Фебруар 2008

Да лепше изгледа

ulazi

Нових 5 милиона за уређење преддворишта и улаза стамбених зграда

Општина Врачар је 2007. године покренула акцију "Да лепше изгледа", у оквиру које су општина и грађани заједно уређивали улазе и преддворишта. Грађани који су учествовали на конкурсу задовољни су резултатима његове реализације. Због тога су одборници општине Врачар издвојили нових 5 милиона динара за уређење улаза и преддворишта.

[29. Фебруар 2008.]

даље///

Потписивање првих уговора о реконструкцији фасада

potpisivanje

Првих 18 председника скупштина-савета станара стамбених зграда потписали су уговоре о почетку радова на реконструкцији фасада њихових зграда. Испред општине Врачар, уговоре је потписао председник општине Врачар Бранимир Кузмановић. "Важно нам је потпуно укључивање представника станара у комплетну процедуру јавних набавки и доношења одлуке о избору извођача радова", рекао је Кузмановић, додавши да ће са представницима следећих 20 зграда уговори бити потписани до средине априла.

[28. Фебруар 2008.]

даље///

Подршка и помоћ за врачарске сениоре

seniori

До геронто – домаћице пријавом Кол центру општине Врачар на број 360-2-380

Руководећи тим општине Врачар наставља са пружањем социјалне подршке и помоћи суграђанима којима је то неопходно. Током наредна два месеца спроводићемо акцију "Подршка и помоћ за врачарске сениоре", са циљем да обезбедимо услове за сигуран живот и угодну старост најстаријих суграђана.

Акцију "Подршка и помоћ за врачарске сениоре", општина Врачар спроводи од 8. марта до 8. маја. У сарадњи са Геронто центром Београд који ће обезбедити неопходну обуку за домаћице, општина Врачар ће омогућити бесплатну помоћ у кући за пензионере који живе сами, који су старији од 65 година и имају мале пензије.

[27. Фебруар 2008.]

даље///

Други семинар о самозапошљавању

samozaposljavanje

Под покровитељством општине Врачар, у општинској сали је 23. и 24. фебруара одржан други семинар о самозапошљавању. Организовали су га НВО "Зелени сто" и Савез незапослених Београда, а тема је била: "На путу пословног успеха".

[25. Фебруар 2008.]

даље///

Разговор о регулацији Јужног булевара

juzni-bulevar

Представници Урбанистичког завода су на презентацији Нацрта плана детаљне регулације саобраћајнице Јужни булевар - деоница од Милутина Зечевића до Војислава Илића упознали грађане са основним елементима предвиђеним у Нацрту плана.

Разговор са грађанима водио је члан Општинског већа Владимир Медаковић, а присуствовала је и Александра Јовановић - главни архитекта општине.

[22. Фебруар 2008.]

даље///

Прва велика донација Фонду за талентовану децу општине Врачар

fond

Фонд за талентовану децу општине Врачар је, због свог рада на откривању и развоју младих врачарских талената, од Diners club international-а добио значајну донацију, коју чине компјутер, штампач и фотографски апарат. Донација је уручена у Галерији „Баб“ у НУ „Божидар Аџија“. 

[19. Фебруар 2008.]

даље///

Општинска завршница зимске школе моделарства

vazduhoplovno

Организација "Деца Врачара" је, током зимског распуста школске 2007/2008. године, организовала за сву заинтересовану децу едукативне радионице за авио и ракетно моделарство под називом "Дотакни облаке, направи свој авион и ракету". Радионице су се одржавале у просторијама Основне школе "Синиша Николајевић".

[14. Фебруар 2008.]

даље///

Регулација саобраћајнице Јужни булевар

j.b.

Комисија за планове Скупштине града Београда упутила је на јавни увид Нацрт плана детаљне регулације саобраћајнице Јужни булевар, деоница од Милутина Зечевића до Војислава Илића.

[11. Фебруар 2008.]

даље///

Семинар о самозапошљавању

osce

Под покровитељством општине Врачар, НВО "Зелени Сто" и Савез незапослених Београда су одржали дводневни семинар под називом “На путу пословног успеха” (YES пројекат, који је осмишљен у сарадњи ОЕБС-а и Светске банке за развој предузетништва у југоисточној Европи - SEED), у циљу подстицања самозапошљавања код младих. Дводневој обуци је присуствовало 18 људи узраста од 18-30 година. Циљ пројекта је да се млади људи упознају са основним елементима предузетништва и на тај начин сагледају специфична знања неопходна за успешно бављење предузетништвом, процене своје способности и потенцијале, генеришу и одреде бизнис идеје и испитају њихову остваривост, сачине план акције и развију стратегије неопходне за успешно вођење приватног бизниса.

23. и 24. фебруара у просторијама општине Врачар ће се одржати други семинар на исту тему.

[10. Фебруар 2008.]

даље///

Представљање пројекта Групе „Хајде да...“

hajde-da

У великој сали општине Врачар невладина организација Група „Хајде да...“ одржала је презентацију реализовонаг пројекта под називом „Уааа неправда!“. У оквиру овог пројекта вршена је едукација наставника у виду дневних тренинга везаних за негативне социјалне феномене као што су дискриминација, насиље, предрасуде... У пројекту су биле укључене четири основне школе са Врачара: "Синиша Николајевић", "Владислав Рибникар", "Душан Дугалић" и "Светозар Марковић". Деца из ових школа, која су учествовала у пројекту, имала су прилику да размишљају о суштини другарства, међусобној помоћи, сарадњи и толеранцији.

[8. Фебруар 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike