Децембар 2012

Усвојени буџет за 2013. годину и Грађанска повеља

skupstina2

„Политику којом су грађани задовољни и која је победила на овогодишњим изборима не треба мењати и то је примењено у нашем буџету за 2013. годину – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић. Истакао је да се наставља са пројектима којима се унапређују услови школовања врачарских ђака, побољшава безбедност и квалитет учила у школама, јер од доброг образовања ће зависити читав каснији живот врачарских ђака“. Председник Кузмановић је рекао да се наставља и са пројектима подршке и помоћи врачарским сениорима и са пројектима комуналног уређења Врачара, већ познатим „Да лепше изгледа“ и „За безбедније лифтове“. „Градске општине треба да да имају јасно дефинисане изворе прихода који ће им омогућити да планирају вишегодишње развојне пројекте“ – рекао је Бранимир Кузмановић. 

[26. Децембар 2012.]

даље///

Под сјајем звезда ове ноћи

solisti5

Хор „Врачарски солисти“ поклонио је суграђанима новогодишњи концерт „Под сјајем звезда ове ноћи“. На веома посећеном концерту, уз бурне аплаузе „Врачарски солисти“ извели су нов програм, популарне евергрин композиције Елвиса Прислија, Џорџа Гершвина, Скота Џоплина и духовне песме америчких црнаца. Хором је дириговала Амалија Милаковић, која је и аранжирала већину композиција. Хор је на клавиру пратила Јелена Манић, а соло виолину је свирао Игор Гаталица. 

[26. Децембар 2012.]

даље///

Нови урбани џеп на Цветном тргу

urbani1

„Данас на Цветном тргу обележавамо завршетак прве фазе пројекта уређења Цветног трга. То је пети урбани џеп на Врачару, а први је уређен 2010. године на углу Браничевске и Небојшине улице. Ове клупе подсећају на корен храста, цветна капија на пијацу по којој је овај трг добио име и надамо се да ћемо у сарадњи са градом Београдом у 2013. години наставити леп и маштовит пројекат уређења Цветног трга, који су урадили млади из Удружења пејзажних архитеката Србије“ – рекао је Бранимир Кузмановић. 

[25. Децембар 2012.]

даље///

Расписани Конкурси за финансирање пројеката у спорту и култури

konkursi

Председник градске општине Врачар расписао је Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури и Конкурс за суфинансирање спортских манифестација и програма спортских организација из буџета градске општине Врачар у 2013. години.  Рок за подношење пријава је 15. јануар 2013. године.

На следећим линковима можете добити детаљније информације и преузети конкурсну документацију:

Култура.

Спорт.

[21. Децембар 2012.]

даље///

Најзападнији запад је исток

morepl3

Ми смо срећни што су слике Србољуба Којадиновића упловиле у нашу галерију. Наш и све више и француски сликар и познати морепловац изложио је своје слике које су на први поглед обасјане јарким бојама, а које нам у ствари постављају многа питања о човековом животу и подсећају нас на заједничке доживљаје претходних деценија – рекла је чланица већа Александра Јовановић. 

[21. Децембар 2012.]

даље///

Нацрт одлуке о буџету за 2013. годину

budzet

Веће градске општине Врачар разматрало је Нацрт одлуке о буџету градске општине Врачар за 2013. годину и утврдило Предлог, који се доставља Скупштини на разматрање. 

[21. Децембар 2012.]

даље///

Резултат учешћа општине Врачар у Програму подршке општинама ИПА 2007

ipa2

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић, Еди Фракасини и др Клаус Рихтер - вођа тима Програма подршке општинама ИПА 2007 састали су се поводом успешно завршене сарадње на пројекту „Добра управа, планирање и пружање услуга”, у оквиру Програма подршке општинама ИПА 2007, који је финансирала Европска унија. Циљ пројекта је оснаживање јединица локалне самоуправе кроз повећање административних капацитета и унапређење пружања услуга грађанима. 

[18. Децембар 2012.]

даље///

Јавни час Фондације за таленте

fond12

„Општина Врачар традиционално подржава све наше ђаке да уче, развијају своје таленте и вештине, јер је у 21. веку знање највредније на тржишту. Зато ми желимо да врачарски ђаци буду међу најбољима у генерацији, зато стварамо услове за њихову афирмацију и награђујемо најбоље. Вечерас ћемо се на јавном часу Фондације за таленте Врачара радовати свим знањима, вештинама и уметничким дометима које су наши најмлађи суграђани научили и остварили на радионицама глуме и ликовног стваралаштва“ – истакао је члан Већа Александар Јовановић. 

[18. Децембар 2012.]

даље///

Покренимо чаролију

knjiga2

„Градска општина Врачар помаже свима којима је помоћ потребна, посебно ако су у питању малишани и дели дух солидарности и хуманости. У месецу даривања, пред новогодишње и божићне празнике, одлучили смо да учествујемо у акцији “Покренимо чаролију”, истакла је председница Скупштине др Тијана Благојевић. У овој традиционалној акцији донирају се књиге за дечје болнице како би сви малишани, без обзира где се налазили у време празника, осетили празничну радост. Општина Врачар дала је допринос поклонивши 50 књига бајки и прича за децу намењених најмлађима који се налазе на дечјим одељењима болница. 

[17. Децембар 2012.]

даље///

Рођендан „Шуматовачке“

sumatovacka6

„Срећни смо што већ деценијама стваралаштво полазника и предавача Центра за ликовно образовање у Шуматовачкој краси општину Врачар. Данас, када се каже Шуматовачка – то све асоцира на ваш Центар. Поносни смо што сте годишњу изложбу радова отворили у општини Врачар и увек ћемо вам пружати подршку“ – поручио је заменик председника општине Александар Ивановић честитајући 64. рођендан Центру за ликовно образовање у Шуматовачкој. 

[16. Децембар 2012.]

даље///

Најбољи млади дебатери

debata4

Ученици седмих и осмих разреда основних школа Врачара учествовали су у такмичењу младих дебатера које је организовала Канцеларија за младе општине Врачар. У полуфинале су се пласирале екипе основних школа „Свети Сава“ и „Владислав Рибникар“. „Честитам финалистима на добром пласману, по истраживањима јавни наступ се рангира као врхунски стрес. Вештина јавног наступа је значајан део вашег образовања. Ускоро ће у вашим животима доћи време када ћете као менаџери, адвокати и други успешни стручњаци образлагати вредне и значајне пројекте. Тада ће вам стечена знања и вештине јавног наступа бити предност“ – поручио је младим дебатерима председник општине Бранимир Кузмановић. 

[14. Децембар 2012.]

даље///

Потрага за способнима

potraga

Општина Врачар позива младе који су дипломирали на правном, економском или архитектонском факултету са просечном оценом изнад 8,00, који активно знају светски страни језик и умеју да раде на рачунару, да се до 20. децембра пријаве на sovracar@vracar.rs.

Општина Врачар спроводи програме подршке ђацима и студентима. Један од програма је „Потрага за способнима“. Позив је упућен одличним студентима, који су тек дипломирали, желе да раде у тиму и да сарађују са општином Врачар. На основу пријава, направиће се база података што ће бити основа за укључивање одличних дипломаца у програме волонтирања, за препоруке и контакте са будућим послодавцима, за евентуално додатно стручно усавршавање и контакте са истакнутим стручњацима.

[13. Децембар 2012.]

даље///

Мој свет

moj svet3

„Вечерас излажемо ведри, јарки свет који је насликала млада врачарска сликарка Људмила Томић. Зато у нашој галерији која јесте замишљена као место сусрета креативних Врачараца, са осмехом отварам изложбу слика „Мој свет“ и позивам вас да заједно поклонимо време и осећања уметничком свету наше сликарке“ – истакла је чланица Већа Александра Јовановић. 

[13. Децембар 2012.]

даље///

Лицитација за доделу локација за продају јелки и бадњака

jelke

Локације за продају новогодишњих јелки и бадњака додељиваће се у поступку лицитације. Комисија за доношење одлука о манифестацијама градске општине Врачар расписала је Јавни позив за учешће на конкурсу за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака, које ће се продавати у парку „Војвода Петар Бојовић“ – између улица Крунске, Кичевске, Милешевске, Максима Горког и Баба Вишњине. Пријаве се подносе закључно са 12. децембром 2012. године. 

[7. Децембар 2012.]

даље///

Сликарски мотиви Борислава Ђукановића

izlozba1

“Лепи предели Србије, Црне Горе и Венеције које је насликао Борислав Ђукановић позивају нас на упознавање нових људи, крајева, сада уочи празника. То је био и циљ оснивања  наше галерије, да буде место комуникације и афирмације ликовног стваралаштва наших суграђана, зато добродошли на отварање изложбе слика Мотиви Венеције, Србије и Црне Горе“ – тим речима је чланица Већа Александра Јовановић поздравила скуп.

[4. Децембар 2012.]

даље///

Награђени победници такмичења Green games

ggames3

„Испред општине Врачар од 2009. године конзерве рециклира Лименко Гутић – прва птица робот у Србији. Драго ми је што се награде за најбољу еколошку видео игру додељују у нашој општини, јер ми смо реализовали бројне еколошке пројекте и у сарадњи са невладиним сектором стално учимо децу зашто је важна заштита животне средине. Први смо донели Локални еколошки план, возимо само хибридна возила, планирамо соларну електрану. Желим вама који се бавите екологијом да се пријатно осећате у нашој општини“  – поручио је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић. 

[4. Децембар 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike