Новембар 2011

Улагање у боље услове у Архитектонско техничкој школи

ats10

Циљ општине Врачар и града Београда јесте да ђаци добро уче, а за то су им потребни и услови. Општина Врачар и град Београд уложили су средства у реконструкцију свих тоалета у Архитектонско техничкој школи и тиме унапредили хигијенско здравствене услове боравка ђака у школи. Општина Врачар ће и даље улагати средства у реконструкцију врачарских школа – истакао је председник општине Бранимир Кузмановић. 

[29. Новембар 2011.]

даље///

Наступ европских победника у плесу

ples4

Српска асоцијација плесних организација организовала је у октобру фестивал европског ранга “Show dance 2011”, на којем су у различитим категоријама и у конкуренцији 1700 плесача, освојили четири златне, две сребрне и три бронзане медаље. Први јавни наступ ових европских победника организовала је општина Врачар. Наступили су плесачи свих узраста који су извели латино плесове, салсу, танго, ирски степ, дванаест нумера које је публика наградила бурним аплаузом. Поред ревијалног наступа плесача, у галерији је отворена изложба одабраних фотографија Владимира Бабића и Душка Илића, које су они снимили на Европском првенству. 

[26. Новембар 2011.]

даље///

Све димензије филма

kino2

„Врачарско Кино око“ почело је пројекцијом филма „Све председникови људи“ и разговором на тему „Политика на филму“. О социјалној улози и поруци филма,  третману политичких афера у седмој уметности, о истраживачком новинарству и његовим друштвеним дометима, међусобним утицајима политике и културе, разговарали су  новинар Бошко Јакшић и сценариста Димитрије Војнов, а модератор разговора била је Јелена Ђуровић – сарадница председника општине. 

[25. Новембар 2011.]

даље///

Врачарско Кино око

kino

У петак, 25. новембра 2011. године, општина Врачар почиње са реализацијом некомерцијалног пројекта „Врачарско Кино око“, чији је циљ упознавање публике са провокативним, али помало заборављеним филмовима. По завршетку пројекција организоваће се дебата о времену у којем су филмови снимљени, социолошким и уметничким аспектима приказаних филмова. У дебатама ће учествовати афирмисани стручњаци, уметници из света филма и других сфера културног живота и новинари. 

[24. Новембар 2011.]

даље///

Да лепше изгледа – уређење дворишта и улаза

ugovori2

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић потписао је са председницима скупштина врачарских стамбених зграда седамнаест уговора о заједничком уређењу дворишта и улаза.”Врачарски пројекат “Да лепше изгледа”, усмерен на стварање бољег живота свих Врачараца, уређење дворишта и улаза стамбених зграда је само једна од активности којима општина Врачар уз сарадњу са грађанима побољшава услове живота и улепшава Врачар. Подршка општине Врачар у остварењу заједничког циља није само декларативна, него је и финансијска, зато и потписујемо уговоре, после којих ће бити спроведене јавне набавке за избор извођача радова. Све пројекте које смо започели у сарадњи са грађанима и чији је циљ стварање бољег живота на нашој општини, ми смо успешно и завршили - тако ће бити и са уређењем ваших дворишта и улаза у стамбене зграде”, истакао је Бранимир Кузмановић.

[23. Новембар 2011.]

даље///

Пројекат Ромска љубав - Војмос е Роменго

romengo2

Фонд за талентовану децу општине Врачар у сарадњи са Министарством културе реализује пројекат под називом „Војмос е Роменго“ односно „Ромска љубав“. Пројекат подразумева рад са групом младих талентованих Рома и младих других нација на уметничком развоју ромског плеса у више варијација од источне и јужне Србије до Војводине. Плес и музика су најбољи израз социјализације и духовног прожимања младих, што потврђује и велико интересовање за овај програм, који се одвија већ два месеца у НУ „Божидар Аџија“. 

[22. Новембар 2011.]

даље///

Нове саднице у врачарским дрворедима

sadnice vracar4

Ми желимо да на Врачару засадимо доста зеленила, наши комунални инспектори пронашли су више од 100 места за нове саднице у врачарским дрворедима. У сарадњи са „Градским зеленилом“ засадићемо нове саднице, данас је засађено 12 садница јавора у улици Војислава Илића, рекао је председник општине Бранимир Кузмановић који је и сам засадио ново дрво у овој улици. У садњи нових стабала учествовали су и чланови Већа, да би могла да се засаде нова стабла и формира дрворед у улици Војислава Илића, уклоњено је неколико непрописно паркираних аутомобила.

[18. Новембар 2011.]

даље///

Каленић пијаца на сликама Михајла Михајловића

kalenic pijaca u slikama2

Каленић пијаца је велика тржница у центру града, она је и  место за разговор, сусрете, инспирација бројним уметницима међу којима је  Чубурац, сликар Михајло Михајловић. На његовим сликама богатог колорита, које одишу топлином и душевношћу су свима нама Врачарцима блиске и познате сцене са Каленић пијаце , рекао је Владимир Медаковић - члан Већа, који је отворио изложбу слика Михајла Милојевића.

[17. Новембар 2011.]

даље///

Обновљена фасада Музичке школе “Станковић”

obnovljena fasada5

Музичка школа “Станковић” је кућа дуге и значајне традиције, која је важна за Србију. Ми из општине Врачар у сарадњи са задуженима за образовање у граду Београду, увек смо вољни да помогнемо. Предлажем да почетак сваке  школске године у врачарским школама,  најаве перкусионисти “Станковића” на углу Кнеза Милоша и Булевара, а да заузврат ми будемо у обавези да помогнемо овој школи и ђацима” – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић на свечаности којом је обележена ревитализација фасаде  школе у Кнеза Милоша 1а.

[15. Новембар 2011.]

даље///

Млади дебатери у акцији

mladi debateri3

Канцеларија за младе је уз подршку општине Врачар и Министарства омладине и спорта организовала финалну дебату, која је завршни део пројекта “Млади дебатери у акцији”.Треба да научите како се води дебата, то знање вам је потребно већ сада, а биће вам потребно и касније у послу. Честитам вам што сте у оштрој конкуренцији изборили пласман у финале овог такмичења, поручио је председник општине Бранимир Кузмановић тимовима основних школа “Јован Миодраговић” и “Краљ Петар II Карађорђевић”.

[14. Новембар 2011.]

даље///

Сусрети у сениорском биоскопу

vracarski senior3

Општина Врачар, већ три године пружа подршку старијим суграђанима организујући геронто домаћице, којe помажу сениорима  у одласцима код лекара, шетњама, одржавању куће, у набавци намирница и лекова.

Сада ту помоћ  проширујемо кроз волонтерску подршку за Врачарце,  у оквиру које су млади волонтери на располагању сениорима за излазак, за шетњу у парку, за филмску пројекцију и позоришну представу.

Данас је у општинској сали за врачарске сениоре организовано дружење и филмски матине. Уз чај и колаче приказан је један од култних филмова по избору наших пензионера из  средине педесетих година прошлог века. 

Знам да су ваше генерације вредно радиле и допринеле да би ми млађи Врачарци и Београђани наследили лепши и изграђен град. Обавеза  и жеља нас млађих је да се постарамо да вам сениорске године буду достојанствене, да вам омогућимо да се сретнете са комшијама,  да вам пружимо подршку да не будете сами. Зато смо и организовали  пројекције филмова у којима сте уживали у доба ваше младости, знамо колико сте волели да идете у биоскоп и како је то био посебан догађај – поручио је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић.

 

[14. Новембар 2011.]

даље///

Конкурс за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака

jelkeКомисија за доношење одлука о манифестацијама општине Врачар  расписала је јавни позив за учешће на лицитацији за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака. Предвиђене локације за продају јелки и бадњака су на јавној зеленој површини у парку „Војовода Петар Бојовић“, а Комисија је утврдила услове и критеријуме под којима ће се у поступку лицитације заинтересованим продавцима додељивати локације.

 Пријаве за учешће у поступку лицитације могу се поднети до 22. новембра 2011. године, а ради лакшег приступа информацијама које су неопходне будућим учесницима у поступку лицитације, објављујемо текст Јавног позива, скицу предвиђених локација и пријаву на конкурс.

[14. Новембар 2011.]

даље///

Даровани врачунари свим трећацима

vracunari12

Рачунар који вам данас поклањамо популарно се зове „врачунар“, јер га имају само врачарски ђаци. Желим да га користите, да стекнете што више знања, тако ћете имати бољу будућност и бољи посао када одрастете. У 21. веку рачунар је неопходан, он је наставно учило, помоћу њега откривате свет знања. Већ следеће године моћи ћете да будете награђени, ако на такмичењима знања освојите једно од прва три места, јер Општина Врачар награђује најбоље. Желимо да врачарски ђаци буду најбољи у својој генерацији, тако вас подстичемо да се у животу истакнете знањем и радом – поручио је врачарским трећацима председник општине Бранимир Кузмановић на родитељским састанцима у основним школама „Јован Миодраговић“ и „Владислав Рибникар“. Такође је позвао родитеље и ђаке да замоле своје учитељице и учитеље да што више користе рачунаре у настави, јер је рачунар оно што су били табла и креда у прошлом веку. 

[10. Новембар 2011.]

даље///

Поклони за врачарске трећаке

class1

У четвртак, 10. новембра 2011. године у 17:30 у Основној школи „Јован Миодраговић“ – Војводе Драгомира 1 ђацима драге „врачунаре“ уручиће свим  ученицима трећег разреда председник општине Бранимир Кузмановић са члановима Већа Владимиром Медаковићем, Ђорђем Беламарићем, Марком Максимовићем, а са њима ће бити и помоћница председника Александра Јовановић. 

[9. Новембар 2011.]

даље///

Дар за све врачарске трећаке

class

У 20. веку креда и табла били су учило основаца, у 21. веку рачунар је њихово учило. Општина Врачар поклониће и ове године свим врачарским трећацима преносиве рачунаре, популарно назване „врачунари“. Од ове године сваки други врачарски основац имаће „врачунар“ који користи у учењу, а у наредним годинама добиће их сви врачарски основци. 

[8. Новембар 2011.]

даље///

Вече посвећено Слободану Марковићу

libero8

Општина Врачар и Службени гласник објавили су поводом двадесет година од смрти великог уметника и познатог Чубурца књигу  „Слободан Марковић – песник, сликар, новинар“ ауторке мр Ксеније Шукуљевић Марковић.

„Данас је сваки Чубурац поносан јер чувамо успомену на уметност Либера Марконија, великог уметника и заљубљеника Чубуре. Ми у општини Врачар негујемо спој културе и  традиције. Видели сте билборде са поруком да ће сви врачарски основци добити „врачунаре“, ми знамо да данас нема успешног живота без познавања савремене технологије, али и без познавања културне традиције свога народа, зато смо са Службеним гласником и објавили књигу посвећену Слободану Марковићу“- рекао је председник општине Бранимир Кузмановић.

[7. Новембар 2011.]

даље///

Твитер - директна комуникација са грађанима

tc13

Прву Твитер конференцију коју је организовала једна државна институција отворио је твитом председник општине Бранимир Кузмановић. Затим су уследиле панел дискусије о значају и могућностима непосредне комуникације преко Твитера и о искуствима председника општине, одборника и народних посланика о непосредости, отворености  и брзини комуникације са грађанима преко Твитера. 

[3. Новембар 2011.]

даље///

Прва Врачар твитер конференција

tviter

Градска општина Врачар организује у четвртак, 3. новембра 2011. године у 18:00 часова у скупштинској сали у Његошевој 77, прву Твитер конференцију. Конференцију организујемо јер општина Врачар жели још напреднију комуникацију са суграђанима, да Врачарцима омогући да увек имају најбоље информације. Ово је прва Твитер конференција коју организује једна државна институција у Србији.

[2. Новембар 2011.]

даље///

Дан када је ослобођен Београд

pb5

Пре 93 године, 1. новембра 1918. године јединице Прве српске армије под командом војводе Петра Бојовића ослободиле су Београд. Поводом овог догађаја, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић је положио цвеће на споменик легендарног војсковође војводе Петра Бојовића у парку по коме је добио име: „Захваљујући вама српска традиција се негује и чува. Данашњи датум је важан и зато што је први пут самостално српска војска ослободила територију. Предлажем да од следеће године заједно са ученицима основних школа посетимо историјско обележје како би и на њих пренели дух традиције“ истакао је председник општине.

[1. Новембар 2011.]

даље///

Партнерски пројекат Министарства просвете и општине Врачар

tribmp9

Министарство просвете и науке је у сарадњи са Центром за интерактивну педагогоју и Фондом за отворено друштво Србија покренуло програм  „И родитељи се питају“ и изабрало општину Врачар за једну од шест партнерских општина у Србији у којима ће се овај програм реализовати. 

[1. Новембар 2011.]

даље///

Грађани изабрали име новог трга

2011 11 trg

Завршено је гласање за име новог трга на углу улица Максима Горког и Његошеве. Највише гласова добили су следећи предлози: Трг Соје Јовановић, Трг Каленића оаза и Трг предаха. Општина Врачар упутиће предлог градској комисији да нови трг на Врачару добије име у складу са избором грађана Врачара. 

[1. Новембар 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike