Фебруар 2012

Врачарска застава у Емиратима

zastava1

Врачарци су познати по томе да воле изазове, да воле да буду први и најбољи. Један од таквих Врачараца је и тренер Небојша Миљковић из улице Стојана Протића. Још 2009. године учествовао је са тимом председника општине Врачар Банета Кузмановића у хуманитарној трци Београдског маратона „Трчимо за бебе“. 

[28. Фебруар 2012.]

даље///

Уредиће се дворишта између улица Ивана Ђаје и Мутапове

ugovor4

Председник општине Бранимир Кузмановић потписао је уговор са председницима скупштина зграда о изградњи ограде за двориште између улица Ивана Ђаје и Мутапове, у делу ка Мекензијевој улици. Планирано је да ово двориште буде уређено по измењеном пројекту. Неће бити постављене клупе за седење у облику клавирских дирки и биће постављена ограда, која је станарима битна због безбедности. Општина ће финансирати све радове на уређењу дворишта и уложиће седамдесет посто средстава потребних за постављање ограде. Предуслов да радови на уређењу почну половином марта,  јесте да скупштине зграда уплате део средстава за постављање ограде. 

[25. Фебруар 2012.]

даље///

Мода на филму

kook1

Нови тематски циклус филмског серијала Врачарско филмско око посвећен је моди на филму. Циклус је започет пројекцијом филма „Висока мода“ редитеља Роберта Алтмана, у којем играју Ким Бејсингер, Софија Лорен, Џулија Робертс и Марчело Мастројани. О моди на филму, у приватном животу, високој моди и моди за понети свакога дана,  стиловима који се периодично смењују говориле су глумица Лена Богдановић и модна дизајенрка Лидија Јовановић.

[25. Фебруар 2012.]

даље///

Смањен број одборника у наредном мандату Скупштине

skupstina1

Одборници Скупштине одлучили су да у наредном мандату Скупштина градске општине Врачар има 45 одборника уместо досадашњих 60. Такође, смањен је и број чланова Већа са девет на седам. Смањење броја одборника неће утицати на квалитет заступљености потреба и интереса Врачараца у локалном парламенту. У пропорционалном изборном систему грађани гласају за политичку странку и њену листу кандидата, а не за појединца. Мањи број одборника Скупштине допринеће да странке кандидују квaлитетне људе за одборнике, допринеће значају одборничког мандата, смањењу трошкова и администрације.  

[23. Фебруар 2012.]

даље///

Симбол за моју школу

simbol

Општина Врачар током марта месеца организује акцију за основце „Симбол за моју школу“. Идеја је да ученици шестог и седмог разреда нацртају симбол који би на најбољи могући начин представљао њихову школу. Општина Врачар је прва градска оштина која спроводи овакву акцију чији је циљ креативно ангажовање ученика у осмишљавању визуелног идентитета школе. 

[22. Фебруар 2012.]

даље///

Слике и графике Миће Величковића

izlozba5

„Изложба слика и графика Миће Величковића посвећена је Београду, његовим познатим споменицима и препознатљивим зградама. Слике и цртежи  нашег познатог уметника који је имао бројне изложбе у Србији и иностранству, изазивају у нама и личне успомене, јер свако од нас има сопствени доживљај Београда, зато је изложба и названа ”Мирис Београда”, истакла је Александра Јовановић –помоћница председника општине која је поздравила бројне званице у галерији општине. 

[22. Фебруар 2012.]

даље///

Наступ бендова БИГЗ сцене

vrr3

У препуној сали „Божидарца“ одржано је треће вече фестивала „VRAČAR ROCKS!“. Наступила су три бенда- Репетитор, Трисом и Кришке. Ове групе  су представници тзв. БИГЗ сцене - шаренолике групе београдских рок бендова различитих поджанровских усмерења, које вежбају у згради некадашње штампарије. 

[20. Фебруар 2012.]

даље///

Снег се чисти на Врачару

ciscenje1

У сарадњи са грађанима, екипе градских комуналних служби, врачарски волонтерски сервис и општинска комунална инспекција свакодневно раде на чишћењу врачарских улица од снега. У протеклим данима више од педесет волонтера чистило је снег испред зграда у којима живе наши суграђани који то не могу сами да ураде. Екипе комуналних предузећа редовно чисте снег у главним саобраћајницама, а када временски услови дозволе, чисте се и друге улице.

У Услужном центру општине сваког радног дана од 8:30 до 16:30 представници скупштина станара могу преузети со, а старији суграђани којима је  заиста потребна помоћ у чишћењу снега могу позвати број телефона 3081 555.

[7. Фебруар 2012.]

даље///

Врачарски сениорски сусрети

bios1

Упркос снегу и леденим данима, врачарски сениори желели су да се настави са дружењем сваког другог понедељка и са пројекцијом филмова у сали општине Врачар. Уз чај, кафу и колаче врачарски сениори гледали су романтичну комедију „Почело је у Напуљу“, у којој главне улоге играју глумци Клерк Гебл, Софија Лорен и Виторио де Сика. 

[6. Фебруар 2012.]

даље///

Рок фестивал у Божидарцу

rock

У петак, 3. фебруара у 20:00 часова у Центру за културу Божидарац, у улици Радослава Грујића 3 почиње музички фестивал VRAČAR ROCKS!, наступом група Фанданго, Синестезија и The Dibidus. Циљ фестивала је да подстакне младе да се баве музиком, њихово умрежавање и међусобну сарадњу бендова као и популаризацију домаће рок сцене.

[2. Фебруар 2012.]

даље///

Поново ради Шупља стена

sstena1

Седамдесетих година прошлог века на Авали је изграђено тада омиљено врачарско одмаралиште „Шупља стена“. Деведесетих година је девастирано, а општина Врачар га је поново преузела новембра 2007. године и у потпуности реновирала. Од марта ће у свакој смени око седамдесеторо ђака поново моћи да проводи рекреативну наставу у одмаралишту на „Шупљој стени“, на свежем ваздуху и удаљени свега 22 километра од центра Београда. 

[2. Фебруар 2012.]

даље///

Лик Светог Саве

nagrade5

Организација Деца Врачара традиционално уочи Савиндана организује у свим основним школама Врачара ликовни конкурс „Лик Светог Саве“. Тим поводом у галерији општине Врачар је одржана свечаност на којој су додељене похвале и награде за најбоља ликовна остварења на конкурсу. 

[2. Фебруар 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike