Август 2010

Прва агенција за персоналну асистенцију особама са инвалидитетом

kzn5

Данас је представљена прва агенција "Колосеум", која ће у сарадњи са београдским општинама Врачар, Палилула, Чукарица, Стари град, Нови Београд и Савски венац од 6. септембра пружати услуге психосоцијалне подршке и персоналне асистенције особама са инвалидитетом. Већ је обучено и запослено 11 персоналних асистената, а изабрана је и прва група особа са инвалидитетом којима ће се пружати подршка. „Агенција није комерцијалног типа, пружаће услуге сваког дана од 8 до 20 часова, а надамо се да ће касније моћи да прима позиве и 24 сата дневно“ - истакао је Дарко Ивић, председник Хенди центра "Колосеум". 

[31. Август 2010.]

даље///

Развијај таленат

radionica4

Фонд за талентовану децу општине Врачар и Секретаријат за спорт и омладину града Београда овог лета припремили су за средњошколце пројекат "Развијај таленат", који се реалзује кроз радионице витража и глуме. У ликовној радионици млади се упознају са техником израде витража, осликавања равног стакла и предмета од стакла, као и комбинованом техником осликавања предмета од стакла и других материјала. Значајно је што је у радионицама остварена и инклузија младих Рома.

[30. Август 2010.]

даље///

О искуствима и значају омбудсмана

poseta1

У организацији невладине организације Иницијатива младих за људска права, делегација будућих студената из Бујановца и Прешева посетила је општину Врачар и разговарала са заштитницом грађана/грађанки Зорицом Рунић о искуствима у обављању функције општинског омбудсмана. 

[26. Август 2010.]

даље///

Дарови за ђаке из Дома "Драгутин Филиповић Јуса"

jusa2

Уочи почетка нове школске године, у име општине Врачар, члан Општинског већа Небојша Милићевић уручио је пригодне поклоне школарцима из Дома за децу без родитељског старања “Драгутин Филиповић-Јуса”. Општина Врачар дарује штићенике Дома новом гардеробом и другим поклонима, који су потребни ђацима за похађање наставе.

[25. Август 2010.]

даље///

Позив избеглим и интерно расељеним лицима за доделу помоћи

pomoc izbeglima

Повереништво за избеглице Градске општине Врачар, на основу одобрене помоћи Комесаријата за избеглице Републике Србије расписало је Јавни позив за пријављивање најугроженијих домаћинстава избеглица и интерно расељених лица на територији Градске општине Врачар за доделу пакета помоћи у храни.

За остваривање права на помоћ потребно је да домаћинства немају приходе веће од износа материјалног обезбеђења породице  за месец јул 2010. године. 

Рок за подношење пријава са потребном документацијом  је 27. август 2010. године.

Пријаве се попуњавају у Повереништву за избеглице, Сазонова 119 Београд, телефон: 283-55-88. 

Овде можете преузети:

Текст јавног позива

Пријавни образац

[23. Август 2010.]

даље///

Уочи пута на летовање на Тари

Уочи пута на летовање на Тари

Секретаријат за дечију заштиту града Београда омогућио је боравак на Тари за 32 ђака Врачара,  који примају материјалну помоћ. Општина Врачар поклонила је ђацима који путују на Тару  тренерке, патике и фармерке.

„Драга децо, желим вам лепо и угодно путовање, да се лепо проведете и играте на Тари, да се са поносом представљате као Врачарци  и да у септембру кренете у школу са новом енергијом и еланом“ – поручила је др Душица Летић – чланица Општинског већа, уручујући поклоне општине Врачар ђацима који путују на летовање.

 

[9. Август 2010.]

даље///

Бесплатна рекреација и спортске активности на Врачару

rekreacija vracar

На иницијативу и уз подршку општине Врачар, Центар за физичку културу „Врачар“ и Канцеларија за младе наше општине организују током лета бесплатне програме рекреације и спортског вежбања за грађане Врачара.

Школа скејта одржава се недељом од 11:00 до 13:00 часова у Чубурском парку. Стручњаци Борд шопа и тим Канцеларије за младе показаће младима како се правилно изводе сви трикови и вештине на скејту. За школу скејта пријаве се врше на телефоне 063-837-125 и 2455-535.

Сваког уторка и четвртка од 18:30 до 19:30 часова тренери клуба Хуа канг организују у Карађорђевом парку вежбање тај чија за грађане свих старосних група. Такође, професори физичке културе из Центра за физичку културу „Врачар“ ће у фитнес парку у Милешевској улици код броја 42, давати инструкције о правилном вежбању на справама, уторком од 19:00 до 20:00 и суботом од 10:00 до 11:00 часова.

У уторак, 3. августа у Центру за физичку културу „Врачар“ почиње бесплатна летња школа аикида. Овај пројекат који реализује аикидо клуб „Центар“ у сарадњи са општином Врачар, назван је „Аикидо у свакодневном животу“ и намењен је побољшању општег психофизичког стања, првенствено средњошколаца, студената и запослених. Аикидо је једна од ретких спортских вештина у којима се може постићи добар резултат и када се са вежбањем почне у старијем узрасту.

Све информације о бесплатној летњој школи аикида могу се видети на сајту

www.aikido-centar.org.rs или добити позивом на број  телефона 063 353 402.

Општина Врачар позива све заинтересоване грађане да се прикључе организованом бесплатном вежбању, да учине нешто добро за себе и своје здравље.

 

[2. Август 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike