Жута зона паркирања и на Врачару

njegoseva

Пројекат зонског система паркирања у престоници ЈКП "Паркинг сервис" и Секретаријата за саобраћај, проширио се и на територији општине Врачар.

Паркирање са ограниченим временом задржавања од 120 минута, односно жута зона паркирања и увођење тарифног система за наплату на Врачару, званично се уводи од 7. маја 2008. године, акцијом "Паркинг сервис-ширење зоне на Врачару".

У Његошевој улици пројекат су представили јавности Живорад Анђелковић генерални директор ЈКП "Паркинг сервис", Бранимир Кузмановић председник општине Врачар, Раденко Вуковић директор Сектора за послове развоја и организацију паркинг контроле као и Чедомир Вукашиновић помоћник секретара Секретаријата за саобраћај.

"Задовољство ми је што је општина изашла у сусрет захтевима грађана Врачара. Одборници Скупштине општине Врачар су спровели анкету о могућностима решавања проблема паркирања на Врачару. За проширење паркинг зоне изјаснило се 83 посто анкетираних власника аутомобила и 79 посто грађана. Овим пројектом проблем паркирања је делимично решен. Руководећи тим општине ће убудуће настојати да се жута зона паркирања у следећој фази прошири и до Каленић пијаце", истакао је Бранимир Кузмановић.

Жута зона паркирања уводи се у улице: Проте Матеје, Алексе Ненадовића, Браће Недића, Смиљанићевој, Кумановској, Кнегиње Зорке /од Макензијеве до Булевара краља Александра/, Његошевој /од Београдске до Кнегиње Зорке/ и Крунској /од Београдске до Кнегиње Зорке/.

"Првих десет дана од 7. до 17. маја биће пробни период, а паркинг контролори ће возачима давати доплатне карте као обавештења, које корисници неће морати да плате. ЈКП "Паркинг сервис" је обезбедио око 800 паркинг места у првој фази овог пројекта" истакао је Раденко Вуковић, директор сектора за послове развоја и организацију паркинг контроле ЈКП "Паркинг сервис".

Тек од понедељка, 19. маја корисник који добије доплатну карту, мораће да плати казну за недозвољено паркирање. Станари ових врачарских улица имају могућност да добију повлашћење карте за паркирање у просторијама "Паркинг сервиса" у Улици Старине Новака бр. 22.

Цена паркирања је 26,50 динара по започетом сату, а моћи ће да се плати и слањем СМС поруке на број 9112, куповином карте за паркирање на киоску, као и електронском картом која се купује код контролора.

У зонираном подручју паркирање се наплаћује од 07 до 21 час радним даном, а суботом од 07 до 14 часова.

фото галерија///

[7. Мај 2008.]

<< Мај 2008стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike