Новембар 2008

Љубав је ... када је сигурна

borba protiv side12

Општина Врачар у сарадњи са Канцеларијом за младе, Домом здравља “Врачар“,
Заводом за здравствену заштиту студената и Специјалном болницом за болести зависности, организовала за ученике седмих и осмих разреда свих врачарских основних школа квиз знања о СИДИ, назван "Љубав је... када је сигурна".

[29. Новембар 2008.]

даље///

Пут ка Европској унији

put ka evropskoj uniji2

Поводом промоције програма Exchange 2 и потписивања Споразума о сарадњи на припреми и разради стратешких планова одрживог развоја са 20 градова и општина, који је организовала Стална конференција градова и општина у сарадњи са општином Врачар, Бранимир Кузмановић - председник општине Врачар истакао је да је застава Европске уније истакнута испред зграде Општине, симбол који указује куда наша земља иде и знак подршке европским вредностима.

[25. Новембар 2008.]

даље///

Пријем за најбоље ученике

prijem za naj ucenike10

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић приредио је пријем за најбоље ђаке Врачара, који су победили на такмичењима и манифестацијама у организацији "Деце Врачара". Ученици су председнику општине представили програме и активности за које су током ове године награђени.
Пријему код председника општине присуствовали су и донатори који су помогли рад и активности Организације "Деца Врачара" и којима је Драги Величковић, председник ове организације уручио захвалнице.Такође, уручио је председнику општине средства која су "Деца Врачара" прикупила као симболичну помоћ за адаптацију зграде рекреативног центра на Шупљој стени. Тим поводом, Бранимир Кузмановић се захвалио и рекао да саветује деци да буду увек најбоља, како би и њима једног дана биле уручене захвалнице за испољени труд и ангажовање.

[24. Новембар 2008.]

даље///

Уштеда електричне енергије и рециклажа отпада у домаћинствима

usteda elektricne energije1

Архус центар, који су основали општина Врачар и Мисија ОЕБС, организовали су трибину о Локалном еколошком акционом плану општине Врачар, рециклажи и уштеди енергије, коју је отворила Душица Летић - чланица Општинског већа.
О циљевима ЛЕАП-а општине Врачар и резултатима већ реализованих пројеката говорила је Весна Јелић - шеф Одсека за комуналне послове у општини Врачар, која је истакла да је ЛЕАП усмерен првенствено на питање квалитета ваздуха, просторног планирања, јавне комуналне хигијене, буке и на информисање и едукацију грађана за идентификовање жаришта и унапређење стања локалне средине.

[21. Новембар 2008.]

даље///

ИЗЛОЖБА "ИЗ ТЕСЛИНЕ БИБЛИОТЕКЕ"

nikola tesla5

 Отварајућу изложбу "Из Теслине библиотеке" Тијана Благојевић - чланица Општинског већа истакла је да нам је данас живот незамислив без Теслиних проналазака и да је организовањем ове изложбе општина Врачар желела да омогући грађанима да се упознају са животом и делом нашег великог научника, као и да их упути да посете Музеј "Николе Тесле". Директор Музеја "Никола Тесла" Владимир Јеленковић указао је да посетиоци изложбе могу да сагледају интересовања Николе Тесле, да виде колико је ценио угледне књижевнике као што су Марк Твен, Јова Јовановић Змај, Лаза Костић, да разгледају библиофилско издање албума честитки које су Тесли упућене поводом 75. рођендана и да сагледају колико су била разнородна Теслина интересовања.

[20. Новембар 2008.]

даље///

Захвалност људима великог срца

zahvalnost ljudima velikog srca1

 На иницијативу и уз подршку руководећег тима општине Врачар током лета 2008. године организована је велика акција прикупљања средстава за уградњу клима уређаја у све врачарске вртиће.Успешно спроведеном акцијом знатно су побољшани услови за дневни боравак најмлађих Врачараца у свим објектима Предшколске установе "Врачар". 

[19. Новембар 2008.]

даље///

Усвојен Статут општине

usvojen statut opstine4

 Одборници Скупштине општине Врачар усвојили су на 4. седници највиши правни акт Општине - Статут градске општине Врачар, који је усаглашен са одредбама Статута града Београда.
Статутом су уређене надлежности Општине и њених органа, нарочито нове надлежности у одржавању комуналног реда, заштити животне средине, одржавању дечијих вртића, основних школа и спортских објеката и управљању имовином Општине. Такође, утврђен је 14. октобар као Дан општине Врачар.

[14. Новембар 2008.]

даље///

Уштеда електричне енергије и рециклажа отпада у домаћинствима

tribina o reciklazi

 Архус центар, који су основали општина Врачар и Мисија ОЕБС, у четвртак, 20. новембра, у 18,00 часова, у великој сали општине Врачар у Његошевој 77, организује трибину о Локалном еколошком акционом плану општине Врачар, рециклажи и уштеди енергије.
О циљевима Локалног еколошког акционог плана општине Врачар и резултатима већ реализованих пројеката говориће Весна Јелић - шеф Одсека за комуналне послове у општини Врачар.
Директорка Агенције за рециклажу Републике Србије Гордана Перовић изнеће примере добре праксе у рационалном поступању са кућним отпадом и упознати учеснике трибине са практичним саветима за редуковање количине отпада у домаћинствима.
О енергетској ефикасности у домаћинствима и о начинима уштеде електричне енергије говориће Бојан Ковачић - заменик директора Агенције за енергетску ефикасност Републике Србије.
Поводом изнетих примера добре праксе, као и о конкретним мерама које се могу предузимати за уштеду електричне енергије и за рециклажу отпада у домаћинствима грађани ће изнети своја мишљења и предлоге по завршетку предавања.

[13. Новембар 2008.]

даље///

О улози Центра за социјални рад

2008 11 centar za socijalni rad1

Треће предавање из пројекта "Безбедна младост на Врачару" које реализује невладина организација ИДЦ Србија уз подршку Канцеларије за младе, посвећено је улози Центра за социјални рад у решавању конфликата, превенцији и лечењу насилног понашања.
О организацији, надлежностима и мерама које примењује Центар, дефиницији и динамици насиља у породици, професорима врачарских средњих школа говориле су педагог Мила Колосов и социјални радник Ивана Мудрић.

[13. Новембар 2008.]

даље///

Потрага за способнима

potraga za sposobnima1

 Општина Врачар представила је на Сајму каријера 08. пројекат који ове године по други пут релизује, назван "Потрага за способнима". На Сајму каријера општина Врачар позвала је дипломиране правнике и економисте, који на основним студијама имају просечну оцену преко 8,00 и млађи су од 27 година, говоре један од светских језика и познају рад на рачунару, а способни су да раде у тиму, да се пријаве за посао.

[12. Новембар 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike