Децембар 2010

Одборници изабрали председницу Скупштине и усвојили буџет

2skupstina9

Одборници Скупштине општине изабрали су др Тијану Благојевић за председницу Скупштине. Такође, за члана Већа градске општине Врачар изабран је Александар Ивановић, а одборници Јована Механџић и Миодраг Гавриловић поднели су оставке.

Скупштина је усвојила буџет општине Врачар за 2011. годину, који је и поред смањења обима средстава по наменама средстава остао развојни и европски. Обезбеђена су средства за наставак програма подршке врачарским сениорима, за стицање додатних знања и вештина кроз пројекат "Лакше до посла", за награђивање најбољих ученика рачунарима и за реализацију других пројеката намењених бољем животу грађана Врачара. Смањена су средства за материјалне трошкове и плате. Скупштина се сагласила и са програмом пословања Јавног предузећа "Пословни простор Врачар" у 2011. години. 

[30. Децембар 2010.]

даље///

Врачар обнавља школу у Витановцу код Краљева

skola vitanovac4

У данашњој посети Краљеву и Витановцу председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и чланови Већа општине Врачар су са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем и директорком основне школе у Витановцу Славицом Станковић обишли земљотресом оштећену зграду школе у Витановцу, обећали да ће радови бити брзо завршени и да ће се у најкраћем року ђаци вратити у своју школу.

У обиласку школе председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је поручио да општина Врачар улаже у образовање и школе и зато је и одлучено  да општина Врачар поправи ову значајно оштећену зграду. "Врачарци су увек били солидарни и сада ће бити поносни што ће општина Врачар градити ову школу и обезбедити да у њој поново уче наша деца." - рекао је Бранимир Кузмановић.

[29. Децембар 2010.]

даље///

Новогодишњи пакетићи за децу из дома Јуса

jusa1

„Када је дете добро, следи му награда. Чули смо да сте и ове године били добри и слушали васпитаче. Зато смо данас дошли да вас обрадујемо разним поклонима. Да вам не буде хладно по оштрој зими носићете капе, шалове и рукавице које смо вам донели. Разноврсне играчке, игрице, прибор за цртање и сликање, као и слаткиши, такође ће вам учинити боравак у Дому пријатнијим“, рекао је Небојша Милићевић члан Општинског већа у име руководства ГО Врачар.

[28. Децембар 2010.]

даље///

Врачар обнавља школу у Витановцу код Краљева

grbovi

Београдска општина Врачар спремна је да помогне свима којима је помоћ потребна. После земљотреса у Краљеву, пет недеља грађевински инспектори општине Врачар су као чланови комисија за процену штете сваког дана радили по најмање десет процена штете од земљотреса на стамбеним и пословним објектима.

Одмах после земљотреса, руководство општине Врачар контактирало је надлежне у Краљеву и договорено је да општина Врачар омогући поправку основне школе у Витановцу, поред Краљева. Ту основну школу је до земљотреса похађало 340 ученика и позната је по квалитету наставе и успесима које постижу њени ђаци.

Један од главних циљева општине Врачар, јесте стварање најбољих услова за учење. Одлично образовање за сву децу је највећи национални интерес и зато је договорено да општина Врачар санира последице земљотреса на школској згради у Витановцу. Том поправком биће омогућено основцима из Витановца да поново уче у свом месту и да поново буду међу најбољим ђацима у том региону.

Земљотрес је тешко оштетио школску зграду у Витановцу, значајно су оштећени конструктивни елементи и ђаци сада похађају десет километара удаљену школу „Бранко Радичевић“. Пре санације неопходно је урадити главни пројекат којим ће се дефинисати најадекватнији начин поправке школског објекта. Општина Врачар је већ спровела јавну набавку за израду овог пројекта и учиниће све да се ђаци што пре врате у своју школу.

Како би и сами видели ситуацију и у договору са краљевачким руководством одлучили о потребним мерама и облицима помоћи, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић са члановима Општинског већа сусрешће се у уторак, 28. децембра 2010. године у 12:00 часова са градоначелником Краљева Љубишом Симовићем у основној школи у Витановцу. 

[27. Децембар 2010.]

даље///

Награђени најбољи мали матуранти

ja sam super17

Ове године по осми пут награђени су у традиционалној акцији "Ја сам супер, буди и ти!" врачарски "мали матуранти", који су показали најбоље резултате на упису у средњу школу и добили максималан број поена. Награде је уручио председник општине Бранимир Кузмановић са члановима Општинског већа - Владимиром Медаковићем, Данилом Глумцем, Небојшом Милићевићем и Ђорђем Беламарићем  и уз програм који је извео познати глумац Иван Јевтовић. 

[22. Децембар 2010.]

даље///

Приче са Врачара

price sa vracara9

„Приче са Врачара“ је нова књига коју је објавила општина Врачар, у којој су изнета сећања 39 Врачараца на породицу и пријатеље, на рад и дружење, на незаобилазне ратове и периоде мира и дружења.

„Ми у општини Врачар смо прихватили идеју за ову књигу, јер ми стварамо бољи живот, а то значи и поштовање традиције, да пратимо стваралаштво наших суграђана , да у нашем свакодневном животу буде присутан и дух Чубуре, Неимара, сјај Крунске улице. Драго ми је што је у овој књизи сабрано много специфичних  животних прича, које ће читати неки млади Врачарци и упознати се са сликом грађанског и послератног живота на Врачару“ – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић. Такође, Бранимир Кузмановић је  уручио ауторске примерке књиге са посветом и фотографије Врачарцима који су причали своју причу  о животу за „Приче са Врачара“. 

[21. Децембар 2010.]

даље///

Ђачки парламенти

debata4

Канцеларија за младе општине Врачар успешно је реализовала пројекат "Ђачки парламенти", који је финансирало Министарство омладине и спорта. Циљ пројекта била је обука врачарских осмака за учешће у дебати. Тренинг је похађало више од 120 врачарских ученика из свих шест основних школа, у такмичењу је учествовало више од 80 ученика, а победила је екипа из ОШ "Краљ Петар II Карађорђевић".

[16. Децембар 2010.]

даље///

Платнене уместо пластичних кеса

ekoforum3

"Организација "Екофорум" и општина Врачар већ другу годину деле платнене кесе суграђанима и на тај начин их позивамо да уместо пластичних кеса које загађују животну средину, користе платнене. Такође, овом акцијом развијамо свест о значају екологије" - поручила је Зорана Смиљанић, помоћница председника општине уочи поделе 500 платнених кеса.

[15. Децембар 2010.]

даље///

Седница Скупштине општине

sednica2

Одборници Скупштине општине утврдили су престанак мандата досадашње председнице Јоване Механџић, која је због преласка на нову дужност поднела оставку у септембру месецу. Извршено је и усклађивање општинског Статута са одредбама Статута града Београда, разматрани су периодични извештаји о извршењу буџета градске општине Врачар, формиран је Општински штаб за ванредне ситуације на територији градске општине Врачар. 

[14. Децембар 2010.]

даље///

Нацрт плана мреже јавних гаража

uvid3

Општина Врачар, може се рећи већ традиционално, организује током јавног увида у нацрте планских докумената њихову презентацију и позива грађане да изнесу мишљење о предложеним решењима. Овим планом се предвиђа изградња шест јавних гаража на територији општине Врачар, пет подземних - на Славији, у Скерлићевој улици код Народне библиотеке, код Београдског драмског позоришта и Каленић пијаце, код "Градића Пејтона" и комбиноване подземно - надземне гараже у Малајничкој улици. "Сматрамо да ће изградња нових јавних гаража допринети регулисању проблема паркирања на Врачару, чије решавање смо већ почели увођењем зонског система паркирања" - истакао је Владимир Медаковић, члан Општинског већа у разговору са грађанима о Нацрту мреже јавних гаража. 

[9. Децембар 2010.]

даље///

Први базен у Србији доступан особама са инвалидитетом

rampa6

Уочи Међународног дана особа са инвалидитетом, у Центру за физичку културу „Врачар“, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић отворио је први лифт за особе са инвалидитетом, који им омогућава да самостално користе базен.

„Ми стварамо бољи живот за све наше суграђане. Ово је први базен у Србији прилагођен потребама особа са инвалидитетом. Битно је да општина Врачар делом и конкретним акцијама доприноси равноправним условима и квалитетнијем животу особа са инвалидитетом“ - истакао је Бранимир Кузмановић.

[2. Децембар 2010.]

даље///

Направи корак – унапреди окружење

tribldp5

Округли сто „Промоција пешачког кретања као еколошки прихватљивог модалитета саобраћаја у градовима и веза са другим видовима одрживог транспорта” одржан је у великој сали општине Врачар. Учеснике скупа поздравили су председник општине Бранимир Кузмановић и директор Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима Данко Рунић.

„Овај пројекат, као и начин на који ће бити спроведен, постаће узор другим општинама. Желимо да промовишемо пешачење као одрживи транспорт који је еколошки чист, не троши енергенте и пре свега је врло здрав“, истакао је Бранимир Кузмановић. 

[1. Децембар 2010.]

даље///

Поглед, покрет, живот

izlozba3

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, општина Врачар и Хенди центар "Колосеум" приредили су изложбу фотографија Александра Радоша "Поглед, покрет, живот". 

"Општина Врачар конкретним пројектима ствара равноправне услове за живот особа са инвалидитетом. Наше је задовољство да омогућимо заједничку игру деце, а то смо урадили изградњом комбинованих справа за игру које имају безбедне платформе за колица у парку на Јужном булевару, покренули смо пилот пројекат пружања услуга персоналних асистената, а бићемо први у Србији који ће омогућити инвалидима приступ базену у врачарском Спортском центру" - поручио је Бранимир Кузмановић на свечаности поводом отварања изложбе фотографија.

[1. Децембар 2010.]

даље///

Други конкурс за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака

jelke

Пред новогодишње и божићне празнике, Градској општини Врачар обрате се грађани који желе да у парку „Војвода Петар Бојовић“ продају новогодишње јелке и бадњаке.

Градска општина Врачар препознала је потребу да се уреди начин доделе локација за продају новогодишњих јелки и бадњака. Зато је 2010. године председник градске општине Врачар формирао Комисију за доношење одлука о манифестацијама, која ће у поступку лицитације додељивати заинтересованим продавцима локације за продају новогодишњих јелки и бадњака.

[1. Децембар 2010.]

даље///

Стваралаштво - инклузија особа са инвалидитетом

filmovi3

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, општина Врачар и Хенди центар "Колосеум" организовали су разговор са ученицима старијих разреда врачарских основних школа и са ученицима 14. београдске гимназије, о примерима и пракси стварања равноправних услова живота за све грађане, о стваралаштву и креативности особа са инвалидитетом. Са ученицима су разговарали председник општине Бранимир Кузмановић, саветница градског секретара за образовање Маја Томић и потпредседник Хенди центра "Колосеум" Дарко Ивић. 

[1. Децембар 2010.]

даље///

Спорт и особе са инвалидитетом

osisport4

Једна од тема значајних за инклузију особа са инвалидитетом јесте и могућност бављења спортом. Професори Факултета за менаџмент у спорту, Факултета за физичку културу и наши афирмисани спортисти, презентовали су члановима удружења особа са инвалидитетом најновије резултате истраживања о овој теми.

"Поздрављам све вас који се бавите спортом и желим да истакнем да општина Врачар спроводи конкретне акције за стварање равноправних услова за све своје суграђане. Недавно смо  у парку у Јужном булевару поставли справе за игру деце, које могу да користе и за рекреативне активности, заједно са  вршњацима  и деца са инвалидитетом." - истакла је Јелена Ђорђевић, чланица Општинског већа.

[1. Децембар 2010.]

даље///



стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike