Јул 2009

Радионица: деспот Стефан Лазаревић и бајка о Београду

letnja radionica3

У општини Врачар почела је радионица замишљенa у 12 сусрета са децом и младима у којој ће се учити писање кратке приче са елементима бајке. Тема овог пројекта је средњевековни витешки Београд, чији је централни лик био деспот Стефан Лазаревић, највећи европски витез свог времена.

Замишљено је да се млади упознају са народном традицијом и да сами напишу бајке, по угледу на Андерсена и Тона Телехена, додајући свему признати, београдски шарм.

Првих осам сусрета замишљени су као предавања, а следећа четири биће радионица за креативно писање и одржаваће се уторком, четвртком и суботом од 10 – 14 часова. Радионицу ће похађати петнаесторо деце старости од 10 година навише. 

[30. Јул 2009.]

даље///

Нови парк за вежбање на отвореном на Врачару

open air fitness8

Председник Општине Бранимир Кузмановић отворио је нови, други по реду парк за вежбање на отвореном на Врачару, унутар блока зграда између улица Цара Николаја II и Милешевске код броја 42.

„Ово је још један пример начина на који функционише општина Врачар. Наиме, у октобру прошле године наше комшије Врачарци упутиле су нам захтев да се направи  парк за вежбање на отвореном и тај пројекат је реализован, тако да сада имамо два таква парка на Врачару. Трудимо се да обезбедимо здравији, а самим тим и бољи живот Врачарцима, то је оно што је нама у општини Врачар најважније“ рекао је Бранимир Кузмановић и отворио парк вежбајући на справама.

[29. Јул 2009.]

даље///

Рециклажа није бламажа - рециклирај и ти

ptica robot9

Председник општине  Бранимир Кузмановић је поводом почетка рада првог робота који рециклира лименке, популарно названог птица - робот, истакао да није случајно што је та птица слетела испред општине Врачар, јер је то још један пројекат који је општина успешно реализовала у области заштите животне средине. "У заштити животне средине спроводимо  познату еколошку максиму - Мисли глобално, делуј локално, тако да је општина Врачар већ купила хибридно возило, донела стратегију управљања отпадом и гради прву соларну електрану, а сада је прва у Србији финансирала израду и постављање птице робот" - рекао је Бранимир Кузмановић.

Координатор овог пројекта и модератор данашње свечаности  Зорана Смиљанић - помоћница председника општине указала је на значај развијања свести грађана, посебно младих о потреби рециклаже секундарних сировина и истакла да је птица робот производ "hand made in Serbia".

 

[3. Јул 2009.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike