Јул 2008

Акција добровољног давања крви у ЦФК Врачар

дајте крв

У петак, 1. августа 2008. године у Центру за физичку културу "Врачар" од 12 до 17 часова дежураће екипа Института за трансфузију крви. Сваком добровољном даваоцу ЦФК "Врачар" ће поклонити пропусницу за август.

Овим се још једна врачарска институција придружила племенитој акцији давања крви и омогућила сваком Врачарцу да некоме спаси живот.

[31. Јул 2008.]

даље///

Лакше до посла - друга група полазника

lakse-do-posla-2-

Председница Скупштине општине Врачар Јована Механџић уручила је дипломе другој групи учесника овогодишњег циклуса пројекта "Лакше до посла".

Овај пројекат заснован је на жељи руководећег тима општине Врачар да незапосленим, факултетски образованим Врачарцима омогући бесплатно учење страних језика и основа информатике. То су знања и вештине неопходне за савремено пословање. Ове године пројектом су по први пут били обухваћени незапослени, факултетски образовани Врачарци старости од 40 до 45 година, јер су те генерације биле и највеће жртве транзиције.

[31. Јул 2008.]

даље///

Скуп младих Европске уније

2008 07 skup mladih evropske unije

 Генерална скупштина глуве омладине Европске уније одржана је 27. јула у згради општине Врачар. Учествовало је 110 делeгата из 27 земаља и то је била прва скупштина Организације глуве омладине организована у земљи која није чланица Европске уније.

У име једног од суорганизатора овог скупа - општине Врачар, младима Европе обратила се председница Скупштине Јована Механџић која је истакла како је познато да је за остварење промена у друштву неопходно имати јасан циљ и добру организацију. Такође је потребан саговорник коме се представљају идеје, а то су државне институције које имају моћ да остваре истинске потребе суграђана. Истакла је да руководећи тим општине Врачар жели заједно са младима Европе и Србије да делује на остварењу њихових циљева усмерених ка стварању друштва једнаких могућности за све грађане.

[29. Јул 2008.]

даље///

Да лепше изгледа

2008 07 da lepse izgleda

 Подстакнут жељом суграђана за лепше и уређеније животно окружење, руководећи тим општине Врачар обезбедио је и у овој години пет милиона динара из општинског буџета намењених уређењу предњих дворишта и улаза стамбених зграда.

Заменица председника општине Мирјана Ђорђевић потписала је уговоре о уређењу 16 улаза стамбених зграда и предњих дворишта са председницима скупштина - савета станара.Такође се захвалила председницима скупштина станара на уложеном времену, труду и прикупљеним средствима, чиме су активно учествовали у стварању партнерског односа Општине и грађана и остварењу заједничког циља да Врачар буде најлепше место за живот.

[28. Јул 2008.]

даље///

Нова знања за Лакше до посла

2008 07 obuka za posao

 У уторак 22. јула председник општине Врачар Бранимир Кузмановић уручио је дипломе младим Врачарцима, академским грађанима, који су успешно завршили бесплатну обуку из информатике и страних језика.Тим поводом организована свечаност, означила је успешан завршетак треће фазе пројекта "Лакше до посла.

"Овим пројектом руководећи тим општине Врачар омогућава младим Врачарцима да бесплатно стекну нова знања и вештине неопходне за савремени начин пословања. Свим учесницима пројекта председник општине потписао је и препоруку заинтересованом послодавцу, јер су током редовног школовања и додатног усавршавања исказали иницијативност, жељу за стицањем нових знања и за афирмацијом, а то су особине које цене сви послодавци.

[23. Јул 2008.]

даље///

Геронто - домаћице

2008 07 gerontodomaciceРуководећи тим општине Врачар обезбедио је финансијска средства и организовао обуку геронто-домаћица у жељи да пружи социјалну подршку и помоћ старијим суграђанима.

Пројектом "Подршка и помоћ за врачарске сениоре" омогућена је бесплатна помоћ у кући за врачарске пензионере који живе сами, који су старији од 65 година и имају мале пензије. Помоћ геронто-домаћица обухвата: набавку намирница, припрему оброка, помоћ у одржавању личне хигијене, чистоћи стана, помоћ у задовољењу елементарних потреба за кретањем, обављању послова у поштама, банкама и апотекама.

Пријаве се могу вршити преко Кол центра општине Врачар на телефон 360-2-380. 

[18. Јул 2008.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike