Јануар 2009

Светосавски турнир у мини рукомету

Светосавски турнир у мини рукомету

Центар за физичку културу "Врачар" је уз подршку општине Врачар организовао и ове године традиционални Светосавски турнир у мини рукомету. Обраћајући се учесницима завршне смотре Бранимир Кузмановић - председник Општине истакао је да је основни циљ организовања турнира промоција спорта међу најмлађима и афирмација позитивних људских вредности кроз јачање спортског духа и стварање осећаја за фер такмичење и тимску сарадњу. Пехаре и признања најуспешнијим екипама и појединцима уручио је Драгутин Макарић - директор Центра за физичку културу "Врачар". 

[31. Јануар 2009.]

даље///

Прекини сада - 7 корака до слободе

akcija prekini sada3

Општина Врачар придружила се националној кампањи Министарства здравља за одвикавање од пушења цигарета, која је ове године фокусирана на последице пасивног пушења.
За све запослене у општини Врачар организовано је мотивационо предавање о штетности „активног“ и „пасивног“ пушења цигарета, са слоганом: „Дувански дим је серијски убица“.

[29. Јануар 2009.]

даље///

Јавни час талентоване деце Врачара

javni cas3

Фонд за талентовану децу општине Врачар организовао је јавни час на којем су млади учесници радионица организовних током зимског распуста приказали шта су научили и направили.

Јавни час отворила је председница Фонда Верица Бранчић и позвала другаре талентоване деце, наставнике и директоре врачарских школа да се увере на јавном часу како корисно и креативно може да се проведе распуст и како се маштовито и педагошки у радионицама Фонда за талентовану децу подстичу и развијају интелектуалне и стваралачке способности младих Врачараца.

[28. Јануар 2009.]

даље///

Традиционални ликовни конкурс „Лик Светог Саве”

likovni konkurs4

Организација "Деца Врачара" је у сарадњи са предшколским и школским установама на Врачару организовала и ове године традиционални ликовни конкурс на тему "Лик Светог Саве" у галерији општине Врачар.
Овај ликовни конкурс први пут је организован 1995. године, уз подршку градске општине Врачар.
Поводом доделе награда приређена је мала свечаност на којој је изведен пригодан уметнички програм. У програму су учествовали ученици Основне школе "Свети Сава" хорском изведбом песама о Светом Сави, као и краћим сценским приказом о детињству и раној младости из живота Растка Немањића. Награде за ликовно стваралаштво најбољим ученицима на конкурсу је обезбедила градска општина Врачар. 

[27. Јануар 2009.]

даље///

Прослављена слава Општине

slava opstine vracar1

Општина Врачар прославила је 25. јануара своју славу Светог Саву. Ове године домаћин славе био је председник Општине Бранимир Кузмановић.

У име и са благословом Његове светости Патријарха српског господина Павла, Његово преосвештенство епископ хвостански господин Атанасије, викар Патријархов, је са славарима преломио славски колач и честитао општинској власти на труду и раду и на настојањима да надахнути светосавским духом унапреде једну од најстаријих општина у српској престоници.

„Данас и овде, у сенци куполе Храма Светог Саве, у име руководства општине Врачар и у своје лично име обећавам и подсећам, да радимо за мир, за отаџбину, за опште добро и за сваког нашег грађанина. Радимо да обезбедимо живот каквим живе слободни народи Европе, чувајући нашу традицију и дело Светог Саве које је у свим нашим душама. Сваки Савиндан нас пробуди, опомене, поучи, здружи и надахне. Нека тако буде и данас“ – поручио је председник Општине Бранимир Кузмановић.

[25. Јануар 2009.]

даље///

Зимска радионица организације „Деца Врачара“

Зимска радионица организације „Деца Врачара“

У сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину и градском општином Врачар, организација „Деца Врачара“ организовала је током зимског распуста  радионицу израде WEB-SITE-a. Програмски садржаји радионице били су намењени ученицима 7. и 8. разреда као и ученицима београдских средњих школа.

Радионица је реализована у кабинету за информатику основне школе „Светозар Марковић“, где су се полазници уз подршку предавача опробали у изради личних сајтова и презентација, а потом и у изради „веб сајта“ организације „Деца Врачара“. Програм је био  бесплатан за сву заинтересовану децу, а у  радионичарске активности укључило се 25 полазника.

[20. Јануар 2009.]

даље///

Eдукативне радионице за талентовану децу

fond talentovana deca1

 Фонд за талентовану децу општине Врачар, уз финансијску помоћ Секретаријата за спорт и омладину града Београда и општине Врачар, организовао је током зимском распуста осмишљене, садржајне програме едукативних радионица за младе. Радионице за вајање и израду маски, као и радионице за глуму почеле су са радом 8. јануара, сваког дана од 11,00 до 14,00 часова у НУ „Божидар Аџија“, а завршиће програме 21. јануара 2009. године.

Радионице су привукле пажњу неочекивано великог броја деце и младих не само са Врачара, већ и из других делова Београда, као што су Миријево, Церак, Бањица. Радионице похађа више од 50 полазника, тако да у атељеу у Милешевској 42-а нема места ни за једну додатну клупу.

[16. Јануар 2009.]

даље///

Преузмите со за посипање улица

so za ulice

Представници скупштина станара стамбених зграда са територије општине Врачар, као и представници предузећа и радњи могу без накнаде преузети потребне количине соли за посипање пешачких стаза и прилаза стамбеним објектима у општинској згради у Његошевој 77. Со се дистрибуира у суботу, 17. јануара 2009. године од 10,00 до 17,00 часова и сваког наредног дана од 8,00 до 17,00 часова. За преузимање соли потребно је понети личну карту.

Градски штаб за заштиту од елементарних и других већих непогода обавештава да је просечно потребно 30 до 50 грама соли по м2 и да ова со није за исхрану људи и животиња.

[16. Јануар 2009.]

даље///

Да се боље чујемо

da se bolje cuje4

Удружење "Бољи слух" у сарадњи са општином Врачар и другим донаторима организовало је хуманитарну акцију "Да се боље чујемо". У име општине Врачар, учеснике ове манифестацијe поздравила је др Тијана Благојевић, чланица Општинског већа и истакла да општина Врачар поклања посебну пажњу укључивању у друштво особа са различитим облицима инвалидитета. Ова акција је само један од пројеката које је спровела општина Врачар.

[12. Јануар 2009.]

даље///

Бадњи дан у општини Врачар

badnji dani12

На Бадњи дан настављена је традиција паљења бадњака испред општинске зграде. Домаћин прославе Бадњег дана у општини Врачар био је др Александар Драшковић, заменик председнице Скупштине општине. Бадњак је освештао отац Миодраг Поповић из Цркве Светог Саве, уз пратњу дечијег црквеног хора "Растко". Деци запослених у Општини традиционално су подељени поклон пакетићи.

На Бадњи дан, представници општине Врачар посетили су и Дом за децу без родитељског старања "Драгутин Филиповић Јуса" и деци смештеној у Дому поделили божићне поклон пакетиће.

[6. Јануар 2009.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike