Октобар 2010

Први уређени урбани џеп

dzep1

На углу улица Браничевске и Небојшине, председник општине Бранимир Кузмановић са сарадницима сусрео се са грађанима, поводом завршетка уређења првог урбаног џепа на Врачару.

"Урбани џепови су мале зелене површине које имају највећи потенцијал за уређење. На овој површини раније су били постављени контејнери, а сада је озелењена, уређена, у стазу која води до перголе уграђене су соларне лампе, створен је нови кутак у којем грађани и деца могу квалитетно да проведу слободно време. Посебно нам је драго што је простор уређен по пројекту дипломаца Шумарског факултета, пејзажних архитектица Лене Маџаревић и Далиборке Стојаковић" - истакла је Зорана Смиљанић, помоћница председника Општине.

[27. Октобар 2010.]

даље///

Врачунари на дар

vracunarivr9

Завршни програм даровања рачунара ученицима трећег разреда основне школе, одржан је у ОШ "Владислав Рибникар". Председник општине Бранимир Кузмановић са члановима Општинског већа Тијаном Благојевић, Душицом Летић и Ђорђем Беламарићем даровао је трећацима 148 "врачунара" које ће користити у настави до завршетка основне школе, рачунар за школу и за наставника који је најажурније водио електронски дневник. 

[26. Октобар 2010.]

даље///

Рачунари на дар

vracunarisn9

Осмесима, аплаузима и питањима дочекали су трећаци ОШ"Синиша Николајевић" чланице Општинског већа Тијану Благојевић и Душицу Летић, које су им у име општине Врачар уручиле "врачунаре", које ће користити у настави до завршетка основне школе. Тијана Благојевић уручила је серверске рачунаре и њиховим учитељицама, директору школе Дарку Матејићу и учитељицама које су биле најажурније у вођењу електронског дневника. 

[22. Октобар 2010.]

даље///

Рачунари за трећаке

vracunarijm10

Пројекат "Врачунари на дар" настављен је у две врачарске основне школе. Рачунаре је у Основној школи "Краљ Петар II Карађорђевић" уручила чланица Општинског већа Тијана Благојевић, а у школи "Јован Миодраговић" "врачунарима" су обрадовали ђаке, њихове родитеље и наставнике чланови Општинског већа: Тијана Благојевић, Душица Летић, Јелена Ђорђевић, Небојша Милићевић и помоћник председника Општине Александар Јовановић. 

[21. Октобар 2010.]

даље///

Врачунари на дар

vracunarism16

Поводом шездесетогодишњице рада ОШ "Светозар Марковић", на Дан школе председник општине Бранимир Кузмановић са чланицама Општинског већа Тијаном Благојевић и Јеленом Ђорђевић, уручио је свим трећацима  91 "врачунар", а рачунари су поклоњени и школи, учитељима четвртог разреда и професорима који су најажурније водили електронски дневник.

"Нама у општини Врачар је важно да створимо услове да се ђаци информатички описмене, да им рачунар буде наставно учило и да у стицању знања буду равноправни са својим вршњацима из Европске уније. Управо тај циљ остварујемо  пројектом "Врачунари на дар" свим ученицима трећих разреда у основним школама на Врачару и драго нам је што наш пример следе и друге локалне самоуправе" - поручио је Бранимир Кузмановић. 

[20. Октобар 2010.]

даље///

Саобраћајница Јужни булевар

prezentacija6

У општини Врачар одржана је презентација Нацрта плана детаљне регулације саобраћајнице Јужни булевар – деоница од Милутина Зечевића до Војислава Илића, који је на јавном увиду до 26. октобра.

„Општина Врачар, може се рећи већ традиционално организује презентације нацрта урбанистичких и регулационих планова за одређено подручје. За нас је врло битно да информишемо грађане, а такође нам је битно и њихово мишљење о плановима за будући изглед њиховог најближег  животног окружења“ – рекао је Владимир Медаковић – члан Општинског већа.

[19. Октобар 2010.]

даље///

Уручени први „врачунари“

vracunari8

У основној школи „Свети Сава“ данас је председник општине Бранимир Кузмановић уручио прве „врачунаре“ свим  ученицима трећег разреда ове школе и њиховим учитељима и учитељицама.

„У вашем узрасту врло лако стичете информатичка знања, општина Врачар вам је омогућила да учите на нов, модеран начин, да будете равноправни у знању и вештинама са својим вршњацима из Европске уније и да имате добар посао када порастете. „Врачунаре“ које вам данас поклањамо користићете до осмог разреда, то је ваше ново учило, али их и чувајте“ – поручио је трећацима Бранимир Кузмановић. 

[15. Октобар 2010.]

даље///

Врачару на дар

dame10

Програм обележавања Дана општине завршен је наступом ансамбла "Врачарски солисти", који су Врачарцима даровали коцерт разноврстан по садржају, а изузетан по изведби.

"По узору на чланове Друштва за улепшавање Врачара, који су својим радом и средствима унапредили услове живота на нашој општини и ми данашњи Врачарци стварамо боље услове живота. Ђацима дарујемо рачунаре, сениорима помажемо да достојанствено проведу старост, улажемо средства у стварање услова за бољи живот. И вечерашњи концерт је права слика живота на Врачару, знања и вештина наших Врачараца" - поручила је Тијана Благојевић, чланица Општинског већа.

[15. Октобар 2010.]

даље///

Посета чланице Европског парламента

poseta5

На дан општине Врачар, 14. октобра 2010. године, општину Врачар посетила је чланица Европског парламента Дебора Серакјани са којом су разговарали председник општине Бранимир Кузмановић и чланови и чланице Општинског већа.  Бранимир Кузмановић је упознао гошћу са досадашњим, као и актуелним пројектима и акцијама које спроводи Општина у области екологије, образовања,  безбедности на Врачару и комуникације са грађанима.

Госпођа Серакјани је изјавила да су значајни напори општине Врачар да улаже у образовање и у заштиту животне средине. Такође је истакла значај едуковања младих у области екологије и европских интеграција Србије.

[14. Октобар 2010.]

даље///

Свечани скуп поводом Дана општине

dan opstine15

Поводом 14. октобра – Дана општине одржан је свечани скуп са којег је поруку и честитку грађанима упутио председник Бранимир Кузмановић и  уручио признања грађанима који су допринели добробити и афирмацији наше општине.

Бранимир Кузмановић је истакао да су генерације Врачараца увек знале да у нашем културном, политичком, духовном наслеђу изаберу суштинске, прогресивне циљеве и да их и даље, у складу са захтевима свог времена, развијају и остварују.

[14. Октобар 2010.]

даље///

Љубим вас песмама

koncert15

Поводом Дана општине одржан је концерт  песама композитора Радета Радивојевића, назван по једној од његових најпопуларнијих композиција "Љубим те песмама".

"Захваљујем се свим уметницима који ће вечерас улепшати програме којима обележавамо Дан општине и који поклањају наступ својим суграђанима у најбољој традицији Врачараца који својим стваралаштвом желе да допринесу лепшем и бољем животу" - поручио је члан Општинског већа Ђорђе Беламарић. 

[13. Октобар 2010.]

даље///

Буди фин - бићеш ин

budi fin3

"Кад затреба другу помоћ, буди спреман и у поноћ" - овим стиховима Сањина Геровића, ученика V разреда Основне школе "Краљ Петар II Карађорђевић" почела је промоција његове прве књиге песама "Буди фин - бићеш ин", у оквиру програма којим се обележава овогодишњи Дан општине.

"У Београду се уочи Сајма књига у октобру традиционално организују бројне промоције нових књига. Нама у општини Врачар је задовољство да представимо специфичну поезију младог песника, желим му пуно среће и маште  у будућем стваралаштву. Надам се да ћемо за неколико година, када он буде већ афирмисани песник, бити поносни што смо присуствовали промоцији његове прве књиге" - поручио је председник општине Бранимир Кузмановић.

[12. Октобар 2010.]

даље///

Јесење чаролије

jesenje carolije5

Маскирани у маштовите костиме који приказују ветар, сунцокрете, кукуруз, јесење воће, принчеве и принцезе, хорском песмом и рецитацијама ђаци Основне школе „Свети Сава“ извели су јесење чаролије које су посветили Дану своје општине. Њихови гости била су децa из Предшколске установе „Врачар“, којима су поклонили бојанке са мотивима јесени које су сами нацртали, а одраслима су поклањали јабуке. 

[11. Октобар 2010.]

даље///

Плешите са нама

ples3

Више од 50 плесача свих генерација Плесног клуба „Врачар“ извели су богат и разноврстан програм првог дана манифестација поводом Дана општине.

„Врачарци су најобразованији у Србији, када се врате са путовања по европским градовима, предлажу нам шта да уведемо у нашој општини. Трудимо се да што више грађана буде задовољно животом на Врачару и ово дружење је једна од стварних слика живота на нашој општини“, истакао је председник општине Бранимир Кузмановић. 

[11. Октобар 2010.]

даље///

Уметност у току

sumatovacka1

У оквиру манифестације Дани Врачара Центар за ликовно образовање и уметност – Шуматовачка, представља програм Art Flow – Уметност у току, производња и продаја, који траје од 11. до 15. октобра.

Свакога дана Шуматовачка функционише као уметнички павиљон и место сусрета, производње и продаје. Уметници на лицу места стварају цртеже, слике, мозаике, резбарије, калиграфију и позивају посетиоце да интервенишу, коментришу и купе уметничке радове, али да и сами учествују у реализацији неких дела.

У пројекат су укључени самостални уметници, ученици уметничких школа (Шуматовачка и Техничка школа Дрво Арт) и бројни самостални уметнички атељеи који представљају свој рад и делатност кроз различите области и технике. Представљају се и два нова изложбена простора – галерија СтепениШте (унутрашњи) и Врачарска башта (спољашњи).

[11. Октобар 2010.]

даље///

Поводом Дечије недеље

decja nedelja7

Поводом обележавања Дечије недеље на Врачару, у галерији општине Врачар изложени су ликовни радови деце из болничких васпитних група, који су резултат рада васпитача Предшколске установе "Врачар". На изложби названој "Поглед из Тиршове 10" изложен је само део дечијих радова насталих током њиховог болничког лечења, различитих техника и тема, а посебно је интересантна група радова израђена од болничког материјала (газе, цевчица, штапића), што је помогло болесној деци да преброде страх и лакше поднесу боравак у болници.

Током Дечије недеље чланови Општинског већа Тијана Благојевић и Небојша Милићевић, посетили су Дом за децу без родитељског старања "Драгитин Филиповић Јуса", уручили поклоне и присуствовали дечијој приредби којом је у Дому обележена Дечија недеља.

Дечија недеља завршена је разноврсним, свечаним програмом ученика Основне школе "Јован Миодраговић", којим је прослављен Дан школе, а прослава је потом настављена у просторијама школе. 

[8. Октобар 2010.]

даље///

Финансијска подршка пружању унапређених услуга на локалном нивоу

ugovor2

„Министарство рада и социјалне политике даје велики допринос јачању квалитета живота на локалном нивоу. Ми у локалним самоуправама увек треба да учинимо све што је могуће за стварање бољег живота и особама са инвалидитетом и другим социјално угроженим групама којима је помоћ потребна“, истакао је председник општине Бранимир Кузмановић, поздрављајући и представнике Министарства и свих организација, који су у сали општине Врачар потписали уговоре о реализацији конкретних пројеката пружања унапређених услуга на локалном нивоу. 

[7. Октобар 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike