Март 2010

Врачар још безбеднији

sednica10

Командир Полицијске станице Врачар Синиша Радаковић информисао је одборнике Скупштине о стању јавне безбедности на територији општине Врачар у 2009. години и истакао да се укупно стање безбедности може оценити као повољно. „Врачар је централна градска општина са најмањом стопом криминалитета, где се из године у годину смањује број извршених кривичних дела, тако да се сматра најбезбеднијом градском општином, а очувано је и повољно стање јавног реда.“ – истакао је Радаковић и указао да је кроз превентивни и оперативни рад посебна пажња била усмерена на безбедност школа и других васпитно образовних установа. Одборници су подржали предлог да се ради даљег унапређења обима, квалитета и ефикасности предузиманих мера и активности ради заштите људи и имовине испитају могућности за опремање Полицијске станице Врачар савременом опремом и недостајућим материјално техничким средствима.

[29. Март 2010.]

даље///

Посебно признање општини Врачар у акцији Бирамо најздравији град Србије

priznanje5

У свечаној сали Скупштине Србије, на завршној манифестацији под геслом "Покажимо свима шта Србија има", у организацији Клуба привредних новинара, "Агробанке" и Центра за мала и средња предузећа, додељена су признања тренутно развојно најуспешнијим општинама и градовима у Србији, односно најперспективнијим са становишта потенцијала и развојних програма, као и најуспешнијим развојним, туристичким, пословним, културним и спортским пројекатима.

Жири магазина Вива је у оквиру акције "Бирамо најздравији град Србије" под покровитељством Министарства екологије и простoрног планирања Републике Србије, општини Врачар доделио посебну диплому за изузетно залагање у  очувању и унапређењу здравља својих житеља.

[29. Март 2010.]

даље///

Пролећно уређење Врачара

uredjenje

Руководећи тим општине Врачар позива све грађане – наше комшије да се укључе у већ традиционалну акцију пролећног уређења Врачара, јер је стигло пролеће и време је за спремање.

Грађани најбоље уочавају све недостатке у комуналном уређењу наше општине и највећа подршка акцији пролећног уређења Врачара јесте да грађани пријаве све што треба очистити и уредити.

Позивају се грађани да до 10. априла позивом на број Кол центра 360 2 380 или на електронску адресу kolcentar@vracar.rs  пријаве место и време изношења старих ствари, да пријаве адресе дивљих депонија са којих треба однети кабасто смеће, локације на којима су напуштени и хаварисани аутомобили, запушени сливници, поломљене уличне светиљке. Очекују се и предлози за уређење малих зелених површина. 

[27. Март 2010.]

даље///

Врачарски „Сат за нашу планету“

planeta

У суботу, 27. марта 2010. године од 20:30 до 21:30 час, општина Врачар прикључиће се светској акцији „Сат за нашу планету“. Гашењем светла на општинској згради у Његошевој 77, општина Врачар допринеће глобалној акцији против климатских промена и солидарисати се са свима који се залажу за очување животне средине.

Акцију „Сат за нашу планету“ подржаће гашењем спољашњег светла на зградама и Храм Светог Саве, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, Јавно предузеће „Пословни простор Врачар“, Центар за физичку културу „Врачар“, Народни универзитет „Божидар Аџија“ и Музеј Николе Тесле.

[26. Март 2010.]

даље///

Споразум о сарадњи у реализацији школских спортских такмичења

sport4

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и директор Републичког завода за спорт Јасминко Поздерац потписали су Споразум о сарадњи у области школског спорта, који се превасходно односи на сарадњу у обезбеђивању адекватних лекарских прегледа за спортисте - ученике основних и средњих школа Врачара.

"Споразум који смо потписали је на добробит деце Врачара, јер је здрав живот битан за наше ученике. Они треба да се баве спортом и здраво да живе, а на нама је да обезбедимо услове за њихов здрав живот" - поручио је председник општине Бранимир Кузмановић.

[19. Март 2010.]

даље///

Одржано општинско такмичење рецитатора

takmicenje6

Организација „Деца Врачара“ и ове године организовала је општинско такмичење рецитатора, које је за све категорије одржано у ОШ „Светозар Марковић“. На такмичењу су учествовале основне школе ,,Свети Сава", ,,НХ Синиша Николајевић", ,,Јован Миодраговић", ,,Краљ Петар II  Карађорђевић", ,,Светозар Марковић" и  ,,Владислав Петковић Дис", као и средње школе - Трећа и Четрнаеста београдска гимназија. 

[18. Март 2010.]

даље///

Позив избеглим и интерно расељеним лицима за доделу помоћи

pomoc izbeglima

Повереништво за избеглице Градске општине Врачар, на основу одобрене помоћи Комесаријата за избеглице Републике Србије расписало је Јавни позив за пријављивање најугроженијих домаћинстава избеглица и интерно расељених лица на територији Градске општине Врачар за доделу пакета помоћи у храни.

Рок за подношење пријава са потребном документацијом  је 26. март 2010. године.

Овде можете преузети:

Текст јавног позива

Пријавни образац

[17. Март 2010.]

даље///

Изложба ручних радова чланица Удружења слепих Врачар

izlozba8

Председник општине Бранимир Кузмановић отворио је изложбу ручних радова чланица Удружења слепих и слабовидих  "Врачар" и истакао да је ова изложба један од облика сарадње и подршке којом општина Врачар подстиче  активности  Удружења слепих и слабовидих и да је приметно колико је уложено труда и умећа, који су резултирали маштовитом и креативним експонатима. 

[17. Март 2010.]

даље///

Постављена биста Наде Пурић

bista7

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и председник ОО СУБНОР Миодраг Божић открили су на пригодној свечаности обновљену бисту народног хероја Наде Пурић, која је постављена на платоу у улици Мекензијевој број 43 - 45.

"Ми у општини Врачар чувамо традицију и обнављањем бисте Наде Пурић желели смо да обележимо и сачувамо успомену на њен патриотизам" - истакао је Бранимир Кузмановић. 

[8. Март 2010.]

даље///

Отворена прва српска банка мајчинског млека

kzn bebe15

У Институту за неонатологију је конференцијом за новинаре и свечаном доделом плакета донаторима акције врачарског руководства „Трчимо за бебе“ обележен почетак рада прве српске банке мајчинског млека.

„Веома сам радостан што смо прикупили средства и отворили прву српску банку мајчинског млека у Институту за неонатологију, која је прва у Србији и у региону, то заслужују наше бебе, то заслужује наша земља и то заслужују стручњаци овог Института. Захваљујем Београдском маратону на којем смо претрчали наше километре, захваљујем донаторима који су куповином наших претрчаних километара значајно допринели остварењу нашег циља, захваљујем колеги Армићу који је заједно са мном претрчао полумаратон и захваљујем свима који су трчали на Београдском маратону у акцији „Трчимо за бебе“ – истакао је председник Општине Бранимир Кузмановић.

[4. Март 2010.]

даље///

Реализација пројекта: Да лепше изгледа

da lepse izgleda5

У солитеру у улици Грчића Миленка број 3, средствима Општине и скупштине станара у оквиру пројекта "Да лепше изгледа" извршена је комплетна реконструкција улаза. Председник општине Бранимир Кузмановић са сарадницима посетио је зграду у Грчића Миленка 3 и истакао да је важно да наши грађани живе у бољем и квалитетнијем окружењу, да је Скупштина станара ове зграде покренула иницијативу за уређење улаза, конкурисала за средства из пројекта који спроводи општина Врачар и да ће сада станари чувати овај простор и уживати у комплетно уређеном и реконструисаном улазу. 

[2. Март 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike