Март 2009

Месец франкофоније на Врачару

Месец франкофоније на Врачару

Месец франкофоније слави се током марта широм света, а посебно се ангажују све чланице Међународне организације Франкофонија, која окупља више од 200 милиона људи који говоре француски језик у 55 држава сталних чланица и 13 земаља посматрача, међу којима је од 2006. године и Србија. 

Поводом месеца франкофоније ђаци ООШ "Владислав Рибникар" угостили су своје вршњаке из Француске - из Вержеса код Монпељеа.

[30. Март 2009.]

даље///

Сат за нашу планету

sat za planetu

Општина Врачар придружила се светској акцији "Сат за нашу планету", коју је у Србији спровело Министарство животне средине и просторног планирања. На управној згради општине Врачар у Његошевој 77 била су угашена сва светла, као врачарски допринос глобалној акцији против климатских промена и као знак солидарности са свима који се залажу за очување животне средине.

[28. Март 2009.]

даље///

Деца вас моле - успорите поред школе

Деца вас моле - успорите поред школе

У ООШ "Владислав Рибникар" одржана је у присуству председника општине Врачар Бранимира Кузмановића едукативно-забавна представа за ђаке прваке на тему безбедности у саобраћају. Представа је део акције "Ђаци вас моле - успорите поред школе" у организацији ЈКП "Паркинг сервис". 

"Градска општина Врачар од самог почетка подржава акцију и залаже се за сваку врсту едукације деце и ученика како би научили што више из области културе саобраћаја" , истакла је Тијана Благојевић - чланица Општинског већа. Представници Општине, ЈКП "Паркинг сервис" и директорка Школе су након представе првацима поделили флуоресцентне прслуке и ДВД са музичким спотом који обележава акцију.

[27. Март 2009.]

даље///

Ја сам равноправна

Ја сам равноправна

Савет за родну равноправност Скупштине општине Врачар иницирао је одржавање трибине "Ја сам равноправна", како би се грађанке и грађани Врачара упознали са Националном стратегијом за побољшање положаја жена и предлозима из Закона о родној равноправности. 

Говорећи о родно освешћеној политици Наталија Мићуновић - директорка Управе за родну равноправност истакла је неопходност родне равноправности у друштву, јер је то праведно, јер без социјалне инклузије нема друштвене кохезије и одрживог развоја, а усвајање одговарајућих нормативних решења и усклађивање законодавстава је наша обавеза према европским нормативним решењима. 

Владимир Цвијан - генерални секретар председника Републике Србије говорио је о правним аспектима Закона о родној равноправности и истакао да је предложеним Законом третирана равноправност мушкараца и жена у професионалном и приватном животу, да су прецизно дефинисани појам и облици родне дискриминације, као и да је предвиђен низ гаранција за остварење равноправности полова и онемогућена злоупотреба  предвиђених права.

[25. Март 2009.]

даље///

Младост - мудрост

Младост - мудрост

Поводом завршетка пројекта „Радна етика за ученике средњих школа у Србији“ у општини Врачар, ученицима средњих школа Врачара предавање је одржао Александар Ђурђев - извршни директор Центра за савремену едукацију.

Чланица Општинског већа Јелена Ђорђевић захвалила се учесницима Пројекта уз наду да ће знања и вештине која су стекли применити у свом будућем школовању и усавршавању и пренети их и својим вршњацима.

[23. Март 2009.]

даље///

Почиње пролећно уређење Врачара - Да нам Врачар заблиста

Да нам Врачар заблиста

Подршка грађана у пролећном уређењу Врачара је потребна и неопходна. Само у сарадњи са грађанима ова акција се може спровести тако да Врачар заблиста, баш београдски! 

Руководећи тим општине Врачар позива грађане да до 5. априла пријаве Кол центру на телефон 360 2 380 или електронском поштом на kolcentar@vracar.rs локације нерегистрованих и хаварисаних возила које треба уклонити, локације запушених сливника и малих дивљих депонија. Све што грађани пријаве комуналне службе ће уклонити. 

Грађани могу пријавити и локацију на коју би изнели старе и непотребне ствари из подрума, ходника и са тераса, а о времену изношења старих ствари на јавну површину, договориће преко Кол центра.

[13. Март 2009.]

даље///

Општинско такмичење рецитатора

Општинско такмичење рецитатораОрганизација „Деца Врачара“ реализовала је традиционално  49. општинско такмичење рецитатора основних и средњих школа  са територије Врачара.

Такмичење је окупило најуспешније рецитаторе и то по четворо из сваке школе. Укупно је наступило 24 у три узрасне категорије, а по пропозицијама јединственим за све нивое такмичења , од школских до републичког.

[12. Март 2009.]

даље///

Председник корпорације Интел у ОШ

Председник корпорације Интел у ОШ Јован Миодраговић

Председник корпорације Интел Крег Берет уручио је 30 рачунара за прву информатичку лабораторију ученицима Основне школе "Јован Миодраговић". Домаћини су му били председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и директор ОШ "Јован Миодраговић" Радован Тодоровић, а свечаности су присуствовали и градоначелник Београда Драган Ђилас, власник Комтрејда Веселин Јевросимовић, градски секретар за образовање Владимир Тодић и његова заменица Драгица Моро.

Крег Берет поручио је ђацима да је веома срећан што је на Врачару и што је Интел поклонио компјутере који ће помоћи у образовању, али да је најважније да ђаци озбиљно и напорно уче, јер је то најбоље што могу да учине у свом животу. Компјутери могу да помогну у учењу, али најважнији су учитељи и наставници истакао је Берет.

[6. Март 2009.]

даље///

Хуманитарна продајна изложба

Хуманитарна продајна изложба

Уочи  8. марта – међународног Дана жена, у холу зграде општине Врачар одржава се хуманитарна продајна изложба ручних радова деце и омладине ометене у развоју која похађају врачарске школе и установе.  Своје радове су изложила деца из ОШ „Душан Дугалић“, Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју и Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама. Изложен је велики број уникатних предмета као што су: слике, честитке, украсне свеће, осликане вазе, тањири и флаше које су деца направила у радионицама. Приход од ове продајне изложбе, која ће трајати до петка  до 14 часова, иде управо радионицама у којима су предмети израђени.

[5. Март 2009.]

даље///

Општинско такмичење „Златна сирена“

Општинско такмичење „Златна сирена“

Организација „Деца Врачара“  je 3. и 5. марта 2009. године  у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ организовала Oпштинско такмичење малих вокалних састава (дуета, терцета и квартета) и соло певача „Златна сирена“, реализујући пројекат Дечјих музичких свечаности.

Такмичење је окупило 26 солиста и 16 вокалних састава основних школа Врачара. 

Циљ оваквих такмичења је да подстичу децу да певају дечје песме из области уметничког и народног стваралаштва, имајући у виду драгоцене васпитне, естетске и друге вредности које композиције ове врсте поседују.

[5. Март 2009.]

даље///

Локални тим за безбедност деце у саобраћају

Локални тим за безбедност деце у саобраћају

Према подацима Управе саобраћајне полиције МУП-а Републике Србије, сваке године се повећава број деце погинуле у саобраћајним несрећама. Из тог разлога треба прихватити две значајне чињенице: деца не могу бити одговорна за сопствено страдање у саобраћају и друго, деца узраста од 8 до 14 година вишеструко чешће страдају од генерације својих родитеља. Одговорност је на старијима, који децу нису научили безбедном понашању. Државни тим за безбедност деце у саобраћају је покренуо програм о безбедности деце у саобраћају који окупља државне институције и организације, које ће конкретним оперативним и трајним мерама допринети да деца науче основе саобраћајне културе и безбедног понашања у саобраћају.

[4. Март 2009.]

даље///

Финале такмичења

Финале такмичења  Буди фер - покрени игру

Отварајући финална такмичења у свим спортовима предвиђеним пројектом "Буди фер - покрени игру" председница Скупштине Јована Механџић нагласила је да општина Врачар традиционално подржава децу у свим школским и слободним активностима, нарочито спортским. Бавећи се спортом деца се развијају као слободне и стабилне личности, уче како да се понашају и као појединци и као део тима. Кроз спортске активности се развија свест о здравом животу и негује потреба за здравим одрастањем, у чему значајну улогу имају породица и школа. Генерални секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојић уручио је пехаре екипама које су учествовале у финалним такмичењима.

[3. Март 2009.]

даље///

Буди фер - покрени игру

Буди фер - покрени игру

У уторак, 3. марта 2009. године, у 9,45 часова, у Центру за физичку културу "Врачар" у Сјеничкој бр. 1, председница Скупштине општине Врачар Јована Механџић отвориће финале такмичења из пројекта "Буди фер - покрени игру". Циљ пројекта јесте да се код ђака афирмишу мање популарни спортови и да се ђаци старијих разреда основних школа масовно баве спортом. Тако су поред традиционалних такмичења у кошарци и одбојци, одржана и такмичења у борилачким вештинама, на гимнастичком полигону, у надвлачењу конопа, у стрељаштву, тенису, бадминтону и стоном тенису. 

[2. Март 2009.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike