Јануар 2012

Унапређење статуса особа са инвалидитетом

ugovori2

Министарство рада и социјалне политике  расписало је конкурс за финансирање пројеката који су од значаја за социјални положај особа са инвалидитетом, а са организацијама чији пројекти ће се финансирати потписани су уговори.

[30. Јануар 2012.]

даље///

Спомен плоча Јовану Христићу

hristic2

На згради у Скерлићевој 26 постављена је спомен плоча књижевнику Јовану Христићу. Спомен плочу су као део заједничког програма посвећеног обележавању успомене на значајне ствараоце поставили Министарство културе, општина Врачар и „Вечерње новости“.

[30. Јануар 2012.]

даље///

Врачарско филмско око

vrfilm3

Пројекат „Врачарско филмско око“ настављен је пројекцијом филма „Чудни дани“, за који је редитељка филма Кетрин Бигелоу награђена Оскаром. Филм је приказан у серији  „празничних филмова“, радња филма временски се одвија уочи миленијумске нове године, 31. децембра 1999. године. 

[28. Јануар 2012.]

даље///

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

svsava3

У основним и средњим школама Врачара прослављена је школска слава – Свети Сава. Савиндан је прослављен  уз обред резања славског колача, Химну Светом Сави, говоре директора и вероучитеља о  животу и поукама Светог Саве, његовом просветитељству и циљевима савременог образовања. Радост прославе школске славе поделили су са ђацима и њиховим професорима  председник општине, чланови Већа и помоћници председника општине, који су присуствовали школским академијама у част Светог Саве.

[27. Јануар 2012.]

даље///

Јавни позив за поправку лифтова

liftovi

Врачарски лифтови су често стари и више од пола века, често се кваре и не раде по више месеци. Општина Врачар је још 2009. године упутила први јавни позив скупштинама и саветима зграда да конкуришу за поправку лифтова. Пројекат „За безбедније лифтове на Врачару“ омогућио је Врачарцима већу безбедност и бољи живот у њиховим домовима. Управо је објављен нови јавни позив скупштинама и саветима стамбених зграда ради суфинансирања радова на поправци лифтова у стамбеним зградама на Врачару, рок за пријављивање је до 1. марта 2012. године. 

[27. Јануар 2012.]

даље///

Концерт духовне музике

bkh1

Општина Врачар живи и ствара негујући принципе светосавља, Свети Сава је наша слава и сваке године организујемо светосавске свечаности. Тај спој стваралаштва које су нам у наслеђе оставиле генерације наших предака и данашњи врхунски домети у знању и науци су једини начин напретка и развоја. У стварању бољег живота за наше суграђане потребни су нам и духовни узлети какав је вечерашњи концерт Београдског камерног хора –рекла је Тијана Благојевић, председница Скупштине на почетку концерта духовне музике „Придите, поклонимсја“. 

[26. Јануар 2012.]

даље///

Прослављена слава општине

slava6

Општина Врачар прославила је 25. јануара Славу општине – Светог Саву. Ове године домаћин Славе био је Ђорђе Беламарић – члан Већа.

Његово преосвештенство викарни епископ Његове светости Атанасије је уз саслужење свештенства цркве Светог Саве са славарима преломио славски колач и честитао Славу. По резању славског колача, владика је беседио славарима и гостима о освећеном простору врачарском, где се одржава спомен  и држи аманет да се чува све што је Свети Сава сматрао да је корисно за његов  род. Подсетио је и на способност Светог Саве да сагледава целину духовног, да сагледава унапред како црква и држава треба да помажу једни друге. И данас је потребан тај спој старог и новог, тако се долази да знања и доброг управљања и у знак признања за очување светосавља и на спомен на овогодишњу Славу, Његово преосвештенство поклонило је председнику општине слику.

[25. Јануар 2012.]

даље///

Сусрети врачарских сениора

sen

Уз чај, кафу и колаче и пројекцијом култног филма „Ана Карењина“ настављени су сусрети са врачарским сениорима. Организовањем сусрета врачарских сениора, општина Врачар има за циљ да најстаријим суграђанима улепша и побољша квалитет живота, њихово слободно време употпуни дружењем са вршњацима и омогући им да пријатно проведу време и погледају филм који је уврштен у класична дела светске кинематографије. 

[23. Јануар 2012.]

даље///

Врачарско филмско око

kino4

Пројекцијом филма „Умри мушки“ настављен је циклус филмова посвећен празницима на филму у серијалу Врачарско филмско око. О поруци овог филма и о америчком акционом филму говорили су сценариста Александар Радивојевић и професор Факултета драмских уметности Горан Терзић, а модератор разговора била је Јелена Ђуровић. 

[14. Јануар 2012.]

даље///

Фотографије Пјера Грујичића

izlozba6

Изложба фотографија Пјера Грујичића води нас у шетњу по свету, али и у шетњу кроз време. Изложене су фотографије које су овековечиле детаље из градског живота, у некима од градова смо већ боравили, да посетимо друге градове мотивисаће нас Грујичићеве фотографије, а о неким пределима и градовима ове фотографије ће нам бити једна од ретких визуелних информација. Драгоцена је колекција фотографија о Хиландару, који је уз Храм Светог Саве средиште православља. Грујичићеве фотографије су и доживљај и емоција, оне нам чине живот бољим и лепшим – истакао је Владимир Медаковић, члан Већа на отварању изложбе. 

[10. Јануар 2012.]

даље///

Радионице Фонда за талентовану децу

fond4

Фонд за талентовану децу у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину организује током зимског распуста радионицу сликања техником уља на платну. Радионица се одржава сваког дана до 13. јануара, од 12:00 до 14:00 часова у просторијама НУ „Божидар Аџија“ у Милешевској 42а.

[9. Јануар 2012.]

даље///

Бадњи дан у општини Врачар

badnji dan9

Општина Врачар  традиционално прославља Бадњи дан. У свечаној сали чинодејствовао је протојереј Миодраг Поповић, који је освештао бадњак. Ове године домаћин прославе Бадњег дана била је Мирјана Каћански – начелница Управе, која је деци запослених уручила божићне поклоне, а прослави су са представницима  општине, присуствовали  одборници, запослени и грађани. 

[6. Јануар 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike