Децембар 2008

Новогодишњи поклони за децу из Дома

novogodisnji pokloni6

Традиционална брига и пажња коју општина Врачар поклања деци без родитељског старања из Дома "Драгутин Филиповић Јуса", крунисана је посетом Деда Мраза, који је свој доброј деци даровао новогодишње поклоне. Председницу Скупштине Јовану Механџић, чланове Општинског вежћа Душицу Летић, Тијану Благојевић и Небојшу Милићевића и помоћницу председника Општине Зорану Смиљанић дочекала су весела деца, која су извела новогодишњи програм и уживала у поклонима и новогодишњим радостима.

[30. Децембар 2008.]

даље///

Усвојен европски развојни буџет Општине

peta sednica3

Скупштина општине Врачар је на 5. седници усвојила Буџет општине за 2009. годину. Тиме је створена основа за реализацију пројеката намењених побољшању услова живота грађана Врачара. Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је образлажући расподелу средстава у Буџету истакао да су обезбеђена значајна средства за инвестиционе радове у основним школама и да је поносан што је омогућено педесетоструко веће улагање у образовање, упоређено са 2007. годином. Такође је рекао де ће соларна електрана бити изграђена на крову општинске зграде следеће године, као и да ће се наставити са уређењем улица и тргова, преддворишта и  других зелених површина, са реконструкцијом фасада и улаза стамбених зграда.

[24. Децембар 2008.]

даље///

Традиционалне награде за знање и труд

nagrade za znanje i trud19

Шестој генерацији најбољих матураната врачарских основних школа уручене су вредне награде. У зависности од резултата који су постигли на пријемном испиту за упис у средњу школу, општина Врачар наградила је 53 најбоља врачарска ђака лап топ рачунарима и новчаним наградама.
"Знање је најмоћније и најважније у 21. веку. Знање, труд и стваралаштво су праве вредности које општина Врачар негује и награђује од увођења
вишепартијског система у Србији. Увек ми је пријатно и изузетно ми је задовољство када се обраћам  најбољим ђацима, јер знам да честитам некоме ко ће у блиској будућности бити професор универзитета, познати адвокат, цењени стручњак или истакнути стваралац", рекао је председник Општине Бранимир Кузмановић поздрављајући најбоље врачарске "мале матуранте".

[23. Децембар 2008.]

даље///

Хуманитарна изложба дечијих радова

izlozba decijih radova2

У галерији општине Врачар,уочи новогодишњих и божићних празника отворена је хуманитарна продајна изложба ручних радова деце ометене у развоју са Врачара. Радове од керамике, свеће, аранжмане од сувог цвећа, новогодишње честитке и друге ручне радове  урадили су ђаци ОШ  "Душан Дугалић", деца из Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју , омладина са аутизмом и ментално недовољно равијене особе које окупља њихова Општинска организација. Целокупан приход од продатих ручних радова намењен је побољшању услова смештаја и раду са децом ометеном у развоју.

[22. Децембар 2008.]

даље///

Промоција екологије као школског предмета

promocija ekologije kao skolskog predmeta

У еколошком вртићу "Нада Пурић" на Врачару министри Оливер Дулић и Жарко Обрадовић, којима је домаћин био председник Општине Бранимир Кузмановић, промовисали су потребу и могућност увођења екологије  као изборног школског предмета.

[17. Децембар 2008.]

даље///

Завршница Пројекта о безбедној младости на Врачару

bezbedna mladost na vracaru

На платоу испред управне зграде општине Врачар почела је завршна манифестација пројекта "Безбедна младост на Врачару", који је реализовала невладина организација ИДЦ уз подршку Канцеларије за младе општине Врачар.
Ученици четири врачарске средње школе  разговарали су са грађанима и делили флајере , чији је мото "Насиље не пролази само од себе - реагуј". Ученицима Четрнаесте и Треће гимназије, Архитектонске и Школе ГСП у овој акцији придружили су се и представници Канцеларије за младе општине Врачар.

[16. Децембар 2008.]

даље///

Јубилеј Друштва за помоћ МНРО Врачар

drustvo za pomoc mnro2

Поводом тридесет година од оснивања Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Врачар" одржана је свечана седница.У уводном реферату председница Друштва Милена Шћепановић изнела је резултате у раду овог Друштва и указала на неопходност континуиране државне помоћи у социјалној бризи која се пружа ментално недовољно развијеним особама.

[13. Децембар 2008.]

даље///

Свечана седница Општинског ученичког парламента

bezbedna mladost1

 

Поводом прве годишњице оснивања Општинског ученичког парламента и пријема нових чланова Организација "Деца Врачара" организовала је свечану седницу ђачког парламента. Свечаној седници су присуствовали и представници свих школских парламената на Врачару.
Председник Општине Бранимир Кузмановић поздравио је младе парламентарце и истакао да је значајно да сазнају шта и како раде одборници скупштине оопштине и посланици у Народној Скупштини. Такође је поручио да ће представници Општине увек пружити помоћ и подршку остварењу њихових идеја, јер су млади ти који су преузели обавезу да мењају друштво на боље, што је посебна одговорност којом треба да се поносе.

[12. Децембар 2008.]

даље///

Поводом педесет година Дадова

pedeset godina dadova2

Скуп посвећен јубилеју "Дадов"-а отворио је председник Општине Бранимир Кузмановић. Истакао је да је "Дадов" основала општина Врачар, да је ово позориште данас традиционално место окупљања и стваралаштва Врачараца и Београђана и да су у овом позоришту започете бројне каријере глумаца и других данас истакнутих позоришних уметника.

[12. Децембар 2008.]

даље///

Обезбеђена средства за талентовану децу

Обезбеђена средства за талентовану децу

Новогодишњом аукцијом уметничких дела коју је организовао Фонд за талентовану децу Врачара обезбеђена су средства за рад радионица Фонда у 2009. години.
Аукцију, на којој се лицитирала 71 уметничка слика отворила је Тијана Благојевић - чланица Општинског већа која је истакла да ће средства која се прикупе продајом слика омогућити успешан рад и стваралаштво талентоване деце у математичкој, ликовној, драмској и литерарној области у наредној години.

[10. Децембар 2008.]

даље///

Тренинг за чланове организација цивилног друштва

trening u koriscenju interneta2

 У Општини Врачар одржан је тренинг за чланове организација цивилног друштва са Врачара за коришћење Система за управљање садржајем на Интернет презентацијама (Content management system - CMS).

Представници организација цивилног друштва били су у прилици да се упознају са CMS-ом преко којег се публикују вести, саопштења, фотографије и друге корисне информације на Интернет презентацији еколошког удружења ЕкоФорума - http://www.ekoforum.org

[6. Децембар 2008.]

даље///

Аукцијска изложба уметничких дела

aukcijska izlozba umetnickih dela3

У галерији општине Врачар кустос Народног музеја у пензији Никола Кусовац и Тијана Благојевић - чланица Општинског већа отворили су Ауцијску изложбу уметничких дела коју је организовао Фонд за талентовану децу општине Врачар. На изложби је изложено седамдесет уметничких слика. 
Отварајући изложбу Тијана Благојевић се захвалила свим донаторима и истакла да су средства од продатих уметничких дела намењена Фонду за талентовану децу општине Врачар, који се бави раним препознавањем талентоване деце предшколског и школског узраста, развојем њихових интелектуалних и стваралачких могућности, праћењем и јавним промовисањем њихових радова и достигнућа. Председница Фонда Верица Бранчић доделила је захвалнице свима који су помогли у организовању ове изложбе.
Аукцијска изложба уметничких дела затвара се у среду, 10. децембра у 18,30 часова, великом Донаторском новогодишњом аукцијом.

[5. Децембар 2008.]

даље///

Одржан Први сајам за запошљавање особа са инвалидитетом

zaposljavanje osoba sa invaliditetom8

 Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, у среду, 3. децембра 2008. године, градска општина Врачар је у сарадњи са Националном службом за запошљавање - Филијала Београд организовала Први сајам за запошљавање особа са инвалидитетом. 
Сајам је отворио Бранимир Кузмановић - председник градске општине Врачар који је рекао да руководећи тим општине Врачар жели и на овакав начин да уклања баријере и предрасуде, јер је познато да су особе са инвалидитетом изузетни радници и захвалио се послодавцима који су им на Сајму дали шансу да се успешно и равноправно укључе у друштво.

[3. Децембар 2008.]

даље///

Захвалнице Организације "Бели штап"

zahvalnice beli stap2

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом Удружење слепих и слабовидих "Бели штап" уручило је захвалнице за подршку, разумевање, сарадњу и допринос у остваривању хуманих циљева председнику општине Врачар Бранимиру Кузмановићу, генералном директору ЈП ПТТ "Србија" Горану Ћирићу, сарадници из ЈП ПТТ "Србија" Бранки Милић и професорки Медицинског факултета Анки Станојевић Павловић. Уручујући захвалнице председница Удружења "Бели штап" Весна Несторовић истакла је да у овим организацијама нису имали само доброг партнера, већи искрене пријатеље који су срдачно помагали у свим акцијама.

[2. Децембар 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike