Мај 2010

Дефиле врачарских малих матураната

maturanti3

У организацији „Деце Врачара“ и ове године је по четврти пут одржан већ традиционални дефиле врачарских малих матураната улицама Врачара. Ученици свих шест основних школа са Врачара окупили су се на тргу испред Београдског драмског позоришта и одатле су Милешевском и Петроградском улицом дошли до општине Врачар, где су их дочекали перкусионисти Музичке школе „Станковић“, а потом их је поздравио председник општине Бранимир Кузмановић.

„Лепо је када се заврши основна школа, честитам вам и желим да уживате у данашњем дану, са некима ћемо се ускоро видети на додели Вукових диплома. Желим вам и да се ускоро заљубите, да изаберете занимање које волите, а општина Врачар ће вам увек пружати подршку у учењу и такмичењима, желим вам да будете најбољи“ – поручио је малим матурантима Бранимир Кузмановић.

[28. Мај 2010.]

даље///

Хумани Врачарци на делу

krv9

Нови трансфузиолошки аутобус, паркиран у парку код споменика војводи Бојовићу, био је пун добровољних давалаца крви. Велики број хуманих Врачараца одазвао се позиву Института за трансфузију крви Србије и на тај начин показао солидарност, хуманост и интересовање за учешће у оваквим акцијама.

Председник општине Бранимир Кузмановић, као и чланови Општинског већа су такође дали крв и овим хуманим чином позвали остале грађане да се укључе у акцију прикупљања крви коју организује Институт за трансфузију крви Србије.

[27. Мај 2010.]

даље///

Видео надзор постављен у свим врачарским основним школама

bezbednost4

У Полицијској станици Врачар презентован је јединствени надзорни центар и видео надзор, који је у оквиру пројекта „Е-школе“ инсталиран у свих шест основних школа на територији општине Врачар.

Бранимир Кузмановић – председник општине Врачар истакао је да је улагање у образовање и безбедност ђака један од приоритета општине Врачар. Информациони систем успостављен кроз пројекат „Е школе“ који је реализован у сарадњи са градом Београдом, има за циљ да се одврате насилници од школских простора, јер ће њих одбити и само сазнање да постоји видео надзор.Такође, омогућено је полицајцима да делују превентивно, као и да одмах реагују и пошаљу патролу уколико виде да се у школским просторима догађају инциденти. Систем видео надзора је значајан и за противпожарну заштиту у школама.Инсталирањем видео надзора успостављено је најмодерније обезбеђење у нашим школама – поручио је Бранимир Кузмановић. 

[25. Мај 2010.]

даље///

Јавни час Фонда за талентовану децу

fond5

Врачарски ђаци који су и полазници радионица за глуму и ликовно Фонда за талентовану децу Врачара, приредили су веома успешан јавни час у Београдском драмском позоришту. Изложбу цртежа и слика отворили су Тијана Благојевић – чланица Општинског већа, Балша Рајчевић – вајар и Верица Бранчић – председница Фонда, а потом је изведена представа „Врачарвизија“.

„У радионицама Фонда за талентовану децу врачарски ђаци кроз стваралаштво исказују и развијају таленте, кроз учење улажу у себе,  у знање и у сопствену  будућност. Општина Врачар је развила изузетну сарадњу са организацијама које се баве децом и пружа им подршку у раду, јер је стварање бољег живота наш заједнички циљ“ – поручила је Тијана Благојевић, чланица Општинског већа.

„У радионицама Фонда за талентовану децу наши ђаци имају пуну слободу стваралаштва и изражавања, већ четири године радимо и развили су се таленти будућих сликара и глумаца, који ће ускоро и самостално излагати, односно наступати. Данас излажемо њихове слике и цртеже, гледаћемо представу, а биће награђени најбољи млади математичари, који су освојили  прво место на државном такмичењу“ – поручила је Верица Бранчић, председница Фонда на почетку јавног часа. 

[22. Мај 2010.]

даље///

Дан библиотеке "Петар Кочић"

dan biblioteke5

На свечаности поводом Дана библиотеке "Петар Кочић", управница Олга Красић Марјановић је истакла да су просторије у Вишкој улици реконструисане уз помоћ Библиотеке града Београда и општине Врачар, што је омогућило успостављање европских стандарда у библиотечком  раду."Нека 2010. година буде година реконструкције и свих других врачарских библиотека" - поручила је Олга Красић Марјановић.

[21. Мај 2010.]

даље///

Реконструкција и санација парка у Хаџи Рувимовој улици

park

На захтев грађана који живе у у зградама око парка у Хаџи Рувимовој улици градска општина Врачар је покренула иницијативу за уређење тог парка. Градски Секретаријат је две године радио на изради пројекта и прибављању свих сагласности, како би се приступило извођењу радова. 

Радовима је предвиђена санација парка између улица Хаџи Рувимове, Пожаревачке, Томаша Јежа и Милешевске, укупна површина која је у пројекту санације износи преко 3.500 м². Вредност радова је преко 8 милиона динара.

[20. Мај 2010.]

даље///

Самостална изложба карикатура Војислава Милића

izlozba7

У Галерији општине Врачар отворена је самостална изложба карикатура Војислава Милића.

"Ми заиста стварамо бољи живот за Врачарце, а њега нема без културе и зато са посебним задовољством отварам у Галерији општине Врачар самосталну изложбу карикатура Војислава Милића" истакао је Бранимир Кузмановић, председник Општине.

[19. Мај 2010.]

даље///

Уручене дипломе учесницима пројекта Лакше до посла

lakse do posla9

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и директор Народног универзитета „Божидар Аџија“ Слободан Миливојевић уручили су дипломе и писмо препоруке будућем послодавцу незапосленим Врачарцима који су са успехом завршили курсеве страних језика и обуке рада на рачунару.

„Знање је највећа вредност у 21. веку, а ви сте стицањем допунских вештина и знања показали да сте спремни да се усавршавате. Верујемо да ће сви који су спремни да раде на себи, показати своје вредности и будућем послодавцу и зато вам уз дипломе уручујемо и писмо препоруке будућем послодавцу“ – истакао је Бранимир Кузмановић обраћајући се Врачарцима који су са успехом учествовали у овој фази пројекта „Лакше до посла“.

[18. Мај 2010.]

даље///

Општини Врачар уручен Сертификат 9001:2008 Међународне организације за стандардизацију

iso3

Генерални директор акредитованог сертификационог тела „Биро Веритас“ за Србију Андреј Илиашик уручио је председнику општине Врачар Бранимиру Кузмановићу Сертификат којим се потврђује да је систем управљања градске општине Врачар у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2008.

„Овим је остварен део нашег циља “Врачар – европска општина“ и добили смо међународно признање за активно, ефикасно и успешно пружање услуга нашим грађанима, који су сада упознати са Политиком квалитета градске општине Врачар, кодификован је начин рада по унифицираним процедурама, уведено је квартално оцењивање рада по прописаним параметрима и извештавање о задовољству корисника, тако да је омогућено да се одмах реагује по захтевима и предлозима грађана“, истакао је Бранимир Кузмановић, који се и захвалио свим запосленим у Општинској управи на сарадњи у имплементацији система управљања квалитетом. 

[14. Мај 2010.]

даље///

Основан Рекреативно образовни центар „Врачар“

skupstina6

Одборници Скупштине општине одлучили су да  општина Врачар оснива Установу Рекреативно образовни центар Врачар, којој су поверени послови организовања рекреације и бављења образовно – васпитним и фискултурним активностима предшколске и школске деце и омладине. Овој установи поверено је и управљање комплексом Дечијег центра „Шупља стена“ на Авали, чија локација омогућава боравак деце у чистом, здравом и природном окружењу. За директора Установе именован је Игор Гаталица, за председника Управног одбора именован је Момчило Рогић, за заменицу председника Душка Поп-Манић, а за чланове Управног одбора именовани су: Душан Ристивојевић, Огњен Сабљић и Ивана Шуберић. 

[13. Мај 2010.]

даље///

Спомен-плоча Карлу Булићу

karlo bulic4

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и амбасадор Републике Хрватске Жељко Купрешак открили су спомен плочу глумцу Карлу Булићу, на згради у којој је живео у Краља Милутина 23.

Бранимир Кузмановић је поручио да је Врачар увек примао људе са свих простора Балкана који су својим животом и делом обогатили нашу традицију и наше животе, да је Карло Булић донео мирис Далмације и да је постављање спомен плоча истакнутим ствараоцима један од већ традиционалних начина на који општина Врачар упознаје младе генерације са делом њихових претходника. 

[12. Мај 2010.]

даље///

Презентација Нацрта плана детаљне регулације дела централне зоне општине Врачар

javni uvid1

Поводом јавног увида у Нацрт плана детаљне регулације дела централне зоне – просторна целина општине Врачар, за подручје између улица: Цара Николаја II, Милешевске, Мата Видаковића, Виловског, Цељске, Сазонове, Светолика Ранковића, Шуматовачке и Максима Горког, организована је његова јавна презентација.

„После великог броја година, Урбанистички завод је припремио Нацрт плана централне зоне Врачара и желели смо да током јавног увида омогућимо грађанима Врачара да непосредно добију више информација од представника Урбанистичког завода, који је и аутор овог нацрта плана“ – истакао је Владимир Медаковић, члан Општинског већа.

[11. Мај 2010.]

даље///

Успостављање сервиса психосоцијалне подршке особама са инвалидитетом

koloseum3

„Нама у општини Врачар је битно да стварамо бољи живот за све, јако нам је драго што смо зачетници добрих ствари у нашој земљи, што сличне програме помоћи особама са инвалидитетом већ реализују и друге београдске општине и надамо се да ће се такви сервиси ускоро проширити на читаву земљу. Битно је да будемо правични, истрајни, јер сви људи заслужују шансу за равноправан живот. Важно нам је да добијемо повратну информацију шта још треба да учинимо и како се реализују већ започети пројекти“ поручио је председник општине Бранимир Кузмановић отварајући трибину посвећену анализи резултата пројекта пружања психосоцијалне подршке и персоналне асистенције особама са инвалидитетом. Овај пројекат реализују општина Врачар и Хенди центар „Колосеум“, а покровитељ је Министарство рада и социјалне политике.  

[10. Мај 2010.]

даље///

Чаролије у дворишту

carolije9

У вртићу „Чаролије“ у Кумановској 11, уз дечију песму и игру председник општине Врачар свечано је отворио реконструисано двориште у коме ће се деца из вртића „Чаролије“ безбедно играти. „Желим да се захвалим свима који су учествовали и помогли ову акцију којом смо уредили двориште, подигли ограду и обезбедили да наша врачарска деца имају најбоље могуће услове када изађу да се играју по овако лепом дану“, истакао је том приликом Бане Кузмановић.

[7. Мај 2010.]

даље///

Врачарско хвала Милану Дубајићу

vracarsko hvala3

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је у знак захвалности и поштовања уручио захвалницу "Врачарско хвала" Милану Дубајићу за грађанску храброст коју је исказао спречивши нападаче у Поштанској штедионици на Јужном булевару. Уз захвалницу, председник општине уручио је Милану Дубајићу и новчану награду. Захваљујући на признању Милан Дубајић је истакао да је заиста прави Врачарац, да му прија признање председника општине, новчани део награде ће уступити својој ћерки, а да је најсрећнији због тога што ће и даље свако јутро моћи да се игра са својом унуком Марином. 

[5. Мај 2010.]

даље///

Пролећно уређење зелених површина на Шупљој стени

sstena15

У току је пролећно уређење улица и зелених површина на општини Врачар. У сарадњи са комуналним предузећима, инспекција општине Врачар координира уређење малих зелених површина, бојење стубова, трафо станица и пешачких прелаза, чисте се мини депоније и ванредно односи кабасто смеће. Упоредо са уређењем територије општине Врачар, уређене су и зелене површине у околини врачарског  дечијег одмаралишта на Шупљој стени. Раскрчено  је дивље шибље, покошена трава и однето је 90 камиона шибља и кабастог смећа. 

[4. Мај 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike