Октобар 2012

Приповедачки кафић за врачарске сениоре

dunavske price2

„Приповедачки кафић” је радионица за врачарске сениоре и госте из Немачке, која је у организацији Националне фондације за хуману старост и Института за педагогију и андрагогију београдског Филозофског факултета одржана у општини Врачар. Суштина радионице била је дружење, размена искустава и причање прича на тему „Активности на Дунаву“ или „Љубавна прича на Дунаву“. 

[31. Октобар 2012.]

даље///

Продужено радно време Услужног центра

ouc

Радно време Услужног центра и Писарнице општине Врачар биће продужено од 1. новембра. Ради информисања грађана о документацији потребној за издавање грађевинских и употребних дозвола, као и ради ефикаснијег издавања решења, грађани ће информације и решења моћи да добију у Услужном центру сваког радног дана од 8:30 до 19:00 часова и суботом од 9:00 до 13:00 часова.

Радно време Писарнице за пријем поднесака такође је продужено. Радиће сваког радног дана до 19:00 часова, а суботом од 9:00 до 13:00 часова.

[31. Октобар 2012.]

даље///

Врачарска палета различитости

paleta4

Врачарска палета различитости је пројекат који Удружење слепих и слабовидих „Бели штап“ и општина Врачар реализују још од 2006. године, а један од резултата те сарадње је и изложба слика, коју вечерас отварамо. Различитост је наше богатство, наша предност и квалитет нашег живота. Зато је и циљ овог пројекта да се учимо да прихватамо различитости и да сви тако различити будемо равноправни у праву на изражавање, креацију, на самосталан стваралачки живот. Изложене су слике и младих и старијих, особа са инвалидитетом и особа без инвалидитета. Док су сликали, лепо су се дружили, било је топле људске пажње, радости и узајамности и то је први квалитет овог пројекта – рекао је Александар Ивановић, заменик председника општине. 

[31. Октобар 2012.]

даље///

Из ризнице Природњачког музеја

riznica muzeja2

„Овом изложбом желимо да подсетимо да су наши истакнути научници средином и почетком 19. века, као и ми данас промовисали науку и знање, школовали се на врхунским европским универзитетима и то знање поклонили развоју науке у Србији. Данас стварамо услове да наши ђаци буду најбољи у стицању знања и трудимо се да створимо услове да по завршетку школовања допринесу научним контактима и европској науци” – истакла је Александра Јовановић, помоћница председника општине. 

[29. Октобар 2012.]

даље///

Оствари сан – развијај свој дар

fond2

Фондација за таленте општине Врачар успешно реализује пројекат „Оствари сан – развијај свој дар“. У радионицама глуме и сликања учи и развија стваралачке потенцијале 130 талентованих ђака различитог узраста.

[25. Октобар 2012.]

даље///

Сусрети сениора

sen

Сваког другог понедељка одржавају се сусрети сениора у општини Врачар. И данас су сениори погледали изложбу слика и цртежа „Сенке света“, а уз чај, кафу и колаче погледали су филм „Грк Зорба“. 

[22. Октобар 2012.]

даље///

Сарадња са општином Блед

poseta5

Општине Врачар и Блед потписале су Споразум о сарадњи. Заменик председника општине Врачар Александар Ивановић разговарао је са жупаном општине Блед Јанезом Фајфаром о даљој сарадњи општина. Потписаним споразумом предвиђено је да  ђаци са Бледа бораве у дечијем одмаралишту на Шупљој стени, а да врачарски ђаци бораве у одмаралишту на Бледу. „Можемо да будемо и партнери у пројекту  који се финансира из фондова Европске уније“ – рекао је Јанез Фајфар. Представници братских општина разговарали су и о структури буџета, врстама расхода и потребама грађана које се финансирају из буџета. 

[19. Октобар 2012.]

даље///

Потписан уговор о дотацији између Фонда Б92 и општине Врачар

donacija6

У Институту за неонатологију председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и председник  Управног одбора Фонда Б92 Веран Матић потписали су уговор о дотацији. Фонд Б92 ће од средстава које је наменски прикупила општина Врачар набавити пулсне оксиметре за Институт за неонатологију. 

[15. Октобар 2012.]

даље///

Свечани скуп поводом Дана општине

danopstine8

Општина Врачар прославила је 14. октобар - Дан општине.  Врачарци су се крајем 19. века први пут ујединили са жељом да од свог краја направе модерну варош и 14. октобра основали Друштво за улепшавање Врачара. 

Поводом Дана општине, поруку и честитку  грађанкама и грађанима Врачара упутио је председник општине Бранимир Кузмановић. Поводом празника, председник општине доделио је признања Милици Мандић, Луки Вукелићу и проф. Љубомиру Димитријевићу.

[14. Октобар 2012.]

даље///

Игорова магија

igorova magija8

Драга децо, у школама се прославља Дан школе. Општина Врачар такође има  празник, то је  14. октобар. Тога дана, пре више од сто година основано је  Друштво за улепшавање наше општине. Прослављајући празник, желели смо да и најмлађим Врачарцима  улепшамо дан. Позвали смо мађионичара Игора Трифунова да нас зачуди, изненади и насмеје својим триковима“, поручио је Богдан Татић - члан Већа ученицима других разреда врачарских основних школа. Представом „Игорова магија“ завршени су програми посвећени обележавању овогодишњег Дана општине Врачар.

[14. Октобар 2012.]

даље///

Дан белог штапа

dan belog stapa7

Удружење слепих и слабовидих Србије организовало је акцију „Прошетајмо заједно“.  Прве  слепе особе које су обучене за кретање и оријентацију без пратиоца,  самостално су ходале од Славије до општине Врачар. „Радујем се заједно са вама што сте се обучили за самостално кретање. Општина Врачар  подржава   пројекте којима се стварају услови за равноправан живот свих грађана и на право на различитост. То значи да можете да остварите своја права, да сами завршавате своје послове,“ поручио је председник општине Бранимир Кузмановић. Затим је Себастијану Асимовском уручио први сертификат о завршеној обуци за самостално кретање и оријентацију.

[14. Октобар 2012.]

даље///

Дан општине Врачар

najava

Дан општине Врачар је 14. октобар, дан када је пре 128 године основано Друштво за улепшавање Врачара. Крајем 19. и у првој половини 20. века ово друштво је значајно допринело преображају врачарске општине и Београда у модеран град. Чланови Друштва су се и тада бавили решавањем комуналних питања, водили бригу о лепом и пријатном изгледу свога краја, засадили дрвореде, помагали талентоване ученике и подизање школа. У спомен на предузимљивост и љубав према Врачару, коју су исказивали чланови Друштва за улепшавање Врачара установљен је датум његовог оснивања за Дан општине, који је први пут обележен и прослављен 2009. године. 

[13. Октобар 2012.]

даље///

Изложба слика „Сенке света“

senke sveta6

Отварањем изложбе слика и цртежа Михаела Милуновића „Сенке света“ почињемо овогодишње обележавање 14. октобра – Дана општине Врачар. Тога дана је пре 128 година основано Друштво за улепшавање Врачара. Њихову жељу за стварањем бољег живота, примерено данашњим условима, следимо и ми данас. Пре годину дана отворили смо галерију општине Врачар, желели смо да она постане место окупљања, упознавања, размене идеја и стваралаштва наших суграђана. Задовољство нам је што прву годишњицу рада наше галерије обележавамо изложбом слика и цртежа Михаела Милуновића, афирмисаног уметника познатог по несвакидашњим визуелним порукама у личном доживљају реалности – рекао је Александар Ивановић, заменик председника општине. 

[11. Октобар 2012.]

даље///

Спортске игре у новом дворишту ОШ „Свети Сава“

dvoriste1

Двориште ваше школе је сада реконструисано, општина Врачар жели да имате најбоље услове у вашим школама,зато нам пишите шта вам још треба. Момци и девојке, нека скочи свако коме се свиђа ново двориште – позвао је председник општине Бранимир Кузмановић ђаке ОШ „Свети Сава“ да се изјасне о новом изгледу дворишта. Сви ђаци су високо скочили и запљескали, јер им се ново двориште заиста допада. 

[9. Октобар 2012.]

даље///

Сусрети сениора

seniori

Врачарски сусрети сениора настављени су у сали и галерији општине Врачар. Уз посету изложбе уметничке минијатуре Фондације за таленте и изложбе слика „Сећање на лепоту“ Дарије Јоновић, сениори су уз већ традиционалне чај, кафу и колаче гледали романтични филм „Девојка коју сам волео“.

[8. Октобар 2012.]

даље///

Седница Скупштине

skupstina5

На почетку седнице Скупштине одборници су минутом ћутања одали пошту преминулом одборнику др Ђорђу Стојиљковићу. Потом је Скупштина потврдила мандате одборницама и одборницима др Јасни Дараган Савељић и мр Желимиру Попову са листе „Драган Ђилас избор за бољи Врачар“, као и Ненаду Ђорђевићу и Биљани Радовановић са листе „Покренимо Врачар – Томислав Николић“. За директора Јавног предузећа за управљање пословним простором „Пословни простор Врачар“ именован је Владимир Медаковић, дипломирани инжењер. 

[4. Октобар 2012.]

даље///

Прваци ОШ „Душан Дугалић“

dugalic4

У ОШ „Душан Дугалић“ одржана је свечаност поводом нове школске године и пријема првака. Председница Скупштине општине Врачар др Тијана Благојевић пожелела је првацима да уче уз игру и поклонила свим првацима поклон пакет који су за њих припремили општина Врачар и град Београд. 

[3. Октобар 2012.]

даље///

Толеранција и инклузија

hipoter6

Удружење „Деца Врачара“ је поводом Дечије недеље у сарадњи са општином Врачар организовало дружење са ученицима ОШ „Душан Дугалић“. У програму су учествовали ученици свих основних школа Врачара. У дворишту ОШ „Душан Дугалић“ постављене су дрвене еколошке табле на којима су ученици писали поруке својим вршњацима. Изложени су ликовни радови на тему заштите животне средине. Све време деца су уживала уз музички програм ђачког оркестра, а најатрактивнији део програма био је када су ђаци учили да јашу на коњу. 

[3. Октобар 2012.]

даље///

Сећање на лепоту

darija1

Ускоро је годину дана како смо отворили галерију. За то време наша галерија постала је стециште креативне, стваралачке комуникације, место на којем се људи обогате лепотом. Сигурна сам да ће и вечерас одавде изаћи људи пуни радости и лепоте, јер су били на изложби слика Дарије Јоновић „Сећање на лепоту“ - рекла је Александра Јовановић, саветница председника општине на отварању излижбе. 

[3. Октобар 2012.]

даље///

Уметничке минијатуре талентованих ђака

talenti7

„Знање и креативност, знање и таленат су вредности које општина Врачар подстиче и развија код свих ђака. Хвала младим уметницима који су нам приредили ову лепу изложбу минијатура. Надам се да ће за неколико година неки од вас постати познати сликари који ће излагати своје радове и у нашој галерији“ – поручио је Александар Ивановић, заменик председника општине на отварању изложбе уметничке минијатуре у општини Врачар. 

[2. Октобар 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike