Децембар 2009

Смех и радост у Дому за децу Драгутин Филиповић Јуса

jusa5

Данас је Дом "Драгутин Филиповић Јуса" био испуњен смехом и радошћу малишана које је посетио Деда Мраз заједно са члановима Општинског већа: Тијаном Благојевић, Небојшом Милићевићем и Душицом Летић. Општина Врачар је спремила разноврсне поклоне поводом предстојећих новогодишњих празника који су уз новогодишње песме подељени деци без родитељског старања.

Нова година је празник коме се сви радују, посебно деца. Општина Врачар традиционално, поводом овог празника обрадује децу Дома "Драгутин Филиповић Јуса" лепим поклонима, нежним речима, а пре свега подршком и љубављу коју им поклања и током целе године.

[30. Децембар 2009.]

даље///

Усвојен европски буџет за 2010. годину

skupstina3

На 12. седници Скупштине усвојен је буџет општине Врачар за 2010. годину. Председник општине Бранимир Кузмановић истакао је да  врачарски буџет за 2010. годину омогућава наставак већ започетих пројеката за бољи живот грађана, као што су: подршка врачарским сениоркама и сениорима, наградимо најбоље, одржавање и поправка фасада, улаза и преддворишта, а утврђено је и смањење опште потрошње. Први пут у наредној години из општинског буџета улагаће се средства у унапређење гаражног система и паркинг простора на Врачару, у побољшање безбедности у саобраћају, а део средстава је намењен реализацији пројекта "За безбедније лифтове на Врачару". 

[29. Децембар 2009.]

даље///

Едукативна радионица о изради мозаика

izrada mozaika6

Током зимског распуста Организација ,,Деца Врачара" успешно је реализовала едукативно-креативну радионицу „Израда мозаика“ чији се програм одвијао у просторијама ОШ “Синиша Николајевић”, од 23. до 30. децембра, а под вођством Љиљане Ривић, дипл. сликара- мозаичара. 

Циљ радионице био је да се деца упознају са основним елементима технике мозаика, користећи своје слободно време на едукативан, креативан и модеран начин. Учесници ове радионице били су разних узраста (од 12 до 18 година), са различитих општина. У пријатној атмосфери, учило се и дружило, забављало и уживало у лепоти стварања. Концепт радионице, осим теоријског и практичног дела, обухватио је и посету цркви Ружици и Свете Петке на Калемегдану. Иако је првобитно планирано да полазника буде 30, радионица је изазвала велико интересовање окупивши и више од планираног броја учесника. 

[28. Децембар 2009.]

даље///

Деца са пуно дара понос су Врачара

talenti2

У организацији Фонда за талентовану децу општине Врачар, у препуној сали Београдског драмског позоришта одржан је јавни час радионице глуме. Јавни час је завршна манифестација пројекта „Деца са пуно дара понос су Врачара“, који је финансирала општина Врачар. Ученици који већ трећу годину похађају радионице Фонда за талентовану децу извели су представу „Магареће године – некад и сад“. 

[24. Децембар 2009.]

даље///

Награђени најбољи ђаци

nagrade maturantima11

Седмој генерацији најбољих ученика основних школа Врачара, који су и на пријемним испитима за средњу школу постигли најбоље резултате, уручене су традиционалне награде. Честитајући најбољим малим матурантима Врачара председник општине Бранимир Кузмановић поручио је: "Вечерас смо у Дому инжењера који је назван по познатом научнику Николи Тесли, који је  предвидео и рачунаре и алуминијум и соларне електране. Ми смо поносни што смо данас са вама, најбољим ђацима генерације, јер за две деценије ви ћете својим знањем и струком водити ову земљу. Знање је највећи и најскупљи производ у 21. веку и ми желимо да оно буде цењено у овој земљи, јер стварамо бољи живот." 

[22. Децембар 2009.]

даље///

Поклони за децу из дома Драгутин Филиповић Јуса

paketici u jusi4

Организација „Деца Врачара“ посетила је данас Дом за децу без родитељског старања „Драгутин Филиповић Јуса“. Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника  деци су уручени  покон пакетићи у којима су били одећа, слаткиши и играчке. Деца су поклоне примила с радошћу и затим извела новогодишњи програм. 

[21. Децембар 2009.]

даље///

Помоћ старијим суграђанима за чишћење снега

sneg

У жељи да помогне старијим суграђанима и особама са инвалидитетом, општина Врачар је упослила 15 људи, како би се очистио снег и лед са тротоара и улица.

Позивом на број 3081 555, молимо да пријавите локацију са које треба очистити снег и лед. Позивају се сви Врачарци који не могу сами да очисте снег и лед да позову екипу коју је ангажовала општина Врачар и која ће очистити снег у року од 24 сата од времена пријављивања. Дежурство за примање пријава на број 3081 555 организовано је током 24 сата.

Ово дежурство и помоћ у чишћењу снега је  још једна активност општине Врачар на стварању бољег живота и комуналног реда.

[20. Децембар 2009.]

даље///

Ја сам супер, буди и ти!

mali maturanti

У уторак, 22. децембра 2009. године у Дому инжењера биће уручене по седми пут награде најбољим ђацима Врачара, који су остварили најбоље резултате на пријемним испитима за упис у први разред средње школе у школској 2009/2010. години.

Ове године награде се додељују седмој генерацији најбољих ђака и биће награђено 52 ученика. Награде ће уручити председник општине Бранимир Кузмановић, председница Скупштине општине Јована Механџић и чланови Општинског већа градске општине Врачар. 

[19. Децембар 2009.]

даље///

Акција чишћења снега

ciscenje

У жељи да помогне грађанима Врачара у испуњавању обавезе чишћења снега испред улаза стамбених зграда, општина Врачар је покренула акцију чишћења снега у врачарским улицама. Снег се чисти посебно на местима на којима је отежан прилаз улазима, степеништу и другим местима где је угрожено безбедно кретање грађана, нарочито старијих. Општина је ангажовала тринаест младића, чланова омладинске задруге који ће чистити врачарске улице. Прве екипе су кренуле данас у 15:00 часова у улице Браничевску, Небојшину и Јована Рајића, где ће до 19:00 часова чистити снег.

Акција чишћења снега наставиће се и у наредним данима, до побољшања временских услова.

[18. Децембар 2009.]

даље///

Комунални ред на општини Врачар

komunalna inspekcija

Током протекле недеље, Комунална инспекција општине Врачар је у сарадњи са Тржишном инспекцијом, Секретаријатом за инспекцијске послове града Београда и припадницима бригаде МУП Србије и Полицијске станице Врачар ефикасним и професионалним радом спречила недозвољену продају робе на врачарским јавним површинама.

Дежурном судији за прекршаје приведено је 79 лица, који је истог дана доносио решења о кажњавању, у појединачним износима од 2.500 до 8.000 динара. Током ове акције Тржишна инспекција је одмах одузимала робу која је нелегално продавана на јавним површинама. Одузета је текстилна роба, комплети прве помоћи, сигнални прслуци и сајле за вучу аутомобила, бижутерија, нелегално умножени дискови.

[15. Децембар 2009.]

даље///

Нове саднице у дворишту вртића Луња

kzn vrtic1

Сађењем дрвећа у двориштима врачарских обданишта и школа стварамо бољи живот.  Ове зиме смо на радост наше деце засадили 50 садница које је поклонило Министарство за заштиту животне средине у сарадњи са Народном канцеларијом председника Републике, 50 садница бреста које је поклонио анонимни донатор и данас је засађено у дворишту вртића „Луња“ 20 садница које је поклонила компанија „Тимберленд“ – истакао је Бранимир Кузмановић, председник општине у вртићу „Луња“. 

[14. Децембар 2009.]

даље///

Евиденција незапослених према општини пребивалишта

nsz

Од понедељка, 14. децембра 2009. године сви незапослени са пријавом боравка на општинама Врачар, Стари град и Савски венац користиће услуге Националне службе за запошљавање на Гундулићевом венцу бр. 23 – 25.

Филијала за град Београд Националне службе за запошљавање успоставља територијални систем организовања и рада. Незaпослени грађани ће се пријављивати и користити услуге и програме Филијале за град Београд НСЗ према општини пребивалишта, односно према адреси из личне карте, а не као до сада према занимању. И послодавци ће користити све услуге у филијалама Националне службе за запошљавање у општинама на којима је седиште њиховог правног лица.

[10. Децембар 2009.]

даље///

Роботи за рециклажу на Фестивалу науке

festival nauke1

Факултет организационих наука и општина Врачар изложили су на 3. фестивалу науке "артеко контејнере"- роботе за рециклажу пластике, метала или папира и радове ученика врачарских основних школа којима су предлагали име за Птицу робот.

"Општина Врачар је помогла пројекте из области рециклаже, радови су изложени на Фестивалу науке, јер сматрамо да је јако важно улагање у знање и науку" - истакао је Бранимир Кузмановић, председник Општине. 

[4. Децембар 2009.]

даље///

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

promocija pomagala7

Поводом 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом општина Врачар и невладина организација "Колосеум" организовали су промоцију помагала за особе са инвалидитетом. 

Поздрављајући скуп председник општине Бранимир Кузмановић истакао је да у стварању бољег живота општина Врачар поклања посебну пажњу стварању равноправних услова живота за све грађане и да је прва у Србији организовано и дугорочно почела да решава животна питања особа са инвалидитетом. Честитајући празник који се традиционално обележава у општини Врачар, Бранимир Кузмановић је истакао да је то само повод да се заиста уради нешто корисно за особе са инвалидитетом, да им се у пуној мери омогући да дођу до библиотеке, паркова, да користе превоз и да самостално обављају сопствене послове.  

[3. Децембар 2009.]

даље///

Пројекција филма

era glupih

Група невладиних организација и општина Врачар позивају грађане да у петак, 4. децембра 2009. године у 18:00 часова, у Његошевој 77 присуствују пројекцији документарно - играног филама "Ера глупих". Филм је посвећен климатским променама, већ је приказан у 75 земаља света и приказује се као најава глобалне Конференције Уједињених Нација о климатским променама која ће се одржати половином децембра у Копенхагену.

[2. Децембар 2009.]

даље///

Европски путоказ ка модерној самоуправи

putokaz

ГО Врачар је  потписивањем Протокола о сарадњи са НВО Грађанска мрежа у мају 2009.  постала партнер у реализацији пројекта „Одрживи локални развој-европски путоказ ка модерној самоуправи“ који је подржао Фонд за отворено друштво, Србија. 

ГО Врачар ће помоћи у организовњу студијске посете Општинској управи за десеторо запослених у општинама Бач и Беочин, у трајању од две радне недеље. Сврха ове посете јесте да се колеге из других општина упознају са досадашњим радом и постигнућима ГО Врачар на плану одрживог локалног развоја и управљања развојним пројектима општине. На овај начин, ГО Врачар ће дати сопствени допринос, кроз трансфер знања и искуства,  развоју малих локалних самоуправа за инцирање, афирмацију, развој и управљање одрживим локалним развојем њихових заједница. 

[2. Децембар 2009.]

даље///

Нове саднице у школским двориштима

sadnice4

У акцији „Озелењавање школских дворишта на Врачару“ посађене су нове саднице на зеленим површинама школских дворишта. Градска општина Врачар је добила на дар 50 садница  лишћара - "тиграсти брест",  а ЈКП  "Зеленило Београд" их је бесплатно засадило. Тако су новим садницама оплемењена дворишта ОШ "Краљ Петар II Карађорђевић", ОШ "Синиша Николајевић", ОШ "НХ Душан Дугалић", ОШ "Светозар Марковић" и III београдске гимназије.

Ово је још једна од акција врачарског руководства којом је повећан зелени фонд Врачара са циљем да се умањи загађење у вискоурбаној средини као што је Врачар и да се улепша животна средина. 

[2. Децембар 2009.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike