Септембар 2010

Округли сто о кодексима понашања запослених и функционера, недискриминативном поступању и родној равноправности

okrugli sto10

Заштитница грађана/грађанки општине Врачар Зорица Рунић организовала је округли сто чији је циљ био промовисање недискриминативног понашања органа управе, афирмација стандарда родне равноправности у светлу примене кодекса понашања функционера и запослених у локалним управама.

„Овај округли сто организујемо поводом пет година од када је Скупштина општине Врачар донела кодексе понашања и основала Савет за родну равноправност. Циљ нам је промовисање родне равноправности, једнаких могућности за све и забрана дискриминације по било ком основу. Задатак локалне самоуправе је и да упозна грађанке и грађане о њиховим правима и стандардима понашања запослених у локалним управама“. – истакла је Зорица Рунић.

[28. Септембар 2010.]

даље///

Деца Врачара за лепше двориште

eko4

У оквиру пројекта „Београдизација Београда“  Организација „Деца Врачара“ одлучила је да еколошком акцијом под називом „Деца Врачара за лепше двориште“ уреди дворишни простор код позоришта „Дадов.

Тим поводом, организована је акција чишћења у којој су учествовали ученици основних школа „Свети Сава“ и „Владислав Рибникар“, а помогли су им и предшколци из вртића „Змај“ и „Каспер“, за које је организована и интерактивна представа „Бајке за сву децу“, као и радионица „Игра екологија“. Осим уређења дворишног простора, мали еколози обишли су станаре из околних зграда и поделили брошуре о екологији. 

[25. Септембар 2010.]

даље///

Отпис неплаћене камате на обавезе по основу изворних јавних прихода

ujp

Скупштина града Београда на седници одржаној 22. септембра 2010.године усвојила је Одлуку о отпису камате на доспеле обавезе по основу одређених изворних јавних прихода града Београда.

Одлуком је прописано да ће се отпис обрачунате, а неплаћене камате извршити без подношења посебног захтева од стране пореских обвезника и да ће се отпис камате извршити у свим случајевима аутоматски,  када су испуњени следећи услови: 

-да је порески обвезник  извршио уплату заосталог дуговања на име главног дуга који је доспео за плаћање  до 31.децембра 2009. године;

-да је порески обвезник извршио уплату главног дуга по основу текућих обавеза које су доспеле за плаћање од 01. јануара 2010. године до 31.децембра 2010. године

 

[23. Септембар 2010.]

даље///

Мање се вози - Врачару помози

dba13

Програм "Мање се вози - Врачару помози" одржан је поводом европске манифестације Дан без аутомобила у зони успореног саобраћаја у улици Коче Капетана. Програм је организовала општина Врачар у сарадњи са Еко центром и бициклистиким клубом "Валекс".Ученици четвртих разреда основних школа Врачара својим ликовним радовима упутили су поруку о потреби заштите животне средине у великим градовима. У програму су учествовала и деца из еколошког вртића "Нада Пурић".

[22. Септембар 2010.]

даље///

Акциони план технолошког развоја Врачара

skupstina5

Одборници Скупштине општине су на почетку седнице одали пошту минутом ћутања преминулом одборнику Антуну Дајчу.

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић образложио је неопходност, приоритетне области и циљеве доношења и спровођења  Акционог плана технолошког развоја општине Врачар за период 2010 – 2015. године. Истакао је да смо сведоци великих промена у свету, да је израда овог Акционог плана иницирана неопходношћу успостављања нових технологија и нових праваца развоја модерне општине, а  Врачар је увек био први када је било потребно доносити промене у Србији и увек је тежио да буде лидер када су у питању новине. Потребно је кренути у сусрет проблемима, бити проактиван, радити на системском планирању развоја појединих области наше општине.

[16. Септембар 2010.]

даље///

Радови у току - Work in progress

izlozba1

Поводом манифестације Дани европске баштине, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и директорка Центра за ликовно образовање Весна Богуновић отворили су изложбу првих сакупљених радова Уметничке колекције некадашњих сарадника Центра у Шуматовачкој. 

„Изложба је симболично названа „Радови у току“ да подсети да у животу мора да се ствара и креира, Врачар сигурно има и стваралачку традицију и савремени стваралачки потенцијал, зато Врачар и јесте срце нашег  града“ – истакао је Бранимир Кузмановић на отварању изложбе. 

[14. Септембар 2010.]

даље///

Спомен плоча Ивану Ђаји

djaja10

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и управница Института за физиологију и биохемију Биолошког факултета Гордана Цвијић открили су спомен-плочу академику, професору Ивану Ђаји, у улици која је и добила име по нашем значајном научнику.

„Данас откривамо спомен-плочу великом научнику и педагогу, човеку који је ујединио науку и културу Француске и Србије. Постављањем спомен-плоче подстичемо колективно сећање на дела знаменитих људи, на научни допринос академика Ивана Ђаје“ – поручио је Бранимир Кузмановић  откривајући спомен-плочу.  

[10. Септембар 2010.]

даље///

Уметност за сваки сто

sumat1

У једној  од најстаријих институција културе у Београду - Центру за ликовну уметност и образовање у Шуматовачкој улици, Весна Богуновић - директорка Центра, Тијана Благојевић - чланица Општинског већа градске општине Врачар и Ивана Авжнер - секретарка Секретаријата за културу града Београда представиле су нови програм Центра за 2010/2011. годину - "Уметност за сваки сто". Овај програм је усмерен ка доступности културе, укључивању што већег броја људи, јер је отвореност и доступност културних садржаја грађанима једно од начела културног развоја. 

[9. Септембар 2010.]

даље///

Јавни час Фонда за талентовану децу

javni casi10

„Усмери енергију – развијај таленат је позив свој талентованој деци Врачара и Београда да учествују у радионицама Фонда за талентовану децу општине Врачар, а на нама је да препознамо, развијемо и пратимо њихове таленте. Радионице глуме и израде витража су биле врло успешне, млади су се лако спријатељили и уживали у заједничком стваралаштву“ – истакла је председница  Фонда Верица Бранчић, отварајући Јавни час на којем су изложени витражи и предмети од бојеног стакла, а потом премијерно изведен сценски приказ на тему „Насиље и различитост“. 

[7. Септембар 2010.]

даље///

Првак са Врачара

prvaci22

У основној школи "Краљ Петар II Карађорђевић" одржана је централна приредба поводом поласка врачарских првака у школу. О другарству и лепоти школског живота првацима је говорио директор Петар Полимац, а председник општине Бранимир Кузмановић поручио је првацима да храбро закораче у врачарску школу, у свет нових знања, јер свако ново знање је као нова бајка - задовољство и радост што могу и знају више. "Да би полазак у школу био што веселији, припремили смо и поклоне, желим да у ове поклон пакете касније ставите и медаљу победника са такмичења и очекујем да и у животу будете прваци и победници. Старијим ђацима дароваћемо компјутере, а родитељи ће моћи да прате ваше успехе преко електронског дневника" - поручио је првацима и њиховим родитељима  Бранимир Кузмановић. 

[1. Септембар 2010.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike