Март 2011

Врачарски Сат за нашу планету

sat za planetuОпштина Врачар прикључила се светској акцији “Сат за нашу планету”, која је захтев за смањење загревања наше планете и апел за спречавање климатских промена. Зграда општине Врачар била је искључена са мреже електричног осветљења један сат у суботу увече. Клуб Демократске омладине Врачар, који је користио у том периоду салу општине, подржао је акцију “Сат за нашу планету” тако што је уместо електричног осветљења поставио лампе са соларним напајањем. Изборна скупштина КДО Врачар  се несметано одвијала, а омладинци су се прикључили светском покрету за очување наше планете.

[26. Март 2011.]

даље///

Размена и упознавање ђака

sporazum1

Председници општина Блед – Јанез Фајфар и Врачар – Бранимир Кузмановић су у складу са раније потписаним Споразумом о сарадњи потписали Протокол којим се развија међусобна сарадња општина и утврђују појединачни пројекти који ће бити реализовани. Први конкретан програм који ће бити реализован је размена ђака. Током распуста прва група ђака са Бледа боравиће у Дечијем рекреативном центру општине Врачар „Шупља стена” на Авали, а врачарски ђаци боравиће на Бледу. Договорена је и сарадња канцеларија за младе кроз заједничке пројекте, размена деце и студената организовањем екскурзија и студијских путовања. 

[25. Март 2011.]

даље///

Промоција књиге “Други круг”

drugi krug3

Општина Врачар је у сарадњи са ауторком збирке песама “Други круг”  Планинком Нином Рајковић организовала промоцију ове књиге, која је посвећена пацијентима Завода за лечење болести зависности.

Помоћник председника Општине Александар Јовановић пожелео је  свима који су се одазвали позиву да учествују у овој хуманитарној акцији, топлу добродошлицу и истакао да наша општина помаже стваралашто и креативни дух, посебно када су усмерени на помоћ људима којима је наша подршка потребна.

 

[25. Март 2011.]

даље///

Позив избеглим и интерно расељеним лицима за доделу помоћи

pomoc izbeglima

Повереништво за избеглице Градске општине Врачар, на основу одобрене помоћи Комесаријата за избеглице Републике Србије расписало је Јавни позив за пријављивање најугроженијих домаћинстава избеглица и интерно расељених лица на територији Градске општине Врачар за доделу пакета помоћи у храни.

За остваривање права на помоћ потребно је да домаћинства немају приходе веће од износа материјалног обезбеђења породице  за месец новембар 2010. године. 

Рок за подношење пријава са потребном документацијом  је 7. април 2011. године.

Пријаве се попуњавају у Повереништву за избеглице, Сазонова 119 Београд, телефон: 283-55-88. 

Овде можете преузети:

Текст јавног позива

[24. Март 2011.]

даље///

Уводи се електронско гласање

skupstina5

Одборници Скупштине изменили су Пословник и одлучили да је могуће електронско гласање. Тако су поред техничких, установљене и нормативне претпоставке за примену електронског система гласања, чиме је модернизовано и технолошки унапређено одлучивање одборника.

На седници Скупштине потврђени су мандати одборницама Александри Гојковић и Ани Матовић и одборнику Милошу Шукалу и констатован је престанак одборничког мандата Александру Ивановићу, који је на претходној седници изабран за члана Већа. Изабрани су и нови чланови радних тела Скупштине, разрешени су и именовани председници, заменици председника и чланови управних и надзорних одбора предузећа и установа чији је оснивач Скупштина.

[23. Март 2011.]

даље///

Маске венецијанског карневала

izlozba4

Изложбу 46 маски венецијанског карневала отворио је председник општине Бранимир Кузмановић. Маске су дело академског вајара Тихомира Маринковића, који је дипломирао на венецијанској Академији лепих уметности. 

Ова изложба венецијанских карневалских маски постављена је у галерији општине Врачар, јер је маска симбол комуникације, слободе да кажете оно што желите и мислите. Маске су сачувале слободу духа, оне су и уметничко дело, суштина карневалског славља. Данас се комуникација међу људима и идеје шире преко друштвених мрежа, али смо желели да прикажемо карневалске маске као симбол слободног мишљења и изражавања једне епохе – поручио је Бранимир Кузмановић.

[7. Март 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike