Октобар 2008

Финална такмичења основаца на еколошке теме

finalna takmicenja na ekoloske teme1

„Општина Врачар је на иницијативу грађанина Ненада Јелића и Секретаријата за културу подржала пилот пројекат који има за циљ стицање знања и подизања свести о значају заштите животне средине код ученика основних школа“, рекла је Зорана Смиљанић, помоћница председника општине поводом финалног такмичења основаца врачарских школа на еколошке теме.

„Учешћем у жирирању у свим категоријама такмичења и награђивањем победника у еколошком квизу „Врачко“, желели смо да укажемо на значај самог пројекта, како би већ следеће године обухватио све школе на Врачару“, такође је рекла Зорана Смиљанић.

[31. Октобар 2008.]

даље///

Од бунтовника до деликвента

od buntovnika do delikventa

Трибину "Од бунтовника до деликвента", која је  саставни део пројекта "Безбедна младост на Врачару", отворила је чланица Општинског већа Јелена Ђорђевић. Истакла је да поред овог пројекта, Канцеларија за младе општине Врачар ускоро реализује и друге пројекте: Мој први посао, Радна етика, да ће се за младе Врачара организовати обука за рад на рачунарима и учење страних језика, као и друге активности које ће бити подршка интересовањима и потребама младих Врачара.

Психијатар из врачарског Дома здравља др Гордана Радевић говорила је професорима врачарских средњих школа о поремећајима понашања и поремећајима личности, разликовању агресивности и насиља, препорукама за превенцију насилног понашања, формирању вршњачких тимова и стварању атмосфере за искреност и разговор о насиљу.

[29. Октобар 2008.]

даље///

Деца Врачара за Шупљу стену

deca vracara za suplju stenu8

 Организација Деца Врачара организовала је у Чубурском парку базар дечијих рукотворина и ликовних радова назван "Деца Врачара за Шупљу стену".

Циљ ове акције је симболична подршка деце Врачара реконструкцији познатог врачарског дечијег одмаралишта, јер је приход намењен његовој обнови. Базар су отворили председник општине Бранимир Кузмановић и председник организације Деца Врачара Драги Величковић. Уз пригодан програм продавани су радови ученика свих врачарских основних школа, као и деце из врачарских обданишта и Дома за децу без родитељског старања "Драгутин Филиповић Јуса".

[24. Октобар 2008.]

даље///

Реконструише се још 12 фасада

rekonstrukcija fasada3

 Председник Општине Бранимир Кузмановић потписао је са председницима скупштина, односно савета станара 12 уговора за реконструкцију фасада стамбених зграда на Врачару.
Заједно са грађанима настављамо са реализацијом пројекта "Да лепше изгледа", јер сматрамо да Врачар заиста треба да постане најбоље место за живот - рекао је Бранимир Кузмановић, који се захвалио председницима скупштина, односно савета станара на уложеном труду и енергији.
Члан Општинског већа Владимир Медаковић истакао је да ће у Комисији за јавну набавку извођача радова бити и представник зграде, позвао је да власници станова предложе надзорног органа који ће контролисати извођење радова, јер ће се заједничком бригом о уложеним средствима остварити најбољи резултати.

[20. Октобар 2008.]

даље///

Невладине организације и комуникација са медијима

Невладине организације и комуникација са медијима

У оквиру пројекта "Учешће грађана у заштити животне средине - подршка раду Архус центра", организован је тренинг за сараднике невладиних организација из области екологије, ради развијања вештина комуникација са медијима.
Овај тренинг био је посвећен развијању способности комуникације организација цивилног друштва са јавношћу и презентацији добрих приступа које невладине организације треба да користе у комуникацији.
Други тренинг намењен члановима еколошких НВО планиран је за 6. децембар 2008. године, а тема је обука за систем за управљање садржајем на Интернету ( CMS ).

[18. Октобар 2008.]

даље///

Kонцерт на отвореном МШ "Јосип Славенски"

koncert na otvorenom3

 У парку код бисте Војводе Петра Бојовића /оивиченом улицама Крунском, Кичевском и Баба Вишњином/ наступио је Хор врачарске Музичке школе "Јосип Славенски".

Хор је извео световне и духовне композиције познатих композитора као што су: Мокрањац, Бабић, Бортњански, Максимовић, Христов и други. Концерт Хора МШ "Јосип Славенски" је поклон грађанима Врачара и реализација пилот пројекта приближавања Београда светским метрополама у којима је наступ хорова и оркестара у отвореном простору редовна пракса.

[18. Октобар 2008.]

даље///

Dance 4 life

dance4life

Организација "Деца Врачара" и Канцеларија за младе општине Врачар укључили су се одржавањем интерактивне трибине у глобални, светски пројекат борбе против СИДЕ. Циљ пројекта је да до 2014. године окупи милион агената промена у борби против ове болести у 30 земаља света, што је и један од прокламованих миленијумских циљева.

На трибини су врачарски средњошколци савладали и кораке плеса којим омладина целог света анимира становништво на борбу против СИДЕ.

[17. Октобар 2008.]

даље///

Акција "Здрава ужина"

2008 10 zdrava uzina4

 Реализујући акцију "Здрава ужина" министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Саша Драгин и председник општине Врачар Бранимир Кузмановић провели су велики одмор са ђацима ОШ "Јован Миодраговић". Ова акција се спроводи поводом Светског дана хране. Ђацима су поделили пакетиће за ужину, који су садржали органски произведене јабуке, шаргарепе и физалис. У разговору са ђацима указивали су им на предности здраве исхране.

[16. Октобар 2008.]

даље///

O здравој храни

2008 10 zdrava hrana1

 Поводом Светског дана здраве хране, ученицима средњих и основних школа и грађанима који су се одазвали трибини "О здравој храни и дијетама" обратила се Душица Летић - чланица Општинског већа, која је истакла да општина Врачар заснива пројекте усмерене ка стварању здравог животног окружења и животних навика које доприносе дугом и здравом животу. Такође је истакла да је трибина "О здравој храни и дијетама" део едукативног процеса којим општина Врачар ствара услове за бољи живот Врачараца.

[15. Октобар 2008.]

даље///

Дечије фотографије са Космаја

decije fotografije kosmaj

У галерији општине Врачар, Тијана Благојевић - чланица Општинског већа отворила је изложбу дечијих фотографија са Космаја, коју је припремила Организација Деца Врачара.

"Фотографије које сте снимили током летњег распуста, данас када је почела школска година подсећају на лепе тренутке које сте захваљујући "Деци Врачара" провели на Космају" - рекла је Тијана Благојевић обраћајући се ђацима основних школа са Врачара.

По отварању изложбе наступио је хор "Врапчићи", а поздрав су упутили и "малишани из вртића зеленог, на Врачару јединог" - еколошког вртића из Крунске улице.

Ова изложба фотографија истовремено је и промоција новог београдског туристичког одредишта - Космаја.

[13. Октобар 2008.]

даље///

Насиље не пролази само од себе

nasilje

О Конвенцији о правима детета као глобалном решењу  за проблем насиља над децом говорили су у име Канцеларије за младе општине Врачар Никола Стојанчић и експерти организације Иницијатива за развој и сарадњу. Истакли су да се Конвенција руководи стандардом о најбољем интересу детета, заштитом од злостављања и занемаривања деце, утврђује начин на који се прати постојање насиља над децом.

[10. Октобар 2008.]

даље///

Базар здравља

bazar zdravlja

Традиционални Базар здравља, који организују градска општина Врачар и Дом здравља Врачар отворио је председник општине Бранимир Кузмановић."Ова манифестација је наш допринос квалитету живота Врачараца и један од облика непосредне комуникације са грађанима" - рекао је Бранимир Кузмановић.

[4. Октобар 2008.]

даље///

ПРОЈЕКАТ "ПЛАВИ АУТОБУС"

plavi autobus

Организација за заштиту права и подршку женама и деци са инвалидитетом Србије "...Из круга" и градска општина Врачар, као саставни део пројекта "Плави аутобус" организовали су дружење ученика четвртих разреда основних школа „Синиша Николајевић“, „Јован Миодраговић“ и „Душан Дугалић“.

Ученицима се обратила чланица Општинског већа - Тијана Благојевић  која им је рекла да као што је важно да знају српски и математику, исто је важно да науче како да се друже са вршњацима који можда слабије чују или се теже крећу.Говорила је и о солидарности, дружењу, уважавању различитости и стварању једнаких услова живота за сву децу.

На овом сусрету је на занимљив начин представљена књига за децу "Плави аутобус" са илустрованом причом о солидарности и једнакости, нарочито са особама са инвалидитетом. Деца су  научила колико мало труда треба уложити да би и њихови другари са инвалидитетом имали срећно и активно детињство.

[3. Октобар 2008.]

даље///

"Трећем добу" с љубављу

trecem dobu s ljubavlju

Поводом 1. октобра - Међународног дана старих, општина Врачар организовала је  сусрет најмлађих и најстаријих становника наше општине назван: "Трећем добу" с љубављу.

"Руководећи тим општине Врачар засновао је више пројеката намењених старијим суграђанима,  међу најзначајнијима је набавка опреме за наш Дом здравља, бесплатна помоћ у кући коју пружају геронто домаћице, омогућили смо доставу потребних докумената на кућне адресе, почели су са рaдом  електронска писарница и  Општински услужни центар који омогућавају да се без редова обаве сви послови у Општини" -  рекла је Снежана Стевановић,  помоћница председника  општине поздрављајући врачарске сениоре.

Сусрет су улепшала деца из врачарског вртића "Мића и Аћим" програмом "Када сам ја био велики", а наступили су и плесне групе и вокални трио ученика ОШ "Светозар Марковић".

[1. Октобар 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike