Април 2008

Радови на крају Јужног булевара

asfaltiranje

Министар задужен за НИП у Влади Републике Србије Драган Ђилас и председник општине Врачар Бранимир Кузмановић са члановима Општинског већа обишли су радове на асфалтирању завршног (слепог) дела Јужног булевара, и разговарали са грађанима о комуналним проблемима које овде треба решити.

[30. Април 2008.]

даље///

Клуб за старије ускоро на Врачару

dom-za-starije

Испред пословног простора у Улици Симе Игуманова (Франца Розмана) број 2-4, најављен је пројекат његове пренамене у Клуб за старије особе - Врачар.

Захваљујући овом пројекту, који је градска општина Врачар осмислила у сарадњи са Секретаријатом за дечију и социјалну заштиту, старији грађани Врачара ће добити свакодневну помоћ стручњака Геронтолошког центра, као и могућност да у поподневним часовима учествују у програмима рекреације и да прате филмске пројекције и музичке вечери.

[30. Април 2008.]

даље///

Васкршње чаролије деце Врачара

carolije

Јаје је симбол обнове живота и васкрсења, и ову манифестацију традиционално организују "Деца Врачара", под покровитељством општине Врачар, рекла је Марина Радовановић, секретар ове организације. Члан Општинског већа Владимир Медаковић истакао је да је велики празник сваки пут када је општина Врачар у могућности да угости децу и да прикаже њихово стваралаштво.

[24. Април 2008.]

даље///

Потписани уговори за реконструкцију 21 фасаде

potpisivanje

Председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић потписао је уговоре за реконструкцију 21 фасаде са председницима скупштина станара.

„Засновали смо пројекат `Да лепше изгледа`, јер сматрамо да Врачар, који је имао урбанистички план још у 19 веку, заслужује да у 21 веку заиста буде леп и уређен. Руководећи тим општине Врачар цени труд који сте уложили да би реализовали заједничку жељу и потребу за уређењем наше општине“, рекао је Бранимир Кузмановић.

[24. Април 2008.]

даље///

Признање "Капетан Миша Анастасијевић" општини Врачар

misa-anastasijevic

На свечаности у Ректорату Универзитета у Београду, нашој општини додељено је угледно признање "Капетан Миша Анастасијевић" за најбољу локалну самоуправу, захваљујући њеном доприносу развоју предузетничке културе и стваралаштва у 2007. години. "Ову награду посвећујем свим Врачарцима и свима који нам помажу у нашим напорима да је учинимо најпријатнијим местом за живот", рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић примајући награду.

[24. Април 2008.]

даље///

Отворен ускршњи базар рукотворина

bazar

Градски секретар за социјалну и дечију заштиту Љиљана Јовчић је, отварајући ускршњи базар рукотворина деце и омладине ометене у развоју, истакла да је израда ликовних радова један од облика њихове социјалне интеграције и доказ да ова деца могу да ураде много и квалитетно.

"Стварамо друштво равноправних могућности за све грађане, и ови прелепи ликовни радови, које су направила деца ометена у развоју, јесу израз њихове креативности, и начин суделовања у обележавању најрадоснијег хришћанског празника", рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар, на отварању Базара.

[23. Април 2008.]

даље///

Уређење преддворишта и улаза

sastanak

На састанку са представницима скупштина станара, поводом завршетка конкурса за уређење преддворишта и улаза, председник општине Бранимир Кузмановић захвалио се свима на уложеној енергији и жељи да заједно са руководећим тимом општине Врачар уреде и улепшају нашу општину.

[23. Април 2008.]

даље///

Дан планете Земље

dan-planete

Поводом дана планете Земље, на општини Врачар биће посађена 64 стабла, већином у улицама: Синђелићевој, Патријарха Гаврила, Небојшиној, Сазоновој, Милешевској и Београдској.

Не постоји официјелно установљена организација прославе дана планете Земље. Циљ је да сваког појединца подсетимо на вредности као што су: одговорност, умереност, брига за будућност и заштита природе.

[22. Април 2008.]

даље///

За европски изглед Врачара

cveti

У Његошевој улици испред зграда број 41-43, руководећи тим општине Врачар промовисао је нови пројекат уређења Врачара. Како је рекао председник општине Бранимир Кузмановић: "По угледу на европске градове, настављамо са улепшавањем Врачара. Данас, на Цвети, улепшали смо га цветним бандерама". Такође, грађанима су подељени засади љубичица како би украсили своје терасе, јер по народном обичају: "Онај ко жели да му цвеће буја и цвета, треба да га посади на Цвети - јаче ће мирисати."

[20. Април 2008.]

даље///

Отварени реконструисани терени у Јужном булевару

uskrsnji-turnir

Ускршњим турниром у малом фудбалу и кошарци отворени су реконструисани терени у Јужном Булевару. Честитајући победницима турнира, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић обећао је да ће општина реконструисати све мале спортске терене и сваку поломљену таблу за кошарку, као што је финансирала поправку терена у Хаџи-Рувимовој, Карловачкој, а заједно са Спортским центром "Врачар" реконструисала је и терене на Јужном булевару. "Спорт је важан за развој личности, јер се тако млади уче да побеђују, да губе, и како да се понашају у тим ситуацијама", рекао је Кузмановић.

[18. Април 2008.]

даље///

Школа пливања за будуће ђаке прваке

plivanje

У Спортском центру Врачар у Сјеничкој улици отпочела је нова школа пливања за будуће ђаке прваке врачарских основних школа. "Већ четврту годину организујемо бесплатну школу пливања и веома нам је драго што се константно повећава број деце која ће научити да пливају", рекла је заменица председника градске општине Врачар Јована Механџић на конференцији за штампу поводом ове традиционалне акције, коју организује и финансира општина Врачар за своје најмлађе становнике.

[16. Април 2008.]

даље///

Округли сто "Две године касније"

beli-stap

Удружење слепих и слабовидих Србије "Бели штап" одржало је округли сто "Две године касније", посвећен анализи могућности самосталног кретања особа са инвалидитетом. Председница удружења Весна Несторовић истакла је да, у срединама у којима је остварена сарадња удружења особа са инвалидитетом, локалне управе и других стручних институција, постоје бољи услови за њихов самосталан живот.

"Врачар је једна од првих општина која је идентификовала проблем особа са инвалидитетом у свакодневном животу, прва је општина у Србији која је 2004. године основала Савет за решавање питања особа са инвалидитетом", истакла је члан Општинског већа Тијана Живковић - Благојевић.

[15. Април 2008.]

даље///

Наставља се пролећно уређење Врачара

uredjenje

Заједно са грађанима и координирајући рад јавних комуналних предузећа, уређујемо наш Врачар и решавамо све комуналне проблеме на које су грађани указали, рекао је Бранимир Кузмановић - председник општине на почетку акције 12. априла 2008.

Пролећно уређење Врачара почело је на углу улица Мекензијеве и Катанићеве, постављањем стубића који онемогућавају паркирање на јавној површини и уклањањем непрописно паркираних аутомобила. Екипе "Градске чистоће" однеле су више од 35 кубика кабастог смећа из Катанићеве, са Јужног булевара и других локација. Однето је и 4 хаварисана аутомобила, а "зелени паук" уклонио је више аутомобила паркираних на травњацима. Екипе "Градског зеленила" уредиле су више малих зелених површина и засадиле цвеће.

[14. Април 2008.]

даље///

Последња провера уочи отварања Јужног булевара

juzni-bulevar

Данас пролазимо Јужним булеваром и проверавамо урађено да би разуверили све који сумњају да ће Јужни булевар заиста бити отворен за саобраћај 15. априла - рекао је Драган Ђилас,министар задужен за НИП. Он је са в.д.градоначелника Београда Зораном Алимпићем, директором Дирекције за градско грађевинско земљиште Борисом Ранковићем, градским менаџером Бојаном Станојевићем, председником општине Врачар Бранимиром Кузмановићем, одборницима Скупштине општине Врачар и грађанима прошао реконструисаном  трасом на Јужном булевару.

[13. Април 2008.]

даље///

Округли сто о инклузији

inkluzivno

Друштво за помоћ недовољно развијеним особама "Врачар", у сарадњи са основним школама Врачара, Дефектолошким факултетом и другим стручним институцијама, одржало је округли сто на тему "У сусрет инклузији".

Ово је један од пројеката чију је реализацију финансирала општина Врачар, на основу спроведеног конкурса. Циљ пројекта је стварање услова за једнако образовање и здраве деце и деце са посебним потребама, рекла је члан Општинског већа Тијана Живковић - Благојевић.

[11. Април 2008.]

даље///

Седница Скупштине општине Врачар

skupstina

Одборници Скупштине општине Врачар на седници одржаној 10. априла 2008. усвојили су Привремени пословник Скупштине општине, условљен ступањем на снагу Закона о локалној самоуправи и Закона о локалним изборима. Тиме су створени услови за конституисање Скупштине чији ће одборници бити изабрани на локалним изборима заказаним за 11. мај 2008.

[10. Април 2008.]

даље///

Нови позив за суфинансирање радова реконструкције фасада на Врачару

konkurs

Реализујући Програм "Да лепше изгледа!", градска општина Врачар упутила је 10. априла јавни позив скупштинама и саветима станара стамбених зграда, ради суфинансирањa радова реконструкције фасада стамбених зграда на Врачару.

Циљ јавног позива је пружање помоћи грађанима у остваривању њихове законом утврђене обавезе у погледу финансирања радова реконструкције фасада стамбених зграда, чијим се извођењем подиже ниво естетског и животног простора, а тиме и вредност објеката и стамбених јединица.

Рок за достављање пријава је 10. мај 2008. године, а по спроведеном поступку јавне набавке радови ће се обављати током 2009. године.

[10. Април 2008.]

даље///

Међународни дан Рома на Врачару

dan-roma

Канцеларија за националне мањине градске општине Врачар организовала је, поводом Међународног дана Рома, свечану академију.

Поздрављајући госте на свечаности, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је рекао да сви грађани, било Врачарци или Београђани и њихови гости, треба да се упознају и поштују међусобне различитости, да пронађу суштину живота, да би заиста испунили мото ове академије: "Исти смо а не различити."

[7. Април 2008.]

даље///

Изложба фотографија

vracarac-snima

Отварајући изложбу фотографија "Врачарац снима", председник жирија такмичења и члан Општинског већа Владимир Медаковић рекао је да се фотографијом бележе и чувају од заборава људи и догађаји, и да је веома поносан на младе Врачарце, који су снимили аутентичне и вредне фотографије. Секретар Центра за фото таленте Бранислав Матијас истакао је да су 2007. године, када је такмичење основано, ученици снимали фотографије на слободну тему, а 2008. године тема је "Врачар данас".

[4. Април 2008.]

даље///

Спомен плоча Милошу Црњанском

crnjanski

Председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић и секретар Задужбине "Црњански" Димитрије Тасић открили су спомен плочу Милошу Црњанском на згради у Мекензијевој 81. Постављање спомен плоче Милошу Црњанском финансирала је општина Врачар на иницијативу одборника Александра Арсенијевића. Намера је била да се трајно обележи успомена на великог писца, који је по повратку из емиграције живео у згради у Мекензијевој 81. Спомен плоча је ауторски рад вајара Зорана Малеша.

[2. Април 2008.]

даље///

Отворена Канцеларија за младе

kancelarija-za-mlade

Канцеларија за младе општине Врачар отворена је у Сазоновој 119 и упућен је позив свим младима: да искористе прилику и укључе се у пројекте који ће се реализовати. Председник општине Бранимир Кузмановић је, отварајући свечаност одржану у великој сали, истакао да ће пројекти Канцеларије бити усмерени ка запошљавању и очувању здравља младих. Министарка за омладину и спорт Снежана Марковић - Самарџић је рекла да су Врачарци паметно изабрали руководећи тим, који је створио услове за укључивање младих у друштвени живот.

[1. Април 2008.]

даље///

Да заблиста наш Врачар, онако београдски

Комшије, стиже пролеће, време је за спремање! Наша традиционална акција Пролећног уређења Врачара почиње 12. априла.

Потребне су нам и ваше идеје за уређење малих зелених површина. До 5. априла пријавите: када и где ћете изнети старе ствари, локације дивљих депонија и напуштених аутомобила, запушене сливнике...

Пријавите на 360-2-380 или на kolcentar@vracar.org.yu

[1. Април 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike