Мај 2011

Дефиле малих матураната

defile11

Организација Деца Врачара, ове године по пети пут организовала је, уз подршку општине Врачар, традиционални дефиле малих матураната врачарских основних школа. Ученици завршног разреда основних школа кренули су са платоа испред Београдског драмског позоришта улицама Цара Николаја, Милешевском и Петроградском до општине Врачар, где их је, са члановима руководећег тима општине Врачар поздравила председница Скупштине др Тијана Благојевић.

[27. Мај 2011.]

даље///

Сајам образовања за мале матуранте

sajamob1

Три пута мери, школу одабери је мото овогодишњег Сајма образовања који је за мале матуранте организовала Канцеларија за младе. Сајам је отворила др Тијана Благојевић – председница Скупштине, која је истакла да је улагање у образовање један од приоритетних циљева општине Врачар и да се организовањем овог сајма пружа помоћ ђацима у доношењу одлуке коју средњу школу желе да упишу. Важно је изабрати струку коју волите, а данас можете да се упознате са смеровима и предметима који се уче у београдским средњим школама, а општина Врачар ће вам увек пружити подршку у учењу - истакла је Тијана Благојевић.

[26. Мај 2011.]

даље///

Еко фото 2011

ekofoto8

Центар за фото таленте и општина Врачар организовали су 6. колективну изложбу фотографија Еко фото 2011. године, која је ове године посвећена односу према животној средини. “Изложене фотографије имају неспорну уметничку вредност, али желео бих да истакнем и њихову поруку, оне су позив да и лично допринесемо уређењу и улепшању наше животне средине, да мотивишемо грађане и окупимо њихове стваралачке потенцијале у стварању бољег живота”, поручио је Владимир Медаковић – члан Већа на отварању изложбе.

[24. Мај 2011.]

даље///

Седница Скупштине

skupstina1

Одборници Скупштине донели су Одлуку о утврђивању закупнине за пословни простор која омогућава да се висина закупнине може умањити по основу учешћа закупца у пројектима, програмима и активностима које спроводи Општина, а донели су и друге одлуке којима се уређују статус и делатности у Јавном предузећу “Пословни простор Врачар”. Скупштина је дала сагласност на извештаје о раду Управног и Надзорног одбора Центра за физичку културу “Врачар”, именовала Момчила Рогића за заменика директора установе Рекреативно образовни центар “Врачар” и именовала Изборну комисију градске општине Врачар у сталном саставу. Такође, Скупштина је основала радну групу за разматрање статуса и потенцијала за унапређење функционисања локалних самоуправа у Србији, а поводом иницијатива за измену закона који утврђују приходе, својину и надлежности локалних самоуправа.

[18. Мај 2011.]

даље///

Сликај ако смеш

izlozba5

“Сликај ако смеш” је заједнички назив за фотографије Предрага Митића које су изложене у галерији општине. Изложбу је отворио Бранимир Кузмановић – председник општине, који је истакао да је овим фотографијама сјајног уметника Предрага Митића обележено тешко време деведесетих, када је општина Врачар била оаза другачијег политичког мишљења. Од тада је прошла једна деценија, неке од фотографија су постале симбол деведесетих, Предраг Митић и данас фотографише политичаре и сећајући се деведесетих можемо да их упоредимо са садашњошћу и видимо разлику. 

[17. Мај 2011.]

даље///

Нови фитнес парк у Карловачкој улици

fitnes2

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић данас је са децом из оближње основне школе и члановима Већа градске општине Врачар отворио нови парк у којем је општина поставила десет справа за вежбање на отвореном. "Ми стварамо услове за здрав живот, за вежбање свих генерација Врачараца на отвореном, ове справе у близини ваше куће и ваше школе омогућавају свакодневно бављење спортом. Драга децо обећајете ми да ћете на ово вежбалиште довести своје маме и тате, баке и деке и да ћете заједно вежбати" поручио је Бранимир Кузмановић и упутио се са децом да заједно вежбају на справама. 

[12. Мај 2011.]

даље///

Шта знаш о Црвеном крсту

ck3

Недеља Црвеног крста на Врачару обележена је такмичењем ученика четвртих разреда свих врачарских школа у квизу “Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давању крви?”. Јелена Ђорђевић – чланица Већа поручила је врачарским ђацима да ће кроз игру и такмичење показати колико знају о томе како помоћи другима, како бити хуман, да поред волонтирања у Црвеном крсту слободно време могу провести и у Канцеларији за младе општине Врачар, која реализује бројне пројекте намењене младима. Јелена Ђорђевић је по завршетку квиза доделила награде екипама које су учествовале у овом квизу, а највреднију награду добила је првопласирана екипа Основне школе “Јован Миодраговић”.

[11. Мај 2011.]

даље///

Нови фитнес парк на Врачару

fp

У четвртак, 12. маја 2011. године, у 12:45 часова, у Карловачкој улици – на Црвеном крсту у близини ОШ „Синиша Николајевић“, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић отвориће нови фитнес парк на општини Врачар.

Општина Врачар ствара боље услове за живот својих суграђана и постављањем справа за вежбање на отвореном промовише здраве стилове живота. Основни циљ ових паркова јесте да се омогући посетиоцима да слободно време проведу бринући о свом здрављу, у кругу породице и пријатеља, јер на овим справама могу да вежбају све старосне групе. У Карловачкој улици постављено је десет справа за вежбање на отвореном простору, на којима могу да вежбају и рекреативци и активни спортисти, а постоји могућност организовања индивидуалних и групних програма тренинга.

[11. Мај 2011.]

даље///

Моја герила

tribina6

Књига проф.др Бране Димитријевића "Моја герила" посвећена је грађанској куражи и санитету српске војске у време балканских и првог светског рата. Ова књига чува од заборава успомену на бројне лекаре - пионире медицине у Србији и покреће питања морала појединца и друштвене заједнице, одговорности интелектуалца за опште добро, улоге културе у друштву за коју аутор сматра да је моћно оружје друштвених промена. "Герила захтева храброст, а једна од храбрости је и - грађанска кураж" истиче проф. др Брана Димитријевић. 

[11. Мај 2011.]

даље///

Изабрани пројекти НВО и пројекти у области културе и спорта

konkursi

По спроведеном конкурсу за избор пројеката у области културе који се финансирају средствима из буџета општине Врачар, председник општине донео је Решење о избору пројеката и додели средстава корисницима у области културе. Изабрани су пројекти Културног центра Београда, Удружења композитора Србије, Позоришта “Славија”, Фонда “Зрак”, Удружења “Каркатаг” и Центра за културне интеракције.

Овде можете преузети Решење о избору пројеката и додели средстава корисницима у области културе

[7. Мај 2011.]

даље///

Пролећно уређење Врачара

uredjenje3

“Пролећно уређење наше општине је већ традиционална акција којом помажемо нашим суграђанима да уреде заједничке јавне просторе. Овом акцијом и уз реализацију пројекта  уређења предњих дворишта и фасада стамбених зграда који смо назвали “Да лепше изгледа”, стварамо бољи живот и лепше животно окружење на Врачару. Грађани су нам пријавили које локације треба уредити и током маја, уз помоћ градских комуналних предузећа, све те локације биће и уређене”, рекао је Бранимир Кузмановић - председник општине Врачар. 

[7. Мај 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike