Јануар 2011

Јавни час Фонда за талентовану децу

ftv6

Ученици основних и средњих школа који су похађали радионице глуме и сликања на текстилу Фонда за талентовану децу општине Врачар, на јавном часу показали су како уметност спаја ђаке различитих узраста и уметничких афинитета.

"У општини Врачар стварамо најбоље услове за наше најмлађе и радионице Фонда за талентовану децу су један од пројеката које реализујемо са циљем стварања бољег живота на Врачару и Београду. У радионицама Фонда ђаци исказују и негују своје таленте у различитим уметничким областима, стичу неопходна знања и вештине за успешан и креативан живот у савременом свету, који су у 21. веку највреднији производ и незаобилазан услов за равноправан живот у породици европских народа" - поручио је Ђорђе Беламарић, члан Већа поздрављајући младе ствараоце и њихове родитеље на почетку јавног часа.

[29. Јануар 2011.]

даље///

Савиндан у врачарским школама

svsava6

У свим врачарским школама данас је прослављен Савиндан, уз сечење славског колача, школске свечаности и академије. Радост прославе школске славе поделили су са ђацима, њиховим родитељима и колективима свих школа и председница Скупштине Тијана Благојевић и чланови Већа општине Врачар.

Поводом Савиндана у основној школи "Синиша Николајевић" отворена је реконструисана фискултурна сала, са новим свлачионицама, тоалетима и спортским реквизитима. Уз помоћ града Београда, радове је финансирала општина Врачар и ђаци ће моћи  да вежбају на часовима фискултуре у новом, лепом и здравом простору - истакла је Тијана Благојевић, која је са члановима Већа Ђорђем Беламарићем и Небојшом Милићевићем посетила на Савиндан ову школу.

[27. Јануар 2011.]

даље///

Чувари сна

teof5

Поводом светосавских свечаности на Врачару,  организован је и концерт познатих уметника -  браће Ратка и Радише Теофиловића. Поздрављајући госте председница Скупштине др Тијана Благојевић је истакла да је општина Врачар традиционално место окупљања уметника и стваралаца, да се на Врачару негује културна баштина. Ови јануарски дани посвећени су Светом Сави и светосављу и као део неговања  народне традиције, светосавске свечаности обележиће и концерт браће Теофиловић назван "Чувари сна". 

[26. Јануар 2011.]

даље///

За еколошко образовање

ekokg6

У Крагујевцу је свечано отворен Фестивал еколошког образовања, манифестација на којој учествује и београдска општина Врачар.

Председница Скупштине општине Врачар др Тијана Благојевић истакла је да је један од приоритета општине Врачар улагање у образовање наших суграђана од најмлађег узраста. „Данас је Крагујевац центар окупљања свих који се баве еколошким образовањем и очувањем животне средине. Врачарци ће презентовати шта је урађено на нашој општини, довели смо на фестивал и предшколце из првог еколошког обданишта у Србији, које је основано баш на Врачару, да се деца упознају и друже, а њихови васпитачи да размене искуства и пројекте из области еколошког васпитања. Такође, желимо да успоставимо и сарадњу у области екологије града Крагујевца и београдске општине Врачар“, поручила је др Тијана Благојевић, која је са чланом Већа општине Врачар Небојшом Милићевићем учествовала у радионицама и програмима Фестивала еколошког образовања. 

[26. Јануар 2011.]

даље///

Прослављена слава Општине

slava1

Општина Врачар прославила је 25. јануара своју славу - Светог Саву. Ове године домаћин славе била је др Тијана Благојевић - председница Скупштине.

Његово преосвештенство епископ хвостански Атанасије је уз саслужење свештенства Цркве Светог Саве са славарима преломио славски колач и честитато славу. По резању славског колача, владика је беседио о Светом Сави и значају светосавља за нашу културу и живот у Србији. "Свети Сава нас је учио саборности, слава је саборност у свему што је добро, људско, у вери и световном животу, зато је значајно што се на Врачару традиционално слави Свети Сава" - поручио је епископ хвостански Атанасије. "Ми на Врачару негујемо традицију, знамо поруке и дела Светог Саве, то је део наше културе и нашег прегалаштва за савремен, достојан наш данашњи живот на Врачару" - поручила је Тијана Благојевић.

[25. Јануар 2011.]

даље///

Пливање за децу са инвалидитетом

src3

У Центру за физичку културу "Врачар" одржан је јавни час пливања и других спортских активности деце са инвалидитетом, који је уз подршку општине Врачар организовало Удружење "Плава шкољка".

"Наша општина ствара бољи живот за све грађане и посвећује значајну пажњу здравом развоју деце и омладине, пропагира и ствара услове за бављење спортом. Уградњом рампе и транспортера  омогућено је особама са инвалидитетом да самостално користе базен Спортског центра "Врачар", што је деци са инвалидитетом омогућило да се друже, рехабилитују пливањем и другим спортским активностима. Сигурно је да ће пројекти који побољшавају квалитет живота особа са инвалидитетом имати приоритет" - поручила је Тијана Благојевић, председница Скупштине општине.

[12. Јануар 2011.]

даље///

Прослављен Бадњи дан

badnji dan8

Општина Врачар је и ове године организовала већ традиционално обележавање Бадњег дана за одборнике, децу запослених и грађане. Ове године домаћин прославе био је Јован Армић - члан Већа градске општине Врачар, а чинодејствовали су  протојереји Блажо Армић и Миодраг Поповић, уз пратњу дечијег хора "Растко" при Храму Светог Саве. 

[6. Јануар 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike