Новембар 2010

Гласам за здравље

tribina1

Организација „Деца Врачара” организовала је прву у низу трибина из пројекта "Гласам за здравље" у Основној школи "Јован Миодраговић". Чланица Општинског већа Тијана Благојевић истакла је да општина Врачар финансира овај пројекат, јер је препознала значај подизања свести о потреби здравог живота и промоције здравих стилова живота и употребу здраве хране. 

[30. Новембар 2010.]

даље///

Уважени амабасадори животне средине

bells1

Покрет лидерских стандарда заштите животне средине на Балкану - Bells покрет, са којим је општина Врачар потписала и Меморандум о сарадњи, доделио је признање Уважени амабасадор животне средине председнику општине Врачар Бранимиру Кузмановићу.

"Јако је важан Bells покрет за читав регион, у општини Врачар су већ биле колеге из Албаније, Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине, гледали су наше пројекте за заштиту животне средине, неке су почели да примењују у својим срединама и то је оно што овај покрет чини јаким и значајним. Веома ми је драго што ми је додељено признање Уважени амабасадор животне средине" - поручио је Бранимир Кузмановић на додели признања. 

[25. Новембар 2010.]

даље///

Лакше до посла

lak pos

Општина Врачар у сарадњи са Народним универзитетом „Божидар Аџија“ наставља већ традиционални пројекат „Лакше до посла“. Ово је један од првих пројеката општине Врачар који има за циљ стварање услова за стицање нових знања и који доприноси бољем животу Врачараца. Незапосленим Врачарцима пружа се могућност да бесплатно науче основе страног језика или руковања рачунаром и тако стекну вештине неопходне за савремени начин пословања. Поред дипломе о завршеном курсу, вредним Врачарцима ће бити уручено и писмо председника општине којим их препоручује будућем послодавцу. 

[24. Новембар 2010.]

даље///

Филм о Зорану Радмиловићу

film5

У свечаној сали одржана је пројекција филма о великом глумцу Зорану Радмиловићу - "Залажем се за лаж". Сценарио за филм написале су Драгана Бошковић и Ана Радмиловић, а по истоименој књизи коју је свом оцу посветила његова ћерка Ана. Филм је режирала Андреа Ада Лазић, а снимање филма помогла је и општина Врачар.

Уочи пројекције, поред чланова екипе филма о Зорану Радмиловићу говориле су глумице Ружица Сокић и Јелисавета - Сека Саблић. „Ми смо се заиста дружили и много смо играли заједно. Он је био изузетан глумац и бескрајно духовит, а истовремено врло осетљив и интровертан, тежио је да помири своју природу и очекивања људи“ - истакла је Ружица Сокић.

[19. Новембар 2010.]

даље///

Безбедни лифтови на Врачару

lift5

Председник општине Бранимир Кузмановић потписао је са председницима скупштина зграда уговоре о поправци 11 лифтова у стамбеним зградама. "Врачар је прва општина која заједно са станарима реализује пројекат "За безбедније лифтове". Позивам све представнике стамбених зграда у којима ће бити поправљени лифтови да предложе квалификоване надзорне органе, који ће контролисати квалитет радова на ремонту лифтова" - поручио је Бранимир Кузмановић, потписујући уговоре о поправци лифтова којима се општина Врачар обавезује да ће учествовати са 70 посто средстава потребних за поправку лифтова.

[17. Новембар 2010.]

даље///

Конкурс за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака

jelke

Пред новогодишње и божићне празнике, градској општини Врачар обрате се грађани који желе да у парку „Војвода Петар Бојовић“ продају новогодишње јелке и бадњаке. 

Градска општина Врачар препознала је потребу да се уреди начин доделе локација за продају новогодишњих јелки и бадњака. Зато је 2010. године председник градске општине Врачар формирао Комисију за доношење одлука о манифестацијама, која ће у поступку лицитације додељивати заинтересованим продавцима локације за продају новогодишњих јелки и бадњака. 

[12. Новембар 2010.]

даље///

Рачунари за вероучитеље

racunari10

Општина Врачар је као саставни део улагања у савремене технологије у настави у врачарским основним школама, набавила рачунаре за вероучитеље који предају ученицима трећих и четвртих разреда свих основних школа. У разговору са председником Катихетског одбора Архиепископије београдско карловачке епископом хвостанским господином Атанасијем и вероучитељима, председник општине Бранимир Кузмановић истакао је значај примене савремених информационих технологија у процесу образовања. "Врачунари на дар је пројекат којим стварамо нашим ђацима   могућности за учење равноправне њиховим вршњацима из Европске уније и веома ми је драго што су у овај пројекат укључени и вероучитељи, односно настава веронауке" - истакао је Бранимир Кузмановић.

[10. Новембар 2010.]

даље///

Нови парк на Врачару

park6

Помоћник министра рада и социјалне политике Владимир Пешић и председник општине Врачар Бранимир Кузмановић отворили су на зеленој површини код отворених спортских терена на Јужном булевару први парк са комбинованим справама за игру деце, које су намењене и деци са инвалидитетом.

"У овом парку ће се деца са инвалидитетом радосно играти са својим вршњацима без посебних потреба и њихови срећни дечији осмеси су разлог због којег је општина Врачар у сарадњи са Министарством рада и социјалне политике поставила овај парк, јер ми стварамо равноправне услове за живот и игру свих Врачараца и надам се да ће и друге општине у Србији следити наш пример" - истакао је Бранимир Кузмановић.

[3. Новембар 2010.]

даље///

Породично стабло

drvo7

У унутарблоковској површини у Милешевској улици код броја 42, Удружење грађана "Шумска вила" наставило је у сарадњи са ЈКП "Зеленило Београд" и општином Врачар пројекат "Породично стабло".

"Данас садимо јасенове о којима ће бринути породице из Милешевске улице. Већ је засађено некoлико стабала у улици Кнеза од Семберије и ова акција је допринос улепшавању средине у којој живимо, допринос квалитету ваздуха који удишемо, јер без лепе и озелењене површине и чистог ваздуха нема бољег живота за који се залажемо и који заједно са грађанима стварамо" - истакла је Душица Летић, чланица Општинског већа.

[2. Новембар 2010.]

даље///

Нова опрема за спорт

rekviziti6

У основној школи "Владислав Рибникар" чланице Општинског већа Јелена Ђорђевић, Тијана Благојевић и Душица Летић присуствовале су часу физичког васпитања на којем су ученице демонстрирале употребу справа за гимнастику, које је школи поклонила општина Врачар.

"Општина Врачар улаже у стварање бољих услова за школовање најмлађих Врачараца и за ваш правилан развој. За свих седам основних  школа на Врачару купљени су реквизити за спорт који су недостајали или их је било потребно заменити новим: струњаче, греде, разбоји, лопте, вијаче, чуњеви, спорт је важан за ваше добро здравље, зато користите ове справе, али их и чувајте" - поручила је ученицама ОШ "Владислав Рибникар" Јелена Ђорђевић.

[2. Новембар 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike