Мај 2008

Дефиле малих матураната на Врачару

setnja-malih-maturanata

Мали матуранти Врачара продефиловали су врачарским улицама од Београдског драмског позоришта до Цветног трга. На платоу испред зграде општине поздравио их је председник општине Бранимир Кузмановић, који им је, поводом њиховог првог успешно положеног животног испита, приредио ватромет од конфета и поручио да не посустају у жељама и намерама, и да општина Врачар традиционално награђује најуспешније, јер веома цени труд, време и жељу за знањем.

[29. Мај 2008.]

даље///

Нови сазив Скупштине општине Врачар

novi saziv so vracar

Врачар је на изборима за одборнике Скупштине општине још једном показао своје право европско лице. Врачарци су недвосмислено исказали жељу за европском припадношћу и подржали досадашњу политику чији је циљ да Врачар буде најбоље место за живот.

У новом сазиву СО Врачар, већину мандата добила је Изборна листа "Врачар за европску Србију - Борис Тадић", за коју је гласало 18.488 бирача. Ова листа је остварила убедљиву победу, јер је у новом сазиву освојила 32 од укупно 60 мандата у Скупштини општине Врачар (53,33%).

[29. Мај 2008.]

даље///

Трибина поводом „Декаде Рома 2005-2015“

dekada-roma

Основна идеја организатора трибине је да се васпитно-образовни кадар упозна са конкретним примерима позитивног укључивања ученика ромске националности у систем образовања, као и да се укаже на предрасуде и необавештеност просветних радника.

Порука трибине је да ромска деца живе са нама, део су наше заједнице, прихватимо их и помозимо им.

[28. Мај 2008.]

даље///

Победници акције „Врачар – мој зелени кутак“

moj zeleni kutak

Циљ акције „Врачар – мој зелени кутак“ је да Врачарци учествују у улепшавању Врачара и да размишљају о проширењу зеленог простора, уређењу наших башти, дворишта, улаза и балкона, као и да својим трудом дају пример најмлађим суграђанима како се чува и улепшава животно окружење. Најуспешнији ће добити пригодне награде, а победници ће бити сви грађани Врачара, јер ћемо добити лепши и зеленији Врачар.

Жири ове такмичарске акције прогласио је победнике по категоријама.

[27. Мај 2008.]

даље///

Мала матура - велико срце

mala-matura

Чланови Општинског већа Тијана Благојевић, Јелена Ђорђевић и Владимир Медаковић угостили су 87 ђака са Косова и Метохије и њихове домаћине - ученике врачарских основних школа.

[16. Мај 2008.]

даље///

Убедљива победа европске Србије

Kraj IzboraНа изборима за избор одборника Скупштине општине Врачар, према прелиминарним резултатима гласало је 59,56 посто бирача уписаних у бирачки списак.Од 61.897 бирача на биралишта је изашло 36.863 бирача.

За листу Врачар за европску Србију - Борис Тадић гласало је 50,15 посто бирача, односно 18.488 бирача.Тиме је листа Врачар за европску Србију остварила убедљиву победу, јер је освојила 32 мандата,од 60 мандата у Скупштини општине. Грађани су недвосмислено исказали жељу за европском припадношћу и подржали досадашњу политику чији је циљ да Врачар буде најбоље место за живот.

[12. Мај 2008.]

даље///

Избори на Врачару

izbori

Свих 60 бирачких места на територији општине Врачар за избор одборника Скупштине општине Врачар и Скупштине града Београда и за избор посланика Народне скупштине Републике Србије отворено је у 7:00 часова.

До поднева су гласали и председник општине Врачар Бранимир Кузмановић на бирачком месту број 29 у ОШ "Јован Миодраговић" и заменик председника општине Јована Механџић на бирачком месту број 7 у Трећој београдској гимназији.

[11. Мај 2008.]

даље///

Соларна електрана ускоро на крову општинске зграде

solarna-elektrana

Градска општина Врачар и Електротехнички факултет у Београду представили су свој заједнички пилот пројекат постављања прве соларне електране у Србији. Пројекат има и подршку Националног инвестиционог плана.

"Општина Врачар је лидер у очувању здраве животне средине у Србији. Наша је обавеза да обезбедимо здраву будућност за нашу децу, водећи рачуна о неопходности одрживог развоја нашег животног окружења. Прва соларна електрана у Србији је утолико значајнија што ће се њеном изградњом омогућити даља практична истраживања у примени фото-напонских ћелија у свакодневном животу", рекао је председник општине Бранимир Кузмановић.

[9. Мај 2008.]

даље///

Жута зона паркирања и на Врачару

njegoseva

Пројекат зонског система паркирања у престоници ЈКП "Паркинг сервис" и Секретаријата за саобраћај, проширио се и на територији општине Врачар.

Паркирање са ограниченим временом задржавања од 120 минута, односно жута зона паркирања и увођење тарифног система за наплату на Врачару, званично се уводи од 7. маја 2008. године, акцијом "Паркинг сервис-ширење зоне на Врачару".

У Његошевој улици пројекат су представили јавности Живорад Анђелковић генерални директор ЈКП "Паркинг сервис", Бранимир Кузмановић председник општине Врачар, Раденко Вуковић директор Сектора за послове развоја и организацију паркинг контроле као и Чедомир Вукашиновић помоћник секретара Секретаријата за саобраћај.

[7. Мај 2008.]

даље///

Врачар на Сајму организација цивилног друштва

nvo

На Сајму организација цивилног друштва, који од 7. до 9. маја 2008. организује Агенција за сарадњу са НВО града Београда биће представљени и пројекти 17 невладиних организација са територије општине Врачар.

На отварању овог сајма, члан Општинског већа општине Врачар Тијана Живковић - Благојевић је изложила облике сарадње општине Врачар са невладиним организацијама и начин финансирања њихових пројеката.

 

[7. Мај 2008.]

даље///

Врачарско хвала спортским клубовима

plakete

У великој сали општине Врачар одржана је свечаност поводом доделе захвалница спортским клубовима са Врачара. Захвалнице су уручили председник општине Бранимир Кузмановић, државни секретар за спорт и омладину Влајко Сенић, директор републичког Завода за спорт Јасминко Поздерац, градски секретар за спорт и омладину Горан Крецловић и генерални секретар асоцијације Спорт за све Београда Петар Стакић.

[7. Мај 2008.]

даље///

Ђаци са Косова гости општине

kosovo

Од 1. до 5. маја председник општине Бранимир Кузмановић са сарадницима угостио је ученике ОШ "Бора Станковић" из Коратишта - општина Гњилане.

Осамнаесторо ученика из Коратишта провело је неколико лепих дана упознајући Београд. Ученици су посетили Храм Светог Саве, Золошки врт и Калемегдан, купали се у базену Спортског центра "Врачар", а организован је и једнодневни излет.

[5. Мај 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike