Јун 2008

Деца Врачара на Космају

kosmaj

Организација Деца Врачара почела је у јуну реализацију Пројекта "Дечји еко туризам на Космају", кoји је саставни   део летњих програма посвећених најмлађим Врачарцима у организацији општине Врачар. Пројектом организације Деца Врачара предвиђени су једнодневни излети на Космај за  ђаке основних школа Врачара. 

[30. Јун 2008.]

даље///

Завршетак бесплатне обуке пливања

skola-plivanja

У Центру за физичку културу "Врачар" одржана је свечаност поводом завршетка бесплатне обуке пливања, која је била организована за све будуће ђаке прваке са Врачара који су похађали припремну наставу у врачарским обдаништима. Успешно савладану вештину пливања будућим првацима су честитали директор ЦФК "Врачар" Драгутин Макарић и чланица Општинског већа општине Врачар Јелена Ђорђевић.

Градска општина Врачар, у сарадњи са Центром за физичку културу "Врачар", традиционално обезбеђује бесплатну обуку пливања као део свеобухватног програма стварања најбољих услова живота за најмлађе Врачарце. Ове године та обука је организована по четврти пут и успешно је научило да плива 296 малишана из 9 врачарских вртића.

[28. Јун 2008.]

даље///

Врачар за европску Србију

skupstina-opstine

На конститутивној седници Скупштине општине Врачар, после верификације свих 60 мандата одборника СО Врачар, већином гласова свих одборника изабрани су сви органи општине: председник и заменик председника Скупштине, постављен је секретар Скупштине, изабрани су председник и заменик председника општине Врачар и чланови Општинског већа.

Обраћајући се одборницима, поново изабрани председник општине Бранимир Кузмановић истакао је да су сви изабрани функционери свесни велике одговорности и да ће ефикасно и успешно одговорити задатку који су добили тиме што је 52 одсто грађана Врачара гласало за листу Врачар за европску Србију, а две трећине грађана Врачара за европске, демократске вредности.

За председницу Скупштине општине изабрана је Јована Механџић - дипломирани професор енглеског језика и књижевности. За заменика председника Скупштине изабран је др Александар Драшковић - доктор медицине, а за секретара Скупштине поново је постављена Гордана Миљковић - дипломирана правница.

За заменицу председника општине изабрана је Мирјана Ђорђевић - дипломирани машински инжењер, а за чланове Општинског већа изабрани су: Јован Армић, Владимир Медаковић, др Тијана Благојевић, Ђорђе Беламарић, Александра Гојковић, Јелена Ђорђевић и др Душица Летић.

[26. Јун 2008.]

даље///

Награде ђацима генерације и "вуковцима"

najbolji-djaci

Поводом завршетка школске 2007/2008. године, градска општина Врачар даровала је ђаке генерације и добитнике дипломе "Вук Караџић", чиме је наставила традицију коју негује већ више од једне деценије.

Председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић уручио је награде ђацима генерације и поручио им да наставе да буду најбољи, да су међу њима будући академици, професори, адвокати, лекари, и да ће им у даљем школовању општина Врачар увек давати подршку.

Заменик председника градске општине Врачар Јована Механџић и члан Општинског већа Тијана Благојевић уручиле су награде добитницима дипломе "Вук Караџић" из свих шест основних и три средње школе Врачара.

Ђацима је поруку упутила и глумица Неда Арнерић, а пригодан програм извео је плесни студио "Наталија и Ивица".

[25. Јун 2008.]

даље///

Подршка и помоћ за врачарске сениоре

seniori

Пројекат "Подршка и помоћ за врачарске сениоре", општина Врачар спроводи од 30. јуна до 30. децембра. Овим пројектом, општина Врачар ће омогућити бесплатну помоћ у кући за врачарске пензионере који живе сами, који су старији од 65 година и имају мале пензије.

[24. Јун 2008.]

даље///

Изложба уметничких фотографија ЕКО ФОТО 2008.

eko-foto

У галерији општине Врачар свечано је отворена трећа изложба уметничке фотографије "ЕКО ФОТО 2008.", коју су организовали градска општина Врачар и Центар за фото-таленте. Изложено је 100 уметничких фотографија, чија је тема екологија и заштита животне средине. "Када неко види ове фотографије, можда ће мало више размислити у каквом окружењу живи и да ли може и сам да учини нешто да то окружење учини бољим", рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић отварајући изложбу.

[24. Јун 2008.]

даље///

Врачар представља младе ствараоце

stvaraoci

У великој сали општине Врачар одржана је завршна свечаност поводом реализације пројекта "Врачар представља младе ствараоце". Дипломе, повеље и медаље победницима ове смотре, која афирмише стваралаштво младих, уручили су члан Општинског већа општине Врачар Тијана Благојевић и потпредседник Савеза проналазача Србије Милоје Миловановић.

[18. Јун 2008.]

даље///

Промоција Архус центра

arhus

"Први информациони центар за питања животне средине биће основан у општини Врачар и, по Архуској конвенцији, биће назван Архус центар", рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић на трибини поводом оснивања Архус центра, додавши да грађани Врачара имају веома развијену свест о значају заштите животне средине, а да руководећи тим општине доследно примењује максиму "Мисли глобално - делуј локално".

[17. Јун 2008.]

даље///

Пројекат бесплатне правне помоћи за особе са инвалидитетом

ravnopravno

У сали општине Врачар одржана је конференција за новинаре на тему "Бесплатна правна помоћ за особе са инвалидитетом - РАВНО-ПРАВНО ДО ЗАШТИТЕ".

Учеснике пројекта поздравио је председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић, који је истакао да ће се увек подржавати пројекти који стварају равноправне услове живота свим грађанима. Такође је обећао да ће општина бити партнер у реализацији друге фазе овог пројекта, чија се реализација са Врачара преноси и у друге средине у Србији.

Све особе са инвалидитетом којима је потребна правна помоћ могу сваког радног дана заказати разговор на телефон 344-80-45 или добити правни савет у просторијама "...Из круга" у Средачкој 2 сваке среде од 14 часова. 

[6. Јун 2008.]

даље///

Потписан Споразум о сарадњи општина Врачар и Блед

vracar-bled

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и председник општине Блед Јанез Фајфар потписали су 4. јуна Споразум о сарадњи општина Врачар и Блед.

По потписивању Споразума, Бранимир Кузмановић је истакао да је Блед најинтересантније туристичко место у Словенији, а Врачар најбоље место за живот у Београду, и да ће Споразум допринети међусобном упознавању и сарадњи у области привреде, културе и образовања. Председник општине Блед Јанез Фајфар указао је на бројне досадашње сличности српског и словеначког народа, од језичких корена до културног наслеђа, и изнео уверење да је сарадња општина још један корак на путу ка уједињеној Европи.

[5. Јун 2008.]

даље///

Акција

bez dima

Поводом Међународног дана борбе против дуванског дима, у организацији градске општине Врачар, анкетирани су ђаци у две основне школе и једној гимназији на Врачару, као и запослени у Општинској управи. Циљ анкете био је утврђивање нивоа информисаности о штетним последицама конзумирања цигарета.

Анкетирани су препознали ризик по сопствено здравље, као и здравље своје породице, затим ризик по природно окружење и за будуће генерације. Овом акцијом поново је истакнута штетност дуванског дима по здравље људи, посебно деце, што укључује не само активно него и пасивно пушење, односно изложеност непушача дуванском диму.

[2. Јун 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike