Врачар обнавља

suplja stena

Генерације врачарских ђака проводиле су летње и зимске распусте у дечијем одмаралишту "Шупља стена" на Авали. Општина Врачар је својевремено  на Авали сазидала зграду намењену опоравку деце, касније је изграђен базен,терени за фудбал, кошарку и друге спортове.Овај објекат уступљен је у трагичним деведесетим годинама 20. века за смештај избеглих и расељених лица, као помоћ општине Врачар људима у невољи. По њиховом исељењу надлежни органи нису га реконструисали и вратили у претходно стање, тако да  врачарска деца годинама нису могла да користе овај објекат.

Руководећи тим општине Врачар анкетирао је више од 400 родитеља врачарских ђака, који су се јединствено изјаснили за обнављање овог дечијег одмаралишта. Родитељи, од којих је једна трећина и сама у ђачком добу боравила на "Шупљој стени", желе да њихова деца најмање два пута годишње имају рекреативну наставу у овом одмаралишту, као и да се тамо одржавају спортске и друге манифестације и такмичења. Врачарска деца највише обољевају од болести дисајних органа и због тога им је потребан боравак у овој ваздушној баљи надомак Београда, познатој по благотворном дејству "руже ветрова".

Из буџета општине Врачар биће уложено 20 милиона динара,како би се централни објекат за смештај деце на "Шупљој стени" , површине 1.100 м2 комплетно обновио. Поново ће бити уређене спаваонице, кухиње,просторије за дневни боравак, биће промењене све инсталације, поправљен кров и спољна фасада зграде.

Очекује се да ће на пролеће 2009. године прве смене деце из врачарских обданишта и основних школа поново проводити веселе и срећне дане у рекреационом центру на "Шупљој стени".

[1. Август 2008.]

<< Август 2008стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike