Јун 2009

Одлука о суфинансирању спортских манифестација и програма из буџета Општине

baner sportisti

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић донео је на основу унапред утврђених критеријума и резултата конкурса, 26. јуна 2009. године Одлуку о избору спортских манифестација и програма спортских организација који се суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2009. години. 

Овде можете преузети текст Одлуке

 

[29. Јун 2009.]

даље///

Дрога не сме управљати твојим животом

znanjem protiv droge6

Поводом Светског дана борбе против дрога, Координациони одбор за превенцију употребе психоактивних супстанци општине Врачар у сарадњи са Канцеларијом за младе одржао је промотивно образовни скуп : "Дрога не сме управљати твојим животом".

Скуп је отворила Јована Механџић - председница Скупштине општине и поручила да је циљ спровођења Акционог плана Општине битно смањење штетних последица, спречавање, лечење и контрола употребе психоактивних супстанци. Општина Врачар већ реализује више дугорочно заснованих пројеката који промовишу здраве стилове живота, бављење спортом и усмеравају младе како да користе слободно време, да не би бежали од стварности и сопственог живота у свет дроге. Паралелно ће се радити на образовању родитеља и просветних радника, а у буџету општине Врачар већ су издвојена средства за видео надзор, што ће побољшати безбедност свих грађана наше општине.

[29. Јун 2009.]

даље///

Конкурс за уређење јавне површине

nagrade bina6

Поздрављајући младе архитеке који су учествовали на конкурсу и њихове искусније колеге, Јована Механџић - председница Скупштине општине истакла је да општина Врачар први пут учествује на БИНИ и да је свесна колико је захтеван задатак да се ураде нова урбанистичка решења за локације које су традиционалног изгледа и духа. Ово је једна од манифестација на којима руководећи тим општине Врачар окупља и даје подршку младим, талентованим стручњацима, јер је жеља да Врачар постане стециште идеја и талената.

[27. Јун 2009.]

даље///

Усвојен ребаланс буџета

deveta sednica5

У складу са мерама штедње, Скупштина је усвојила ребаланс буџета општине Врачар за 2009. годину. Образлажући предложене измене буџета, председник општине Бранимир Кузмановић истакао је да је предност дата реализацији пројеката и програма којима се побољшавају услови живота најугроженијих категорија становника, а то су најстарији и најмлађи суграђани. Такође, реализоваће се програми из области екологије, чистоће и безбедности.

[25. Јун 2009.]

даље///

Моја сигурна школа у мом сигурном крају

moja sigurna skola2

Поводом реализације пројеката Моја безбедна младост на Врачару и Моја сигурна школа у мом сигурном крају, који се спроводе на иницијативу Канцеларије за младе општине Врачар a од стране невладине организације ИДЦ Србија, Градска општина Врачар формирала је координациони тим, који се састаје једном месечно, и има за циљ умрежавање свих релевантних институција на општини Врачар које доприносе превенцији и борби против насиља, као што су ДЗ Врачар, Центар за социјални рад и Полицијска станица Врачар.

Ови пројекти имају за циљ подизање нивоа безбедности врачарских основних и средњих школа и њихово умрежавање са локалним ресурсима безбедности. 

 

[24. Јун 2009.]

даље///

Награде ђацима генерације и вуковцима

2009 06 nagrade najboljima home

Председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић уручио је награде најбољим "малим матурантима" и средњошколцима Врачара. Награђено је 156 добитника дипломе "Вук Караџић", као и ђаци генерације из свих седам основних и три средње школе Врачара.

„На Врачару живе најобразованији људи у Србији, па је и логично да су њихова деца најбоља. Задовољство ми је да поделим књиге и дипломе „вуковцима“ и ђацима генерације и сигуран сам да ћете наставити да будете најбољи, јер су међу вама будући академици, професори, адвокати и лекари. Општина Врачар цени најбоље и наставиће да улаже у образовање и да даје подршку најбољима и у даљем школовању“, истакао је председник општине Бане Кузмановић.

 

[23. Јун 2009.]

даље///

Осма седница Скупштине општине Врачар

osma sednica9

Одборници Скупштине општине Врачар на седници одржаној 9. јуна донели су Одлуку о завршном рачуну буџета градске општине Врачар за 2008 годину, констатовали су престанак мандата одборницима Влади Крстивојевићу и Јелени Ђуровић, која је разрешена и чланства у управном одбору Народног универзитета “Божидар Аџија”. Верификовани су мандати новим одборницима Михаилу Стојановићу и Драгану Орловићу. За новог члана Управног одбора Народног универзитета “Божидар Аџија“ именован је Љуба Симић, док је Кристиан Лудман разрешен чланства у Надзорном одбору јавног предузећа за управљање ЈП  “Пословни простор Врачар “ а за новог члана Надзорног одбора именован је Војислав Новаковић. Одборници су такође усвојили Извештај о реализацији пројеката невладиних организација финансираних из буџета градске општине Врачар по Одлуци председника општине број: 920-140/2008-VII од 6. маја 2008 године.

[9. Јун 2009.]

даље///

Промоција програма “Волим сваку своју годину“

Промоција  програма “Волим сваку своју годину“

У општини Врачар одржана је трибина поводом промоције програма “ Волим сваку своју годину” у организацији Центра за развој и промоцију хуманих односа.

“Руководство општине Врачар је изградило препознатљив идентитет локалне заједнице која води рачуна о развитку, обогаћивању и побољшању здравствене заштите и једнакости, одрживог развоја и социјалне правде за све грађане. Кроз тријаду - поштовање, поверење, подршка- коју афирмише Центар за развој и промоцију хуманих односа,  изграђује се задовољан грађанин и општи висок социјални капитал “, истакла је Снежана Стевановић, помоћница председника општине.

Професор Социјалне медицине Вук Стамболовић је изнео резултате анкете из прве фазе програма која се односила на пензионере.  Најстарији Врачарци су изразили жељу и потребу да се међусобно више повежу, сарађују и сусрећу, да се ангажују у едукацији младих, да се амбијентална целина Врачара сачува и улепша, а Каленић пијаца постане “нови” стари симбол Врачара.

 

[8. Јун 2009.]

даље///

Изложба „Еко – фото 2009“

Изложба „Еко – фото 2009“

У галерији Општине Врачар отворена је изложба уметничке фотографије „Еко – фото 2009“ коју су организовале Градска општина Врачар и Центар за фото таленте.

„Руководство Општине подржава акције које за циљ имају покретање јавности за очување животне средине“, истакла је Тијана Благојевић, чланица Општинског већа приликом отварања ове већ традиционалне изложбе на тему „Однос према животној средини“.

Ове године изложене су 84 фотографије чији су аутори чланови фото клубова из Србије и  иностранства. Ауторима најуспелијих фотографија додељене су награде и захвалнице.

Отварање изложбе било је обогаћено уметничким програмом ансамбла „Flauta dolce“ МШ „Јосип Славенски“ и изузетним соло певањем Николине Ковачевић, ученице ОШ „Синиша Николајевић“.

 

[8. Јун 2009.]

даље///

Oпштина Врачар и Теленор фондација уводе интернет у школе

internet u skolama8

Ученици Четрнаесте београдске гимназије данас су добили комплетну информатичку опрему и бесплатан приступ Теленор Интернету захваљујући иницијативи Канцеларије за младе општине Врачар и партнерској подршци Теленор фондације. 

О значају Канцеларије за младе општине Врачар и о њиховој иницијативи за увођење Интернета у свакодневну комуникацију средњошколаца говорио је председник општине Врачар, Бранимир Кузмановић, док је сам пројекат представила Ана Крстић, менаџерка Теленор фондације.

„Општина Врачар је поносна на своју омладину из Канцеларије за младе која је овај Пројекат реализовала уз помоћ Теленор фондације. Захваљујући идејама из Канцеларије за младе уз подршку Теленор фондације, средњошколци у свих пет врачарских средњих школа и ОШ Душан Дугалић моћи ће да користе интернет бесплатно. Позивам све заинтересоване младе Врачарце да се укључе у рад Канцеларије за младе како би својим идејама учествовали и стварали бољи живот за себе и своје вршњаке кроз овакве акције”, изјавио је овом приликом Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар. 

 

[5. Јун 2009.]

даље///

Победници акције „Врачар – мој зелени кутак“

Победници акције „Врачар – мој зелени кутак“

На платоу „Цветни трг“ уручене су награде, плакете и захвалнице победницима и учесницима акције „Врачар – мој зелени кутак“. Одборници Скупштине општине Врачар установили су 2007. године ову такмичарску акцију у циљу озелењавања општине. Ове године акција је почела 22. априла на Дан планете Земље, а завршила се 24. маја на Европски дан паркова, док су награде уручене на Светски дан заштите животне средине.

Награде, плакете и захвалнице у више такмичарских категорија уручила је председница Скупштине општине Врачар Јована Механџић која је уједно била и члан жирија. Том приликом се захвалила Врачарцима на учешћу у овој акцији којом се изглед Врачара оплемењује чинећи га лепшим местом за живот и  позвала их је да се и следеће године укључе у још већем броју.

Циљ акције „Врачар – мој зелени кутак“ је да Врачарци учествују у улепшавању Врачара и да размишљају о проширењу зеленог простора, уређењу наших башти, дворишта, улаза и балкона, као и да својим трудом дају пример најмлађим суграђанима како се чува и улепшава животно окружење.

Жири ове такмичарске акције прогласио је победнике по категоријама.

[5. Јун 2009.]

даље///

Презентација пројекта „Ухвати енергију“

Презентација пројекта „Ухвати енергију“

У организацији НВО „Урбана екологија“ и градске општине Врачар одржана је презентација пројекта „Ухвати енергију“. Овај пројекат је намењен подстицању, промовисању и унапређењу енергетске ефикасности и ширем коришћењу обновљивих извора енергије, са посебним освртом на њихову практичну примену у урбаним срединама.

Присутне је поздравила чланица Општинског већа Тијана Благојевић која је уједно најавила други део пројекта предвиђен за јесен када ће бити одржана стручна предавања на ову тему.

 

[4. Јун 2009.]

даље///

Изложба „Редизајн фасада на Врачару“

Изложба „Редизајн фасада на врачару“

У галерији општине Врачар отворена је изложба радова студената треће и четврте године Архитектонског факултета Универзитета у  Београду на тему „Редизајн фасада на Врачару“. 

 Изложба је настала као резултат дуже сарадње градске општине Врачар и Архитектонског факултета. 

„Руководство општине Врачар се труди да улепша животни простор својих суграђана уређујући зграде и фасаде. Овом приликом желим да се захвалим студентима и асистентима Архитектонског факултета на њиховим савременим, оплемењеним идејним решењима врачарских фасада“, истакла је Јелена Ђорђевић, чланица Општинског већа отварајући ову изложбу.

 

[1. Јун 2009.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike