Април 2010

Пролећна изложба дечијих радова

zmaj3

У галерији општине Врачар директорка Предшколске установе "Студио за децу Змај" Душица Тасић отворила је пролећну изложбу дечијих радова на којој су изложени дечији цртежи, акварели и примењени радови. Домаћини ове већ традиционалне изложбе били су чланови Општинског већа Душица Летић, Тијана Благојевић и Небојша Милићевић. Деца су у присуству родитеља, бака, дека и својих другара извела представу „Црвенкапа, Зеленкапа, Жутокапа“, коју су припремила на драмској радионици.

[27. Април 2010.]

даље///

Нови дрворед у Голсвортијевој улици

brestovi

На иницијативу градске општине Врачар и у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“ у Голсвортијевој улици је засађен нов фрагмент дрвореда – пет садница сибирског бреста. „Врачар је општина са најмање зелених површина и руководство Општине ће у сарадњи са грађанима то променити. Циљ акције је стварање бољег и здравијег окружења, односно стварање бољег живота за све грађане Врачара“ – истакла је Душица Летић, чланица Општинског већа поводом формирања новог дрвореда у Голсвортијевој улици. 

[26. Април 2010.]

даље///

Врачар - мој зелени кутак

zeleni kutak

Одборници Скупштине градске општине Врачар установили су 2007. године такмичарску акцију - "Врачар - мој зелени кутак", као  оријентацију ка стварању и одржавању здраве животне средине и као жељу да се сви становници Врачара позову да "врате природу у град" кроз уређење, озелењавање и улепшавање предбашта, дворишта, прозора, улаза и балкона.

И ове године организује се такмичење „Врачар – мој зелени кутак“. Најлепше уређене просторе грађани могу пријавити до 24. маја 2010. године Одељењу за грађевинске и комуналне послове општине Врачар, на адресу g.avramovic@vracar.rs или на телефон 3081-534 - контакт особа је Гордана Аврамовић. У пријави је потребно назначити адресу, такмичарску категорију и евентуално послати фотографију.

[25. Април 2010.]

даље///

Расписан Конкурс за финансирање пројеката невладиних организација

nvo

Председник општине Врачар расписао је Јавни конкурс за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Врачар у 2010. години. Укупан износ планираних средстава за финансирање пројеката је три милиона динара. Вредност тражених средстава не може бити мања од 50.000 динара, а ни већа од 300.000 динара. Невладина организација је дужна да обезбеди сопствено новчано учешће најмање у висини од 20 посто од укупне вредности пројекта. Јавним конкурсом утврђене су области из којих ће се финансирати пројекти, као и критеријуми за оцењивање пројеката.

Пријаве се подносе до 6. маја 2010. године, а пројекти се реализују највећим делом на територији градске општине Врачар најкасније до 15. децембра 2010. године. 

Овде можете преузети:

[21. Април 2010.]

даље///

Отворена изложба посвећена Бориславу Пекићу

izlozba1

Поводом осамдесетогодишњице рођења нашег истакнутог писца Борислава Пекића, општина Врачар и Библиотека града Београда приредили су изложбу, на чијем отварању је Бранимир Кузмановић – председник Општине рекао да је поносан и срећан што је отвара у име свих Врачараца, да је и Пекић био ученик Треће мушке гимназије, шармиран Врачаром остао је ту да живи и унео дух Врачара у своје књиге. „Пекићеве књиге треба читати и из њих учити, од Пекића лично учили смо деведесетих година зашто је демократија важна за наше национално питање и зашто је демократија неопходан предуслов савременог политичког система.“

[20. Април 2010.]

даље///

Почело пролећно уређење Врачара

ciscenje7

Градска комунална предузећа у сарадњи са Комуналном инспекцијом општине Врачар почела су радове на пролећном уређењу наше општине. Почетак ове акције, на терену су пратили и председник општине Бранимир Кузмановић са члановима Општинског већа Тијаном Благојевић, Вукотом Јакшићем, Владимиром Медаковићем, Небојшом Милићевићем и Данилом Глумцем, а придружили су им се и одборници Скупштине.

У разговору са председником скупштине станара зграде у Милешевској 48 Слободаном Јеремићем, председник општине Бранимир Кузмановић истакао је да се традиционалном акцијом пролећног уређења ствара бољи живот за све наше суграђане, станари ове зграде су пример како се у сарадњи са општинским органима унапређују услови живота, а конкретна акција чишћења подрума има и безбедносни значај. 

[17. Април 2010.]

даље///

Извештај о акцији „Трчимо за бебе“

bebe

У априлу 2009. године на конференцији за новинаре у Институту за неонатологију, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић промовисао је акцију „Трчимо за бебе“.

Овде можете преузети списак донатора акције „Трчимо за бебе“

У новембру 2009. године са рачуна буџета Градске општине Врачар исплаћена су Институту за неонатологију средства у износу од 2.727.528,70 динара, од тога 1.277.856,73 динара из буџета, а 1.449.671,97 динара из донација од физичких и правних лица.

Институт је за наведена средства набавио: апарат за анализу макронутримената у хуманом млеку, у вредности од 1.150.941,99 динара, апарат за пастеризацију млека, у вредности од 1.454.147,90 динара и 6 пумпи за измлазање млека, у вредности од 278.113,71 динара.

Уплаћен је и порез на поклон у износу од 3.750,00 динара, што укупно чини суму од 2.886.953,60 динара. Износ од 2.886.953,60 динара је плаћен од трансфера Градске општине Врачар у износу од 2.727.528,70 динара, и донације Banke Intesa од 27.04.2009. године, у износу од 150.000,00 динара, а део трошкова у износу од 9.424,90 динара је Институт надокнадио из својих средстава.

Прва српска банка мајчинског млека отворена је у Институту за неонатологију 4. марта 2010. године. 

[9. Април 2010.]

даље///

Пролећно уређење Врачара

uredjenje

Грађани најбоље уочавају све недостатке у комуналном уређењу наше општине и највећа подршка акцији пролећног уређења Врачара јесте да грађани пријаве све што треба очистити и уредити. 

Позивамо Врачарце да до 10. априла позивом на број Кол центра 360 2 380 или на електронску адресу kolcentar@vracar.rs  пријаве место и време изношења старих ствари, да пријаве адресе дивљих депонија са којих треба однети кабасто смеће, локације на којима су напуштени и хаварисани аутомобили, запушени сливници, поломљене уличне светиљке. Очекују се и предлози за уређење малих зелених површина.

[7. Април 2010.]

даље///

Завршен конкурс за суфинансирање спортских манифестација и програма

baner sportisti

Овде можете преузети Одлуку о избору спортских манифестација и програма спортских организација који се суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2010. години

Решењем председника Градске Општине Врачар, формирана је Комисија за разматрање захтева за одобравање финансијске помоћи у области спорта из буџета Градске општине Врачар за програме, пројекте и активности у области спорта. Комисија на основу Упутства разматра захтеве правних и физичких лица за добијање финансијске помоћи, одређује ближе услове за оцену поднетих програма, пројеката и активности, висину средстава која ће се одобравати и услове под којима се може тражити финансијска помоћ. 

[6. Април 2010.]

даље///

Васкршње чаролије Деце Врачара

vaskrsnje carolije12

Традиционална манифестација осликавања ускршњих јаја у организацији „Деце Врачара“ одржана је на платоу испред цркве Светог Саве. Деца врачарских основних школа, предшколских установа „Врачар“, као и деца из Дома за децу без родитељског старања „Драгутин Филиповић Јуса“ и полазници креативних радионица НУ „Божидар Аџија“, са пуно радости и уживања осликала су велика платнена јаја. Децу је забављао својом духовитошћу професионални аниматор, глумац позоришта „Бошко Буха“  Бранислав Платиша. Подршку кретативности малишана дали су председник општине Бранимир Кузмановић и чланови Општинског већа Небојша Милићевић и Јован Армић, који су деци честитали ускршње празнике и пожелели леп распуст. 

[1. Април 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike