Септембар 2011

До средстава за реконструкцију фасаде учешћем на конкурсу

fasade

Општина Врачар позива власнике станова и скупштине зграда да искористе прилику, јер је то једина могућност да их радови на уређењу фасаде њихове стамбене зграде коштају много мање од укупне цене радова. Општина Врачар финансираће максимално 75 одсто цене реконструкције фасаде стамбене зграде скупштинама зграда, које до 1. децембра 2011. године поднесу конкурсну документацију, која се може преузети са нашег сајта или у Услужном центру општине Врачар у Његошевој 77. Фасаде зграда биће реконструисане од 2012. године.

[30. Септембар 2011.]

даље///

Ко одржава фасаде стамбених зграда?

2011 09 oronule fasade

Колико пута сте се осмехнули што је испред вас пао само мали делић оронуле фасаде и помислили да сте срећни што вас није повредило обрушавање фасаде?  После сваке београдске олује буде оштећено неколико аутомобила, јер су се  са оближње зграде одвалили комади фасаде или украсне скулптуре. 

Сви знамо да су фасаде наших зграда слика нашег града и желимо да наш Врачар лепше изгледа. На малој површини – 3 км2 смештено је урбано језгро наше престонице, зграде наших најпознатијих архитеката, нама драги домови који буде успомене на  људе које смо познавали и волели. Сви желимо да Врачар лепше изгледа, али да ли знамо ко је одговоран за одржавање фасада стамбених зграда? Колико смо спремни да личним ангажовањем и финансијски допринесемо лепшем Врачару? 

Покренули смо кампању преко Твитера да наше комшије сазнају ко брине о фасадама врачарских зграда. Укључите се у савремене облике комуникације, питајте нас, предложите и сазнајте ко брине да наш Врачар лепше изгледа.

 

[27. Септембар 2011.]

даље///

Одлучите о имену новог трга на Врачару

trg2

На иницијативу грађана, општина Врачар уредила је запуштен простор на углу улица Максима Горког и Његошеве, као модерно дизајнирану јавну површину у форми трга. На свечаности поводом уређења трга, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић истакао је да се нада да ће грађани прихватити овај трг као место сусрета и да руководство општине Врачар жели да именује трг у сарадњи са грађанима. 

[20. Септембар 2011.]

даље///

Седница Скупштине општине

skupstina9

Одборници Скупштине општине изабрали су за заменика председнице Скупштине Јована Армића.

Усвојена је Одлука о ребалансу буџета општине Врачар. „Обезбеђена су средства за превоз ученика и за наставак програма уређења врачарских фасада „Да лепше изгледа“. Јавни позив скупштинама станара биће објављен  1. октобра“, рекао је председник општине Бранимир Кузмановић. 

[14. Септембар 2011.]

даље///

Статус и потребе група у мултикултуралном друштву

kandahar6

Програм „Добро вече Налофер Пазира“ који су организовали амбасада Канаде и Центар за ликовно образовање – Шуматовачка у сарадњи са општином Врачар и српским ПЕН центром почео је пројекцијом филма „Кандахар“, након које је одржан разговор на тему: „Маргинализоване групе у мултикултуралном друштвима“. Филм „Канадахар“ је један од најлепших и емотивно најснажнијих филмова о положају жена и инвалида у Авганистану. Овај филм заснован је на личном искуству Налофер Пазире – канадске књижевнице и новинарке, филмске глумице и редитељке авганистанског порекла и заснован је на њенонм личном искуству. 

[13. Септембар 2011.]

даље///

Успех Рукометног клуба Обилић

rkobilic5

„Драго ми је што смо данас са младим и успешним спортистима. Остварили сте најбољи резултат у историји вашег клуба, задовољство ми је да вам уручим општинску захвалницу –„Врачарско хвала“ за остварене резултате. Општина Врачар наставиће сарадњу са Рукометним клубом „Обилић“, јер ми увек пружамо подршку најбољим спортистима и младим људима који остварују најбоље резултате” – истакао је председник општине Бранимир Кузмановић на свечаности поводом пласмана врачарских рукометаша у Суперлигу. 

[8. Септембар 2011.]

даље///

Врачарски поклон витановачким ђацима

vitanovac5

„Данас отварамо реконструисану основну школу у нашем месту, то је најлепши поклон који су нам даровали Врачарци. Уз реконструисану зграду школе наши витановачки ученици научили су најважнију лекцију о хуманости“ – рекла је Славица Стојановић, директорка ОШ у Витановцу.

„Одмах после земљотреса у Краљеву чули смо да је витановачка школа забрањена за боравак ђака. Наша је обавеза да обезбедимо деци Србије најбоље услове за образовање. Одлучили смо да поправимо школску зграду и данас смо поносни што ће деца учити у новој, лепој, сигурној школској згради. Желим витановачким ђацима који ће у овој згради почети школовање да вредно стичу нова знања и да у будућности живе срећно у земљи Србији“ – поручио је Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар витановачким основцима.

[6. Септембар 2011.]

даље///

Прича о лепом школском животу

prvaci28

Свечаности поводом поласка ђака првака у школу одржане су у свим врачарским основним школама. Поклон пакете општине Врачар, града Београда и Сосијете женерал банке првацима су уручили чланови Већа градске општине Врачар.

У основној школи „Свети Сава“ ђацима су пожелели срећан и успешан почетак школовања директор школе Дејан Станковић и председник општине Бранимир Кузмановић.

[1. Септембар 2011.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike