Фебруар 2010

Дани информатике у врачарским основним школама

takmicenje1

У оквиру пројекта „Дани информатике у основним школама општине Врачар 2010“ одржано је такмичење из информатике ученика од 5. до 8. разреда у дисциплинама мултимедијалне презентације, програмске апликације и програмирање. Подршку овом пројекту пружила је општина Врачар и на тај начин наставила са политиком улагања у знање и вештине неопходне за 21. век.

Чланица Општинског већа Тијана Благојевић поздравила је учеснике и истакла да општина Врачар подржава све активности које пружају могућност ученицима да покажу знања, поготово у области информатике, као и да је обезбедила прикладне поклоне за најуспешније и да ће и надаље радити на осавремењавању свих основних школа на Врачару новим училима. 

[27. Фебруар 2010.]

даље///

Tуристичка понуда на Врачару

sajam turizma3

На Међународном сајму туризма општина Врачар представила се програмом: "Врачар - средиште српске културе, науке и духовности" и истоименом публикацијом, чији је аутор Александар Арсенијевић. Душица Летић - чланица Општинског већа истакла је да је општина Врачар у сарадњи са Секретаријатом за привреду града Београда и Туристичком организацијом Београда изабрала да представи драгуљ туристичке понуде - Храм Светог Саве са споменицима који су на Светосавском платоу и у Карађорђевом парку, богат фонд Народне библиотеке Србије са посебним освртом на Мирослављево јеванђеље и музеје Николе Тесле и Паје Јовановића. Програм општине Врачар на Сајму туризма обележио је и наступ Певачке групе "Даме са Врачара". 

[27. Фебруар 2010.]

даље///

Изложба мозаика ученика основних школа

mozaik4

Изложбу ученичких радова урађених сликарском техником мозаика, отворио је Небојша Милићевић - члан Општинског већа и захвалио младим ауторима што су својим радовима улепшали галеријски простор у општини Врачар. Председник "Деце Врачара" Драги Величковић уручио је дипломе свим учесницима радионице "Израда мозаика" и истакао да су радионице један од облика исказивања стваралачких способности и креативног изражавања ученика, а да ће стручни жири изабрати пет најбољих радова који ће представљати нашу општину на београдском такмичењу. 

[16. Фебруар 2010.]

даље///

Спомен плоча Љубомиру Давидовићу

spomen ploca8

Председник општине Бранимир Кузмановић и председник Политичког савета Демократске странке Драгољуб Мићуновић открили су спомен плочу Љубомиру Давидовићу – политичару, државнику и оснивачу Демократске странке. Спомен плоча постављена је на згради у Његошевој 61, у којој је живео Љубомир Давидовић. 

[12. Фебруар 2010.]

даље///

Свечано отворен реконструисани вртић Бисер

biser1

Након четири месеца реконструкције, поново је отворен вртић „Бисер“, у Улици Светозара Марковића. Овај простор површине преко 1900 квадратних метара, потпуно је реконструисан и опремљен тако да деца узраста од 3 до 7 година могу поново да бораве у удобном и пријатном амбијенту. У новој свечаној сали, деца су извела весео и маштовит програм, а добротворима су уручени поклони.

[11. Фебруар 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike