Март 2008

Расписан јавни конкурс за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Врачар

konkurs

Председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић расписao je јавни конкурс за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Врачар. Укупан износ средстава намењен за финансирање ових пројеката за 2008. годину износи 3.000.000,00 динара. Рок за подношење пријава је 21. април.

[31. Март 2008.]

даље///

Да лепше изгледа - реконструкција фасада

predmeri

Члан Општинског већа и председник Комисије за уређење Врачара Владимир Медаковић и главни архитекта општине Александра Јовановић састали су се са председницима скупштина станара зграда које су учествовале на конкурсу "Да лепше изгледа", расписаном 2007. године. Присуствовало је 46 представника скупштина станара, којима су уручени предмери - описи радова и предрачуни за реконструкцију фасада.

[28. Март 2008.]

даље///

Стратегија одрживог развоја

odrzivi-razvoj

Отварајући скуп посвећен презентацији Стратегије одрживог развоја Београда и Србије, заменик председника општине Врачар Јована Механџић истакла је да руководећи тим општине Врачар пригодним програмима и акцијама развија свест о неопходности одрживог развоја и сопственим понашањем покушава да укаже другима на значај примене стратегије заштите животне средине. Тако су покренути пројекти инсталирања соларних панела, рециклирање папира, купљено је еко возило које битно смањује емисију угљен моноксида у ваздух. Врачар је и прва општина која је усвојила Локални еколошки акциони план и тиме формулисала стратешке циљеве примерене високо урбаној средини као што је наша општина.

[25. Март 2008.]

даље///

Таленти Врачара

talenti

У сали Народног универзитета "Божидар Аџија" одржано је завршно такмичење традиционалне смотре "Таленти Врачара". Ове године је у такмичењу у литерарном, ликовном, музичком и драмском стваралаштву на тему "Мој Београд" учествовало око 400 ученика из основних школа Врачара и полазника радионица Фонда за талентовану децу Врачара.

[21. Март 2008.]

даље///

Када пролеће дође - све набоље пође

kad-prolece-dodje

Поводом првог дана пролећа, у галерији општине Врачар отворена је изложба ликовних дечјих радова Дечјег Студија "Змај". Зорана Смиљанић, члан Општинског већа, поздравила је младе ствараоце и пожелела да кроз двадесетак година постану афирмисани уметници који отварају самосталне изложбе.

[21. Март 2008.]

даље///

Лакше до посла

lakse do posla

У понедељак, 31. марта 2008. године, почеће трећи круг реализације пројекта "Лакше до посла". Право на похађање бесплатних курсева језика и обуке на раду на рачунарима имају грађани Врачара старости до 30 година или старости од 40 до 45 година, који су на евиденцији Националне службе за запошљавање и дипломирали су на вишој или високој школи. За њих се организује основна обука за рад на рачунарима и курсеви енглеског, француског, немачког, италијанског, шпанског и грчког језика.

Врачарци који испуњавају критеријуме за учешће у пројекту "Лакше до посла" могу се до 24. марта 2008. године, пријавити Кол центру општине Врачар на телефон 360-2-380.

[19. Март 2008.]

даље///

Потписивање уговора о реконструкцији улаза и преддворишта

potpisivanje

Председници скупштина - савета станара стамбених зграда потписали су уговоре са председником општине Врачар Бранимиром Кузмановићем о почетку радова на уређењу 7 преддворишта и 14 улаза стамбених зграда. Кузмановић је рекао да је циљ његовог тима да реконструкција улаза и преддворишта буде квалитетна, брза, јефтина и ефикасна,као и да наше комшије у потпуности буду укључене у одлучивање о утрошку и личних и буџетских средстава намењених лепшем изгледу наше општине.

[14. Март 2008.]

даље///

Додела награда младим карикатуристима

pjer

Организација „Деца Врачара“ организовала је 14. пут ликовни конкурс за најуспешнију дечју карикатуру. Изложбу најбољих радова у галерији општине Врачар отворили су заменик председника општине Врачар Јована Механџић, председник „Деце Врачара“ Драги Величковић и истакнути карикатуриста Ранко Гузина.

[13. Март 2008.]

даље///

Почетак пројекта "е-ШКОЛА"

skupstina

Одборници Скупштине општине Врачар, на седници одржаној 11. марта 2008. године, донели су Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету градске општине Врачар за 2008. годину, чиме су омогућили почетак Пројекта е-школе који ће се спроводити у свих шест основних школа на територији општине Врачар.

[11. Март 2008.]

даље///

Да заблиста наш Врачар, онако... београдски!

plakat

Руководство општине Врачар у сарадњи са градским комуналним предузећима и ове године организује традиционалну акцију пролећног уређења Врачара. Акција почиње у суботу 12. априла, а до тада је потребно пописати све локације на територији општине Врачар које је неопходно очистити и уредити.

Градска општина Врачар позива комшије - грађане Врачара да до 5. априла на телефон број 360-2-380 или електронском поштом на адресу kolcentar@vracar.org.yu пријаве када и где ће изнети старе ствари, локације дивљих депонија и напуштених аутомобила, где су запушени сливници, локације за уређење малих зелених површина...

[10. Март 2008.]

даље///

Прослава 8.марта за особе са инвалидитетом

osmi-mart

Савет за решавање питања особа са инвалидитетом Скупштине општине Врачар је, у сарадњи са Министарством рада и социјалне политике, Савезом за церебралну и дечију парализу Србије и Организацијом хендикепираних лица за хуманитарне циљеве Колосеум, организовао прославу 8. марта за особе са инвалидитетом.

[8. Март 2008.]

даље///

Базар рукотворина

bazar

Поводом 8. марта - Дана жена, на платоу испред зграде општине Врачар одржава се хуманитарна изложба ручних радова деце и омладине ометене у развоју која похађају врачарске школе и установе.

"Организовање Базара рукотворина спроведено је на иницијативу Одборничке групе Демократске странке у СО Врачар. Најважније је што су на хуманитарном базару изложени уникатни радови сто седамдесеторо врачарске деце, који су резултат њихове успешне радне терапије. Ово је само једна од бројних акција којима руководећи тим општине Врачар посвећује пажњу и брине о социјалној инклузији особа са инвалидитетом", рекла је Јована Механџић, заменик председника општине Врачар која је, заједно са Љиљаном Јовчић - градским секретаром за дечију и социјалну заштиту, отворила ову изложбу.

[7. Март 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike