Јун 2010

Уручене дипломе учесницима пројекта Mале школе запошљавања

diplomei4

Помоћник председника општине Врачар Александар Јовановић и менаџер Центра за мала и средња предузећа општине Врачар  Самир Сезаири  уручили су дипломе  незапосленим Врачарцима који су са успехом завршили курс мале школе запошљавања. 

[29. Јун 2010.]

даље///

Награде за најбоље врачарске ученике

vukovci16

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић уручио је вредне књиге најбољим малим матурантима, средњошколцима и ђацима генерације из свих шест основних и три средње школе на Врачару. Да су млади Врачарци озбиљно схватили колико је значајно за будућност бити одличан ученик, говори број добитника дипломе „Вук Караџић“ - ученика са свим петицама на Врачару има 198. Специјално је био награђен изузетан таленат, Врачарац Лука Милићевић, ђак генерације Математичке гимназије.

[28. Јун 2010.]

даље///

Родна перспектива у образовању

ba

У НУ „Божидар Аџија“, у среду 7. јула 2010. године у 18:00 часова, прва магистарка научних области родних студија, Милана Грбић одржаће предавање на тему Родна перспектива у образовању које промовише једнакост полова односно елеминисање неједнакости полова у основном и средњем образовању и потребу за родно сензитивним уџбеницима.

Предавање је намењено првенствено стручној јавности, али и родитељима и свима онима који желе да чују како постојећи уџбенички текстови ученицима и ученицама шаљу поруку о пожељном родном моделу понашања. 

Улаз је слободан, а више информација можете добити на сајту www.bozidaradzija.com

[28. Јун 2010.]

даље///

Бесплатна правна помоћ у општини Врачар

paragraf

Општина Врачар је потписивањем уговора са Адвокатском комором Београда, обезбедила услугу пружања бесплатне правне помоћи грађанима и грађанкама са пребивалиштем или боравиштем на територији градске општине Врачар у наредних годину дана.

Бесплатна правна помоћ пружаће се у областима грађанског, породичног, радног и социјалног, наследног и управног права, а пружаће је Адвокатска комора Београда преко адвоката са Листе адвоката за бесплатне правне савете и Листе адвоката за бесплатно заступање.

Бесплатна правна помоћ састоји се од пружања бесплатних савета и бесплатног заступања пред судовима, државним органима и органима локалне самоуправе на територији града Београда.

[23. Јун 2010.]

даље///

Потписан Меморандум о сарадњи у области заштите животне средине

memorandum5

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и председник Управног одбора Центра модерних вештина Милош Ђајић свечано су потписали Меморандум о сарадњи којим је општина Врачар постала део националне коалиције Bells покрета - Лидерског стандарда заштите животне средине на Балкану.

„Приступање Лидерском стандарду заштите животне средине има још један циљ, а то је остваривање и поспешивање сарадње међу градовима у региону. Ми показујемо лидерство у заштити животне средине и Врачар је прва београдска општина која је израдила стратешки документ „Локални еколошки акциони план“ о решавању еколошких проблема по угледу на локалне самоуправе земаља ЕУ. Веома је важно да потписивањем Меморандума разменимо искуства у региону, да добијемо нове идеје које бисмо применили на Врачару."

[22. Јун 2010.]

даље///

Реконструисана фасада зграде у Јужном булевару 20

jbulevar2

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је са чланом Општинског већа Владимиром Медаковићем и архитектом Александром Јовановић, посетио станаре зграде у Јужном булевару 20 поводом завршене реконструкције фасаде. 

Фасада зграде од 11 спратова са 46 станова комплетно је реконструисана у оквиру програма "Да лепше изгледа" који спроводи општина Врачар, којим се пружа финансијска подршка и помоћ грађанима у остваривању њихове законом утврђене обавезе на уређењу фасада, улаза и дворишта.  

[21. Јун 2010.]

даље///

Јавни позив скупштинама и саветима стамбених зграда

konkurs

 

Заједно са скупштинама и саветима стамбених зграда градска општина Врачар је кроз програм „Да лепше изгледа“ већ реконструисала 63 улаза и дворишта на Врачару. Циљ овог програма је подршка грађанима у остваривању њихове законом утврђене обавезе у погледу финансирања радова на уређењу дворишта и улаза стамбених зграда, чијим се извођењем подиже ниво естетског и животног простора.

За радове који ће се изводити 2011. године расписан је јавни позив, а рок за достављање пријава је 31. децембар 2010. године.

Овде можете преузети:

[15. Јун 2010.]

даље///

Седница Скупштине општине

sednica1

Одборници Скупштине општине су на 15. седници усвојили Завршни рачун буџета општине за 2009. годину, а Одлуком о ребалансу буџета за 2010. годину распоређен је суфицит средстава и обезбеђена средства за отпремнине запосленима који ће бити обухваћени рационализацијом. Одборници су ускладили организацију Општинске управе са надлежностима које проистичу из новог Статута, који је усвојен на претходној седници и сагласили се са Статутом новооснованог Рекреативно образовног центра „Врачар.“ 

[11. Јун 2010.]

даље///

За европски путоказ ка модерној самоуправи

putokaz

Градска општина Врачар ће током наредне недеље у студијској посети угостити петоро запослених службеника из општинских управа Беочин и Бач, у склопу  активности на пројекту „Одрживи локални развој- европски путоказ ка модерној самоуправи“, који реализује невладина организација Грађанска мрежа, а захваљујући подршци Фонда за отворено друштво, Србија.

Уз помоћ Врачара који на пројекту има улогу менторске општине, полазници ће имати прилику да се упознају са досадашњим пројектима и резултатима наше општине на плану локалног економског развоја. Програм посете ће између осталог обухватати презентацију рада Општинског услужног центра, електронске управе, увођење ИСО стандарда у функционисање Општинске управе, јавно-приватно партнерство, обилазак Бизнис иновационог центра, Канцеларије за мала и средња предузећа и Канцеларије за младе. 

[10. Јун 2010.]

даље///

Моја сигурна школа у мом сигурном крају

skola2

На свечаности поводом завршетка пројекта „Моја сигурна школа у мом сигурном крају“, чланица Општинског већа Јелена Ђорђевић и координатор Канцеларије за младе Никола Стојанчић, уручили су дипломе и захвалнице учесницима пројекта. Овај пројекат реализовали су општина Врачар и организација „Иницијатива за развој и сарадњу“ у основним школама Врачара.

Циљ пројекта јесте умрежавање свих релевантних институција на локалном нивоу у превенцији насилних облика понашања. Прошле године је пројекат реализован у сарадњи са средњим школама, а ове године обухваћени су ученици основних школа. Спроведене су бројне активности на смањењу насилних облика понашања међу ученицима, развијању мреже подршке и укључивању осетљивих група у превентивни рад. Очекује се да ће бити потписан и Протокол о сарадњи свих институција које су ангажоване у реализацији овог пројекта, а општина Врачар ће бити кординатор укупних активности  - истакла је Јелена Ђорђевић. 

[9. Јун 2010.]

даље///

Додељене награде за најлепше зелене површине и цветне балконе

zeleni kutak4

У сенци старог храста на Цветном тргу, председница Скупштине општине и председница жирија акције "Врачар мој зелени кутак" Јована Механџић доделила је награде победницима у свим такмичарским категоријама традиционалне акције "Врачар - мој зелени кутак".

Од 2007. године када су одборници Скупштине општине Врачар одлучили да се организује такмичарска акција "Врачар - мој зелени кутак" све је више пријављених, тако да је жири имао тежак задатак да одабере најлепше уређене зелене површине и цветне балконе. Ова врачарска акција промовише активан однос према животној средини и према окружењу и индивидуални став - да сви појединачно промовишемо и радимо на стварању бољег живота и улепшавању нашег Врачара - истакла је Јована Механџић која је са члановима жирија ове акције Зораном Смиљанић, Душицом Летић и Владимиром Медаковићем уручила награђенима саднице нара, магнолије и цветног засада, књиге о гајењу биљака и плакете општине Врачар.

[8. Јун 2010.]

даље///

Отворена изложба „Еко фото 2010“

eko foto6

У галерији општине Врачар члан Општинског већа Владимир Медаковић и председник Центра за фото таленте Бранислав Матијас отворили су 5. изложбу фотографија „Еко фото 2010“. Ове године тема фотографија је била– однос према животној средини.

„Имамо прилику да отворимо 5. традиционалну изложбу „Еко фото“ и ово је још једна у низу акција којима општина Врачар настоји да едукује грађане у погледу односа према животној средини. Сви знамо да слика говори хиљаду речи и ове фотографије су ту да нас опомену и да нас подстакну да предузмемо нешто како бисмо створили боље услове за живот“, поручио је Владимир Медаковић. 

[8. Јун 2010.]

даље///

Очистимо Србију на Врачару

ciscenje7

Великом спремању Србије придружила се 5. јуна и општина Врачар. Са грађанима – волонтерима, члановима Канцеларије за младе и организације „Деца Врачара“, руководство општине Врачар чистило је четири локације: Чубурски парк, двориште основне школе „Краљ Петар II Карађорђевић“ и парк у Шуматовачкој улици, а у Макензијевој улици су скинути сви плакати са уличних стубова.

„Данас чистимо Врачар у великом спремању Србије, а у априлу смо на Врачару имали традиционално пролећно уређење Врачара, доста је већ урађено на чишћењу. Скупштине станара чисте подруме, а ми чистимо уличне стубове на којима су налепљени плакати, зелене површине и школска дворишта“ – рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине током акције чишћења Србије на Врачару. 

[5. Јун 2010.]

даље///

Светли пример штедње

stednja5

Уочи Светског дана заштите животне средине у општини Врачар је одржана конференција за новинаре на којој је председник општине Бранимир Кузмановић промовисао акцију општине Врачар  „Светли пример штедње“.

„Као становници планете имамо одговорност да будемо штедљивији у коришћењу енергије, да обратимо више пажње на животну околину и зато општина Врачар својим примером жели да стимулише грађане Врачара да користе штедљиве сијалице, које су већ одавно постале стандард у земљама Европске уније. Током ове акције сваки становник Врачара који донесе у Његошеву 77 фискални рачун као потврду о куповини штедљиве сијалице, добиће од општине Врачар на поклон још једну штедљиву сијалицу, која троши 80 одсто мање енергије од обичне сијалице. Овај светли пример штедње користи свима, а највише будућим генерацијама“, поручио је Бранимир Кузмановић.

[4. Јун 2010.]

даље///

Акција "Изађи на терен"

izadji na teren6

У спортској сали Основне школе "Краљ Петар II Карађорђевић" почела је акција Удружења спортских тренера Србије - "Изађи на терен". Обележавању почетка акције присуствовали су председник oпштине Врачар Бранимир Кузмановић, чланица Општинског већа Јелена Ђорђевић и директори и ученици врачарских основних школа. Председник општине Бранимир Кузмановић је том приликом поздравио будуће спортисте и пожелео им успех у спорту и спортској каријери.

Циљ акције "Изађи на терен", коју је суфинансирала општина Врачар, је да се деци омогући бесплатно бављење спортом на отвореним теренима кроз тренажни процес који ће спроводити чланови Удружења спортских тренера Србије. 

[2. Јун 2010.]

даље///

Врачарско хвала спортистима

sport8

Истакнутим спортистима Врачара и спортским клубовима који су у 2009. години остварили значајне резултате, председник општине Бранимир Кузмановић и чланица Општинског већа Јелена Ђорђевић, уручили су плакете и захвалнице.

Ми знамо колико су за развој наше деце важна школска тамичења и школски спорт. Честитам свим успешним младим спортистима и обећавам да ћемо се у времену економске кризе трудити да одржимо сва спортска тамичења која су врачарска традиција. За здрав живот наших суграђана, нарочито младих, најважнији су рекреативни и школски спорт, а у складу са финансијским могућностима помагаћемо и спортским клубовима – поручио је Бранимир Кузмановић.

[1. Јун 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike