Фебруар 2009

Општина Врачар на Међународном сајму туризма

Општина Врачар на Међународном сајму туризма

На Београдском сајму отворен је Међународни сајам туризма на коме је општина Врачар први пут представила своју туристичку понуду. Под слоганом „Зато што волим Београд“, oпштина Врачар учествује са Туристичком организацијом Београда на овом сајму. На штанду су изложени рекламни материјали са туристичком понудом Врачара, међу којима најзначајнији Храм Свeтог Саве, Музеј Николе Тесле, Природњачки музеј, Народна библиотека и Карађорђев парк. Сајам је отворен до 1. марта.

[26. Фебруар 2009.]

даље///

Трибина поводом обележавања годишњице Топличког устанка

Трибина поводом обележавања годишњице Топличког устанка

Савез потомака ратника Србије од 1912-1920 „Војвода Петар Бојовић“ је поводом обележавања 92 године од Топличког устанка организовао пројекцију филма „Топлички устанак 1917“ режисера Микија Стаменkовића. Том приликом присутнима се обратила чланица Општинског већа Тијана Благојевић и истакла значај обележавања  годишњице устанка који ће остати запамћен као једини народни устанак у једној окупираној земљи за време Првог светског рата. У трибини је учествовао и велики број потомака ратника Србије који су након пројекције изнели своја сазнања о том историјском догађају.

[25. Фебруар 2009.]

даље///

Избори и именовања на седници скупштине

sesta sednica2

Одборници Скупштине градске општине Врачар констатовали су престанак мандата одборника Вукоте Јакшића, који је на претходној седници изабран за члана Општинског већа и потврдили мандат одборници др Јасни Дараган Савељић са Изборне листе Врачар за европску Србију - Борис Тадић. За вршиоца дужности директора Народног универзитета "Божидар Аџија" именован је Слободан Миливојевић, дипломирани политиколог, уместо претходног директора који је из личних разлога поднео оставку. За члана Управног одбора Народног универзитета "Божидар Аџија" именована је Радулка Горановић - као представница запослених у Управном одбору. Донето је и Решење о избору чланова/чланица сталних радних тела Скупштине, поводом захтева Одборничке групе Српске радикалне странке за замену њихових чланова/чланица у сталним радним телима Скупштине. 

[17. Фебруар 2009.]

даље///

Такмичење „Најраспеваније oдељење Врачара“

2009 02 najraspevanije odeljenje1

Организација „Деца Врачара“ je у оквиру пројекта Дечијих музичких свечаности –ДЕМУС, у свечаној сали ОШ “Свети Сава“, организовала општинско такмичење „Најраспеваније oдељење Врачара“.
Програм ДЕМУС-а обухвата низ музичких сусрета, смотри, приредби, концерата и такмичења којима се подстичe, унапређујe, представљају и афирмишу дечје репродуктивне и стваралачке музичке активности. Наведени програми су трајног карактера и имају дугогодишњу традицију у Београду.

[12. Фебруар 2009.]

даље///

Локални економски развој

Локални економски развој

Заједно са другим београдским општинама и Врачар се придружио Националној алијанси за локални економски развој, удружењу грађана које за циљ има активности усмерене ка кључним питањима економског развоја Србије. Председник општине Бранимир Кузмановић потписао је Споразум о сарадњи. Придружено чланство у овој асоцијацији омогућиће разраду стратегије локалног економског развоја, усклађивање развоја локалне самоуправе са захтевима инвеститора и повећање домаћих и иностраних улагања.Такође, развиће се комуникација и сарадња јавног, привредног и цивилног сектора у предлагању и спровођењу мера локалног економског развоја.

[11. Фебруар 2009.]

даље///

Свечаност поводом пројекта Безбедна младост на Врачару

Свечаност поводом пројекта Безбедна младост на ВрачаруПо завршетку пројекта "Безбедна младост на Врачару", који су реализовали Канцеларија за младе општинe Врачар и невладина организација ИДЦ Србија, уручене су дипломе и захвалнице учесницима пројекта. Координаторка пројекта Спомена Милачић истакла је да су анализе резултата пројекта веома позитивне, ученици су се максимално ангажовали и озбиљно схватили проблеме, а постали су и свесни да своја сазнања о безбедној младости треба да пренесу и демонстрирају друговима. Истакла је да су се развила и нова пријатељства између ученика различитих школа, а да је ученицима било интересантно да учествују у реализацији пројекта, чак је подстакнуто њихово уметничко изражавање. 

[3. Фебруар 2009.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike