jusa

Поводом великог и радосног хришћанског празника, децу без родитељског старања из Дома "Драгутин Филиповић - Јуса" су посетиле заменица председника градске општине Врачар Јована Механџић и чланице Општинског већа Тијана Живковић - Благојевић и Мирјана Ђорђевић, које су им поделиле бадњаке и божићне пакетиће са гардеробом и играчкама.

[4. Јануар 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike