Јул 2010

Спомен плоча Зорану Радмиловићу

radmilovic2

На згради у којој је становао Зоран Радмиловић – у Милешевској 38, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је са ћерком славног глумца Аном Радмиловић, открио спомен-плочу. Спомен-плочу Зорану Радмиловићу поставили су поводом 25 година од смрти славног глумца општина Врачар и његово позориште „Атеље 212“.

„Изузетна ми је част да у име општине Врачар и свих грађана, откријем ову спомен-плочу. Зоран Радмиловић је најпознатији Зајечарац који је постао Врачарац. О њему знам и да није много ценио политичаре од пре 30 година, не могу да замислим шта би рекао о данашњим. Сигурно је да је наш велики Зоран заслужио овај мали гест Врачараца и зато хвала и слава Зорану Радмиловићу“ – рекао је Бранимир Кузмановић.

О великану српског глумишта говориле су његове колеге-глумци „Атељеа 212“: Милан Цаци Михаиловић, Аљоша Вучковић и Петар Краљ. 

[21. Јул 2010.]

даље///

Услуге персоналних асистената

pa

Градска општина Врачар ствара боље услове за живот свих својих грађана. Зато започиње са програмом успостављања сервиса за пружање услуга персоналних асистената особама са инвалидитетом. Позивају се све особе са инвалидитетом којима је потребна услуга персоналног асистента да се пријаве на телефон 360 - 2 - 380. Пријављивање траје до 15. августа. Важно је да одговори на сва постављена питања буду што детаљнији, јер ће тражене информације бити кључне код одабира кандидата. 

[19. Јул 2010.]

даље///

У спомен војводи Бојовићу

bojovic2

Савез потомака ратника 1912 - 1920. године организује  од 15. до 18. јула републичку манифестацију "Дани војводе Петра Бојовића". На општини Врачар, у парку код споменика војводи Бојовићу чланица Општинског већа Тијана Благојевић је у име општине Врачар положила цвеће на споменик знаменитом војводи, а потом су цвеће положили и представници општинске подружнице "Војвода Петар Бојовић" и републичког удружења Савеза потомака ратника 1912 - 1920, о лику војводе говорио је Драгојло Петронијевић, а чланови подружнице "Војвода Петар Бојовић" рецитовали су песме посвећене овом великану српске историје. 

[16. Јул 2010.]

даље///

Турнир у баскету ЧУБУРАЦ 2010

sport3

Канцеларија за младе општине Врачар је у сарадњи са општином Врачар још једном успела  да окупи младе Врачарце и да им омогући квалитетно провођење слободног времена организовањем турнира у баскету на кошаркашком терену у Чубурском парку. Турнир је имао два циља, промоцију спорта и дружења међу младим Врачарцима, као и промоцију кошаркашких терена које је реконструисала  општина Врачар. Овим турниром је настављенo и са политиком приоритетног улагања средстава у омладину и спорт.

[10. Јул 2010.]

даље///

Поводом годишњице рођења Николе Тесле

mnt5

У музеју Николе Тесле је одржана конференција за новинаре поводом 10. јула, рођендана нашег највећег научника. На конференцији су промовисана нова дигитална издања каталога изложби Музеја Николе Тесле, представљена је Теслина архива као део Унесковог регистра „Памћење света“, као и нови пројекат компјутерских симулација Теслиних изума. О значају и месту нашег истакнутог научника у културној баштини света говорио је директор Музеја Владимир Јеленковић, који се том приликом захвалио општини Врачар на сарадњи и помоћи на завршетку радова на адаптацији конзерваторске лабораторије и музејског депоа, у коме ће се чувати Теслина архива. 

„На Врачару се налазе многе институције значајне за наш народ, а она која највише иде у корак са светском баштином је управо Музеј Николе Тесле. Нама је увек драго да помогнемо на сваки начин очување наше баштине, па се овом приликом ја захваљујем Музеју на одличној сарадњи којом је то и омогућено“, поручио је Бранимир Кузмановић, председник општине.

[9. Јул 2010.]

даље///

Седница Скупштине општине

skupstina6

Одборници Скупштине градске општине Врачар донели су на 16. седници Одлуку о ребалансу буџета и ускладили укупан обим прихода и расхода са Одлуком о обиму средстава коју је донела Скупштина града Београда, а прихватили су и Извештај независног ревизора, који је извршио ревизију Завршног рачуна буџета за 2009. годину.

На истој седници за вршиоца дужности директора Јавног предузећа за управљање пословним простором „Врачар“ именован је Михаил Самофалов, а за директора НУ „Божидар Аџија“ именован је Ратомир Анђелковић. Одборници су одлучили да се као допринос општој стабилизацији, закупнине за пословни простор општине Врачар умање за 5 посто.

[7. Јул 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike