Април 2011

Ђаци поново у витановачкој школи

os vitanovac9

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић са члановима Већа: Јеленом Ђорђевић, Ђорђем Беламарићем и Александром Ивановићем посетио је основну школу у Витановцу – код Краљева, како би проверио брзину и квалитет радова на комплетној реконструкцији школске зграде, коју финансира општина Врачар.

„Становници Краљева треба да знају да људи у Србији брину о њима и о отклањању последица земљотреса у потпуности. Општина Врачар ће санирати последице земљотреса на школској згради у Витановцу, која је пре земљотреса била позната по знању и успесима својих ђака и у којој ће ђаци ускоро поново учити“ – поручио је Бранимир Кузмановић.

 

[27. Април 2011.]

даље///

Врачар – мој зелени кутак

zeleni kutak

Одборници Скупштине градске општине Врачар установили су 2007. године такмичарску акцију – „Врачар – мој зелени кутак“, као оријентацију ка стварању и одржавању здраве животне средине и као жељу да се сви становници Врачара позову да „врате природу у град“ кроз уређење, озелењавање и улепшавање предњих башти, дворишта, прозора, улаза и балкона. 

Најлепше уређене просторе грађани могу пријавити до 24. маја 2011. године Одељењу за грађевинске и комуналне послове општине Врачар, на адресу g.avramovic@vracar.rs или на телефон 3081- 524 – контакт особа Гордана Аврамовић. У пријави је потребно назначити адресу, такмичарску категорију и евентуално послати фотографију. 

[26. Април 2011.]

даље///

Васкршње чаролије деце Врачара

carolije8

На Велики четвртак испред Цркве Светог Саве организација „Деца Врачара“ организовала је традиционално осликавање ускршњих јаја.

Ова манифестација се организује на отвореном простору као групно осликавање великих платнених модела ускршњих јаја. Учествовала су деца из Предшколске установе „Врачар“, Дома за децу без родитељског старања „Драгутин Филиповић Јуса“, Дома за децу са посебним потребама „Душан Дугалић“, полазници радионица Фонда за талентовану децу општине Врачар и свих основних школа Врачара.

[21. Април 2011.]

даље///

Отворен Хунгарикум центар

hungarikum6

На Врачару, у Мекензијевој 30 отворен је Хунгарикум центар који ће бити будући центар мађарске културе, уметности, трговине и економског партнерства и преко којег ће се развијати сарадња мађарских институција и предузећа са партнерима из Србије. Свечаном отварању Хунгарикум центра присуствовали су амбасадор Мађарске Њ.Е. Оскар Никовиц, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић са члановима Већа Владимиром Медаковићем и Александром Ивановићем и разговарали су о сарадњи општине Врачар и Хунгарикум центра. 

[20. Април 2011.]

даље///

Сарадња са Архитектонским факултетом

arh4

У новом, мултифункционалном простору општине Врачар, Александра Јовановић – помоћница председника општине отворила је изложбу  мастер радова студената Архитектонског факултета Универзитета у Београду. Изложено је 14 радова – идејних пројеката, који су рађени као могућност уређења врачарских локација у семинару који је водила  проф. др Гордана Ћосић. Тема радова  је  обликовни и функционални дизајн денивелације на локацији између улица Војислава Илића, Грчића Миленка и Метохијске, са задатком да понуде нов архитектонско урбанистички концепт који ће се успешно уклопити у изграђену средину у оквиру грађевинске и регулационе линије. У радовима су изведена  и решења која се баве технологијом и организацијом изградње. 

[20. Април 2011.]

даље///

Награде талентованим ђацима

nuba4

“Таленти Врачара” је традиционално такмичење  ученика врачарских основних школа, које ове године по пети пут организује Народни универзитет “Божидар Аџија”. У име покровитеља овог такмичења – општине Врачар, награде за најбоље ликовне и литерарне радове уручио је  Небојша Милићевић – члан Већа и поручио да општина Врачар већ традиционално води рачуна о врачарским ђацима, помаже и подржава развој њихових интелектуалних способности и талената и да је и ова смотра ђачких остварења једна од манифестација ђачког знања, вештина и талената.

[20. Април 2011.]

даље///

Век Милана Бесарабића

besarabic4

У галерији општине Врачар је поводом 103. рођендана академског вајара Милана Бесарабића, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић отворио изложбу слика и скулптура овог знаменитог врачарског уметника и професора. „Ово је наш начин да кажемо хвала уметнику за стваралаштво, јер делимо уверење о потреби за лепим, за креативним, за сусретом и разменом идеја и слика, зато Врачар и јесте срце града“ – поручио је Бранимир Кузмановић. 

[14. Април 2011.]

даље///

Захвалница за подршку деци Јапана

dv1

Амбасадор Јапана у Републици Србији Њ.Е. Тошио Цунозаки примио је делегацију организације “Деца  Врачара” и њеног председника Драгог Величковића. Они су уручили Амбасади Јапана средства прикупљена у програму “Деца Врачара за децу Јапана”, који је одржан 6. априла на Цветном тргу. Амбасадор Јапана изразио је дубоку захвалност деци Врачара, организацији “Деца Врачара” и општини Врачар на срдачној подршци и искреној солидарности са народом Јапана, који је 11. марта претрпео разорни земљотрес и цунами. 

[13. Април 2011.]

даље///

Патријарх примио представнике Општине

susret2

Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је председника општине Врачар Бранимира Кузмановића и члана Већа Јована Армића. Разговор се водио о сарадњи општине Врачар са Српском православном црквом, а Његова светост је благословио досадашњу помоћ и труд представника општине Врачар усмерене ка Храму и Цркви Светог Саве. Такође, разговарало се и о могућности реализације пројекта увођења верске наставе упоредо са грађанским васпитањем у школама на територији општине Врачар. 

[11. Април 2011.]

даље///

Образовање и инклузија Рома

tribina1

Канцеларија за мањине наше општине организовала је поводом Светског дана Рома Свечану академију. Поред свечаног програма одржана је и трибина на тему: „Образовање и инклузија – једнаке шансе за све“.

„Ове године по четврти пут, може се рећи већ традиционално, организујемо Академију којом обележавамо Светски дан Рома. Темом овогодишње трибине истичемо значај рада на инклузији Рома, желимо да сагледамо шта је до сада урађено, нарочито на пољу образовања које је незаобилазно у спровођењу стратегије борбе против сиромаштва“, истакла је др Тијана Благојевић - председница Скупштине.

[7. Април 2011.]

даље///

Деца Врачара за децу Јапана

japan12

Организација „Деца Врачара“ је уз подршку општине Врачар организовала програм посвећен солидарности са децом Јапана. Млади Врачарци отворили су на Цветном тргу штандове на којима су продавали своје ликовне радове, књиге, дискове, фотографије, плишане играчке, воштане фигуре, а приход су наменили за помоћ деци Јапана. Отворили су и своја срца и упутили поздраве и поруке симпатије и саосећања својим вршњацима у подручјима Јапана погођеним катастрофалним земљотресом.

[6. Април 2011.]

даље///

Републичка награда за ликовни рад

ftd1

Прва награда на конкурсу за најбољи ликовни рад на тему: „Како би Андерсен данас писао бајке“, додељена је Тијани Миленковић, полазници радионица Фонда за талентовану децу општине Врачар. Овај ликовни конкурс за најбољи рад већ девету годину организује Народна библиотека „Стеван Сремац“ из Ниша, а Тијанин рад награђен је првом наградом у конкуренцији 1000 радова ученика из Србије.

[6. Април 2011.]

даље///

Да сва деца буду срећна

dobra vila3

“Да сва деца буду срећна” је стих из прве књиге поезије Радице Јовановић – Антић “Добра вила”, која је представљена у општини Врачар. Књига је објављена уз финансијску помоћ београдске општине Чукарица, а илустрације у књизи урадили су  ученици ОШ “Светозар Марковић”. Ауторка је сав приход од продаје књиге наменила лечењу деце болесне од дистрофије.

"Општина Врачар увек даје подршку креативним и хуманитарним акцијама, подржава све којима је та подршка потребна. Жеља нам је да као резултат тимског рада и вечерашња хуманитарна акција омогући помоћ и подршку за сву децу оболелу од дистрофије, којима је неопходно бањско лечење" – поручила је председница Скупштине општине Врачар Тијана Благојевић.

[5. Април 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike