Јун 2011

Лакше до посла – препоруке за послодавца и дипломе

lp2

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и комерцијални директор Народног универзитета „Божидар Аџија“  Иван Лазаревић уручили су дипломе и писмо препоруке будућем послодавцу Врачарцима који су као учесници пројекта „Лакше до посла“ завршили курсеве страних језика или рада на рачунару.

Општина Врачар улаже у знање, највише у подршку основаца, али већ традиционално реализује пројекат „Лакше до посла“. Овај пројекат је намењен Врачарцима који су завршили редовно школовање, како би стекли потребне вештине и знања и показали послодавцу да су спремни да уче и раде у складу са стандардима савременог пословања. Знање је најважније у  21. веку, ви сте спремни да учите и да се усавршавате, зато вас и препоручујемо будућим послодавцима – поручио је Бранимир Кузмановић на свечаности уручења диплома. 

[30. Јун 2011.]

даље///

Награде за најбоље врачарске матуранте

vukovci28

Најбољим матурантима – добитницима дипломе „Вук Караџић“ и ђацима генерације свих врачарских основних и средњих школа уручене су традиционалне награде за остварени успех. Књиге и похвалнице матурантима су уручили председник општине Бранимир Кузмановић, председница Скупштине др Тијана Благојевић и позната новинарка, књижевница и сликарка Мирјана Бобић Мојсиловић. 

[28. Јун 2011.]

даље///

За безбедне лифтове на Врачару

lift3

У стамбеној згради у Симе Игуманова 4 данас су председник општине Бранимир Кузмановић, члан Већа Небојша Милићевић са станарима и председником скупштине зграде Драгољубом Николићем обележили почетак рада лифта који је потпуно реконструисан средствима општине Врачар издвојеним за пројекат “За безбедне лифтове на Врачару” и средствима станара. “Управо је завршена реконструкција једанаест лифтова у стамбеним зградама Врачара. Нама у Општини је било значајно да се изабере најјефтиније и најстручније предузеће за реконструкцију лифтова, да целокупан поступак ремонта лифтова буде транспарентан и да се у лифтове угради савремена опрема, јер је то значајно за безбедност наших суграђана. То смо у сарадњи са станарима и урадили” – рекао је Бранимир Кузмановић. 

[24. Јун 2011.]

даље///

Конкурс за стипендије универзитета Метрополитан и општине Врачар

metro

Универзитет Метрополитан у сарадњи са општином Врачар стипендира двоје матураната са подручја општине Врачар за све студијске програме на основним академским студијама Универзитета Метрополитан. http://www.metropolitan.edu.rs/sr/vesti/vest.dot?id=29800

Општина Врачар учествује са 30%, Универзитет Метрополитан са 40%, док ће будући стипендисти платити само 30% годишње школарине. Сви заинтересовани са подручја општине Врачар могу да се пријаве на info@metropolitan.edu.rs Све додатне информације можете добити на број телефона 011/ 2030 885. 

[23. Јун 2011.]

даље///

Имагинарни простори Стевана Алексића

izlozba2

Општина Врачар подржава рад младих и талентованих стваралаца, посебно оних који су изузетно креативни и знају да покажу своје знање и таленат. Зато ми је изузетна част и задовољство што у галерији општине Врачар отварамо изложбу дипломираног сценографа и доцента на Мегатренд универзитету Стевана Алексића, истакла је др Тијана Благојевић - председница Скупштине. 

[17. Јун 2011.]

даље///

Врачар – безбедна општина

skupstina9

Врачар је једна од најбезбеднијих градских општина, у протеклој години остварена је изузетна сарадња са представницима локалне самоуправе у решавању безбедносних проблема,  истакао је на седници Скупштине Синиша Радаковић - командир Полицијске станице Врачар. Одборници Скупштине усвојили су Информацију о стању јавне безбедности на територији градске општине Врачар у 2010. години и констатовали да су основни задаци у области безбедности у 2010. години извршени професионално, а нарочито у области безбедности у школама и одржавања стабилног јавног реда. Такође, успешно су извршени задаци у циљу спречавања терористичких активности, вршења кривичних дела и прекршаја, ефикасног расветљавања и процесуирања тежих кривичних дела. 

[15. Јун 2011.]

даље///

Рукометни камп Београд 2011

rk1

Центар за физичку културу Врачар у сарадњи са Рукометним савезом Београда од 13. до 18. јуна организује „Рукометни камп Београд 2011“.  Више од 140 најталентованијих рукометашица и рукометаша из Београда добиће прилику да се усавршавају кроз рад са седамнаест најбољих тренера. Тренинзи су организовани по групама у зависности од узраста и позиција у тиму. 

ЦФК „Врачар“ ће током петодневног трајања кампа ставити младим спортистима на располагање своје капацитете и обезбедити услове за квалитетан трениг и рад. Добродошлицу, пријатан боравак у  објекту и успех у будућој каријери учесницима су пожелели директор ЦФК Врачар Драгутин Макарић и генерални секретар Рукометног савеза Београда Светозар Станковић. 

[13. Јун 2011.]

даље///

Додељене награде за најлепше зелене површине и цветне балконе

zeleni kutak1

У градској општини Врачар уручене су награде, плакете и захвалнице победницима и учесницима акције „Врачар – мој зелени кутак“.

Одборници Скупштине општине Врачар су 2007. године установили такмичарску акцију „Врачар – мој зелени кутак“ у циљу озелењавања општине. „Из године у годину, све већи број грађана се пријављује за учешће у акцији, што је сигуран показатељ грађанске свести ка стварању и одржавању здраве животне средине. Озелењавањем и улепшавањем предбашти, дворишта, прозора, улаза и балкона показали сте да желите да створите бољи живот за себе и своју околину. Општинско руководство то исто чини реализацијом пројекта Урбани џепови којим уређујемо мале зелене површине“, истакла је Тијана Благојевић председница Скупштине општине и председница жирија. 

[9. Јун 2011.]

даље///

Грађани чистили Врачар

ciscenje7

Након традиционалне акције пролећног уређења Врачара у којој је Општина Врачар помогла комшијама да изнесу кабасто смеће из подрума зграда, да очисте дворишне зграде,одгуше сливнике и по предлозима грађана, уреде зелене површине на Врачару, општина се прикључила акцији Министартсва животне средине, рударства и просторног планирања „Очистимо Србију“ и организовала чишћење запуштених површина заједничког дворишта стамбених зграда у Грчића Миленка бр. 4а и 2а. 

[4. Јун 2011.]

даље///

Нови трг на Врачару

trg5

На иницијативу грађана општина Врачар је уредила површину на углу улица Максима Горког и Његошеве као модерно дизајнирани простор у форми трга. Простор је дуго година био запуштен, на њему су били постављени киосци, нелегалне тезге или су се паркирали аутомобили. 

„Ово је био неуређен и запуштен простор. Грађани су нам се обратили и руководећи тим општине је одговорио зато што тежи ка стварању бољих услова за живот. Нови трг је модерно уређен јавни простор, на којем се може одморити, причати и којим ће свакога дана пролазити много грађана. Надам се да ће га грађани прихватити као место сусрета и зато желимо да га заједно са њима именујемо. Позивамо вас да дате свој предлог за име трга попуњавањем анкете коју можете наћи у холу општине Врачар“, истакао је Бранимир Кузмановић – председник општине.

[3. Јун 2011.]

даље///

Јавни час Фонда за талентовану децу Врачара

ftv6

У општини Врачар Фонд за талентовану децу општине организовао је изложбу ликовних радова и одржао јавни час глуме.

„Фонд је основан у октобру 2006. године са циљем да рано открије талентовану децу, развија и афирмише њихове интелектуалне и стваралачке потенцијале путем радионица и тако улаже у њихову будућност. Можемо рећи да је ове године мали јубилеј Фонда и тим поводом ћемо наградити нашу децу која су своје умеће, таленат и знање показалa на градским и републичким такмичењима“, истакла је Верица Бранчић, председница Фонда.

[3. Јун 2011.]

даље///

О практичним политикама на локалном нивоу

ndi3

Национални демократски институт је у сарадњи са општином Врачар, као саставни део пројекта подршке локалним самоуправама организовао радионицу о изради предлога практичних политика на локалном нивоу и комуникацији са грађанима. После уводног говора Томаса Келија – директора програма НДИ за Србију, разговарало се  о теоријским моделима локалних самоуправа у Америци и Европи, практичним искуствима примене тих решења и препорученим модалитетима комуникације са грађанима.

[1. Јун 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike