Новембар 2012

Сајам локалне самоуправе

sajam1

На Сајму локалне самоуправе општина Врачар представила је на београдском штанду пројекте које реализује у сарадњи са грађанима, као и најатрактивније програме установа чији је оснивач. Заменик председника општине Александар Ивановић, директор Рекреативно образовног центра „Врачар“ Игор Гаталица и сарадник директора ЦФК „Врачар“ за контакте са медијима Младен Новаков презентовали су пројекте као што су: „Да лепше изгледа“, „За лепши Врачар“, „Помоћ осетљивим групама“, „Врачунар је моје учило“, „Врачар рокс“ и бројне друге програме намењене грађанима за рекреацију, као и одмор на Шупљој стени. 

[29. Новембар 2012.]

даље///

Корак у други век

poseta11

Житељка Врачара Ратомирка Зерјал прославила је стоти рођендан и једна је од оних који су ушли у круг дуговечних који живе други век. Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић честитао је рођендан баки Ради, како је зову њене комшије из зграде који са пуно љубави причају о њој и сећају се њених добрих дела и бриге о свима из зграде у којој је живела. Председник општине пожелео је баки Ради да је здравље и даље добро служи, а општина Врачар и њене комшије ће и даље наставити бригу о њој. Све комшије се сећају неизмерне љубави и хуманости коју им је пружила. Бака Радини пријатељи из Геронтолошког центра на Карабурми уживали су у чоколадној торти, коју је за ту специјалну прилику добила од председника општине Бранимира Кузмановића. 

[29. Новембар 2012.]

даље///

Шта и како стварају врачарски уметници

kadrovi8

Општина Врачар подржава и афирмише стваралаштво младих уметника и жели да омогући њихово упознавање и међусобно  умрежавање на пројектима из области културе и уметности. Ова мултимедијална изложба Удружења „Млади кадрови“ је прави пример остварења таквог циља – истакла је председница Скупштине др Тијана Благојевић на отварању изложбе „Врачарски уметници – како они стварају...“ 

[28. Новембар 2012.]

даље///

Седница Скупштине

skupstina2

Одборници Скупштине изабрали су тајним гласањем за члана и чланице Већа: Јелену Ђорђевић, Александру Јовановић, Небојшу Милићевића и Мирјану Митровић. Скупштина је потврдила мандате одборници Снежани Тешић и одборнику Ђени Ачанском са Изборне листе „Драган Ђилас избор за бољи Врачар“, а констатовала је престанак мандата одборника са те листе Александра Тодоровића.

[27. Новембар 2012.]

даље///

Музичка чаролија

slavenski6

„Општина Врачар подржава све младе људе који желе да се усавршавају и развијају своје таленте. Изузетно нам је драго што вечерас у општини Врачар почиње циклус концерата Музичке школе „Јосип Славенски“. Ђаци Одсека за рану музику увешће нас у музику средњег века, ренесансе и барока, а ми ћемо се са радошћу препустити њиховој уметности“ – речи су којима је је Мирјана Хрваћанин- чланица Већа поздравила ђаке, професоре и публику на концерту. 

[26. Новембар 2012.]

даље///

Хуманитарна аукција

aukcija7

"Бранка, хвала што сте узор хуманости свима нама, ова аукција божанствено лепих предмета које су даровали Бранка и Млађа Веселиновић може да почне" – рекла је глумица Радмила Ђуричин, а затим је аукцију  водио новинар Студија Б Александар Гајшек. 

[24. Новембар 2012.]

даље///

За безбедне лифтове

liftovi2

У реализацији пројекта „Да лепше изгледа“ наменска средства у буџету издвојена су за реконструкцију старих и небезбедних лифтова у стамбеним зградама. Заменик председника општине Александар Ивановић је са Небојшом Милићевићем одржао састанак са председницима скупштина станара зграда у Булевару краља Александра 26, Симе Игуманова 18 и 20, Невесињској 13 и Молеровој 80. Општина Врачар финансирала је израду предмера и предрачуна радова за реконструкцију лифтова, а када скупштине станара уплате део средстава спровешће се поступак јавне набавке за извођење радова.

[23. Новембар 2012.]

даље///

„Битка за бебе“ – продајна изложба радова Предшколске установе „Врачар“

izlozba3

Хуманитарну продајну изложбу Предшколске установе „Врачар“ чији је приход намењену опремању породилишта у акцији Фонда Б92 отвориле су Мирјана  Хрваћанин – чланица Већа и Емилија Ђурђевић – директорка Предшколске установе „Врачар“ која је захвалила свој деци, родитељима и васпитачима на уложеном труду и на помоћи која је пружена од срца за све бебе којима је помоћ потребна. 

[19. Новембар 2012.]

даље///

Сусрети сениора

sen2

Врачарски сениори били су пријатно изненађени када су у холу наше општине видели продајну хуманитарну изложбу дечијих радова, коју је приредила Предшколска установа „Врачар“. Дивили су се дечијој машти и изложеним рукотворинама, већина је купила пригодне новогодишње поклоне, а потом су у сали гледали филм „Одавде до вечности“. 

[18. Новембар 2012.]

даље///

Реализује се трећа етапа пројекта „Да лепше изгледа“

fasade1

Заменик председника општине Александар Ивановић и помоћница председника општине Александра Јовановић одржали су састанак са председницима скупштина станара о реализацији треће фазе пројекта „Да лепше изгледа“. Са председницима скупштина станара Александар Ивановић је у име општине Врачар потписао уговоре за реконструкцију фасада зграда у Патријарха Гаврила 17, Мишарској 5, Његошевој 22 и Голсвортијевој 25. 

[15. Новембар 2012.]

даље///

За безбедне лифтове

lft2

Заменик председника општине Александар Ивановић је са Небојшом Милићевићем уручио председницима скупштина станара предрачуне за ремонт лифтова у седам стамбених зграда. Ове скупштине станара пријавиле су се на конкурс расписан за ремонт лифтова у програму „За безбедне лифтове“,  који у сарадњи са скупштинама станара реализује општина Врачар. 

[14. Новембар 2012.]

даље///

Београдски објектив и Екоклик

foto izlozbe4

У изложбеним просторима наше општине отворене су две изложбе фотографија. У галерији је постављена изложба фотографија „Београдски објектив“ чланова Фото клуба „Београд“, а у холу су изложене најлепше фотографије са наградног конкурса „За лепше лице града Београда“.  

[13. Новембар 2012.]

даље///

Врачарски сусрети сениора

sen

У општини Врачар су се одржали већ познати врачарски сусрети сениора. У галерији општине Врачар постављена је изложба „Из ризнице Природњачког музеја“, а сениори су у великој сали гледали филм „Продавачица љубичица“. Такође, сениори су могли да погледају и изложбу слика „Врачарска палета различитости“, резултат истоименог пројекта, који је реализовало Удружење слепих и слабовидих „Бели штап“ у сарадњи са општином Врачар. 

[5. Новембар 2012.]

даље///

Сећање на војводу Бојовића

venac1

Јединице Прве српске армије, којима је командовао војвода Петар Бојовић ослободиле су Београд  1. новембра 1918. године. Врачарска подружница Удружења потомака ратника 1912 – 1918. године и општина Врачар традиционално обележавају овај догађај. Заменик председника општине Александар Ивановић и представници Удружења, положили су  у знак сећања цвеће на споменик војводи Бојовићу.

[1. Новембар 2012.]

даље///

Размена искустава омбудсмана

omb

Заштитница грађана и грађанки градске општине Врачар учествовала је у студијској посети институцијама Омбудсмана Каталоније, Омбудсмана града Барселоне и локалних омбудсмана, у организацији Мисије ОЕБС у Србији. Сврха ове студијске посете је била увид у рад шпанских институција омбудсмана: организацију, финансирање, именовање, сарадњу. 

[1. Новембар 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike