Март 2012

Конкурси за финансирање пројеката

konkursi

Председник градске општине Врачар расписао је јавне конкурсе за финансирање пројеката из буџета градске општине Врачар у 2012. години. Конкурси су расписани за финансирање пројеката невладиних организација, за суфинансирање спортских манифестација и програма спортских организација и за финансирање и суфинансирање пројеката у култури.

Рок за подношење пријава за сва три конкурса је најкасније до 25. априла 2012. године.

Овде можете преузети конкурсну документацију

[30. Март 2012.]

даље///

Изабрани пројекти у области културе

konk

По спроведеном конкурсу за избор пројеката у области културе који се финансирају средствима из буџета општине Врачар, председник општине донео је Решење о избору пројеката и додели средстава корисницима у области културе. Изабрани су пројекти Удружења композитора Србије, Фондације „Хартефакт фонд“, Фонда за талентовану децу општине Врачар, „Удружења рок музичара Србије“, Иницијативе младих за људска права, Групе „Хајде да...“, Природњачког музеја, Центра за културне интеракције, Удружења „Каркатаг“, Центра за омладински активизам „Млади и активни“ и „Српског културног клуба“.

Овде можете преузети Решење о избору пројеката и додели средстава корисницима у области културе

[29. Март 2012.]

даље///

О традиционалној и савременој улози жене

tribina2

Савет за родну равноправност и Клуб студената антропологије и етнологије Филозофског факултета су на трибини „ Која је твоја улога?“ разговарали о традиционалној и савременој улози жене у друштву. Модераторка разговора била је Нина Живановић – председница Савета за родну равноправност врачарске Скупштине, а уводничарке и уводничари били су проф. Зорица Ивановић и студенти Лазар Вељковић и Софија Тодорић.

[28. Март 2012.]

даље///

Једна српско словеначка прича

projekcija3

Филм „Једна српско словеначка прича“ сценаристе и редитеља Драгомира Зупанца посвећен је животу Врачарке Мирјане Симић, која је рођена као Ана Печник у Бистрици на Сутли. Наша суграђанка и Словенију и Србију осећа као своју домовину, филм је сведочанство о животу, обичајима и историји две домовине. 

[27. Март 2012.]

даље///

Избори на филму

kinoko

Поводом избора за одборнике скупштина локалних самоуправа и за избор народних посланика, у оквиру Врачарског филмског ока почео је нови циклус назван – Избори на филму. Приказан је филм „Избори“ који је  режирао Александар Пејн, а главне улоге играју Риз Витерспун и Метју Бродерик. Филм је био номинован за Оскара, то је симпатична комедија у којој се говори о изборима у једној америчкој средњој школи и изврсна је сатира младалачке политичке амбиције. 

[23. Март 2012.]

даље///

Интернет за све у свим врачарским школама

internet2

„Интернет за све“ је добар пример како општина Врачар и „Теленор“ припремају ђаке за живот и рад у 21. веку. Наша сарадња усмерена је ка знању наше деце и омогућили смо свим ђацима да преко интернета уче, четују, играју се – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић на презентацији пројекта у ОШ „Јован Миодраговић“.

[22. Март 2012.]

даље///

Жућко – прича о Радивоју Кораћу

zucko5

„Ми Врачарци се сећамо великана који су овде живели. Пре неколико дана поставили смо спомен-плочу Радивоју Кораћу. Сада свако ко пролази тим делом Врачара може да се сети какву је левицу имао Жућко“ – рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине уочи пројекције филма посвећеног овом великану светске кошарке. 

[22. Март 2012.]

даље///

Конкурс „Мали Пјер“

pjer2

Организација Деца Врачара већ традиционално организује у свим основним школама Врачара, конкурс за најбољу карикатуру „Мали Пјер“. Радове ученика жирирао је наш познати карикатуриста Ранко Гузина, а најбољи и награђени радови изложени су данас  у галерији општине Врачар.На овим прелепим радовима најбоље се види  сва машта деце и рад школских  ликовних педагога  – рекао је  Драги Величковић, председник Деце Врачара.

[21. Март 2012.]

даље///

У спомен на Петра Станкевича

gorani5

У спомен на оснивача Покрета горана Врачара, дипл. инжењера шумарства Петра Станкевича засађена је данас сибирска липа у Синђелићевој улици, у блоку  између бројева 15 и 17.

„Генерације врачарске деце памте чика Перу, који је емигрирао из Русије 1917. године и деценије живота посветио озелењавању Врачара и Шупље стене. Захваљујући његовом раду и организацији, данас врачарска деца имају на Авали оазу чистог ваздуха, јер је дрвеће порасло и ту је сада шума“ – рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине. 

[21. Март 2012.]

даље///

Пролећно уређење Врачара

uredjenje

Традиционална акција пролећног уређења Врачара, коју општина Врачар у сарадњи са грађанима организује по шести пут, почиње 7. априла. Позивамо Врачарце да предложе  локације  које треба уредити и да нам се прикључе у пролећном уређењу, да заједно радимо да би наш Врачар заблистао.

[20. Март 2012.]

даље///

24 варијације на 12 тема

vmilic2

Изложбу слика Војислава Милића „24 варијације на 12 тема” отворили су Владимир Медаковић – члан Већа и Ново Томић – новинар, уз пратњу консорта флаута „Јаков Срејовић” којим руководи проф. Љубомир Димитријевић.

„Ми у општини Врачар знамо да само са грађанима можемо да стварамо бољи живот, зато стварамо услове за нашу непрекидну комуникацију, подржавамо и афирмишемо њихово стваралаштво и зато смо отворили нашу галерију. Жеља нам је да се ту искажу идеје, машта, емоције и дар наших суграђана. Ми знамо колико писаца, сликара, људи који су се посветили музици и другим областима стваралаштва живи на Врачару. Са стваралаштвом Воје Милића већ смо се срели, упознали смо га као карикатуристу, са њим откривали свет венецијанских маски и сада се сусрећемо са лирским сликаром који нам открива природу и приче које ту настају“ – истакао је Владимир Медаковић.

[20. Март 2012.]

даље///

Врачарски сениорски сусрети

seniori

Пројекцијом филма „Високо друштво“ настављени су врачарски сениорски сусрети. Задовољни због наставка овог пројекта, сениори су уз чај, кафу и колаче погледали овај весели мјузикл у којем глуме и певају Грејс Кели, Френк Синатра и Бинг Крозби. 

[19. Март 2012.]

даље///

Мода на филму

kino

Пројекцијом филма „Зулендер“ настављен је циклус филмова посвећених моди у пројекту Врачарско филмско око. О пословним и финансијским трендовима у светској моди, о томе колико  свет моде утиче на наше понашање и пословање, са стилистом Филипом Младеновићем разговарала је уредница програма и помоћница председника општине Јелена Ђуровић.

[16. Март 2012.]

даље///

Спомен плоча Радивоју Кораћу

korac4

„Радивој Кораћ је стварао историју српске и светске кошарке. Легендарна је његова левица и прецизност у кошевима. Београд шездесетих година био је незамислив без смиреног, чак стидљивог, племенитог човека који је израстао у светски признатог кошаркаша – Радивоја Кораћа. Општина Врачар чува традицију и поштује успомену на великане који су живели на Врачару, поносни смо што данас откривамо спомен плочу великану светске кошарке Радивоју Кораћу на згради у којој је живео у Небојшиној 32б. Спомен плоче кошаркашима не треба да откривају политичари, већ кошаркаши“ – рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар. 

[15. Март 2012.]

даље///

Увид у бирачки списак

izbori

Поводом расписаних избора за народне посланике и одборнике Скупштине града Београда и Скупштине градске општине Врачар, грађани могу сваког радног дана од 8:30 до 16:30 сати остварити увид у део бирачког списка за подручје градске општине Врачар. Увид у део бирачког списка се остварује у приземљу управне зграде у Улици Његошевој бр. 77 – шалтер бр. 10.

[14. Март 2012.]

даље///

Суфинансирање спортских манифестација

sport

На основу спроведеног Конкурса за финансирање пројеката спортских организација, председник градске општине Врачар донео је Одлуку о избору спортских манифестација и програма спортских организација који се суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2012. години.

Овде можете преузети Одлуку у интегралном тексту

[13. Март 2012.]

даље///

Обновљено дечије одмаралиште на Шупљој стени

prezentacija5

„Врачарско дечије одмаралиште на Шупљој стени, које је саграђено седамдесетих и потпуно руинирано деведесетих  година прошлог века, потпуно је пбновљено средствима из буџета општине Врачар и спремно је за рекреативни боравак деце предшколског узраста и врачарских ђака. Намерно смо у реконструкцији сачували аутентични амбијент. Уверени смо  да такав објекат омогућава другачију врсту дружења и социјализације наше деце у односу на њихове београдске игре. Врачарска деца, њихови васпитачи и учитељи имаће посебне погодности у организацији рекреативног боравка у одмаралишту на Шупљој стени“ – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић у разговору са васпитачима, учитељима и директорима врачарских обданишта и основних школа. 

[13. Март 2012.]

даље///

Конкурс за постављање апарата за кокице

popc

Комисија за спровођење конкурса за одређивање корисника места за постављање пивремених објеката на територији градске општине Врачар расписала је конкурс за одређивање корисника места за постављање апарата за кокице, путем прикупљања писаних понуда. Конкурс је расписан за локације: угао улица Краља Милана и Београдске и Булевар краља Александра код зграде број 68.

Овде можете преузети текст Конкурса

[9. Март 2012.]

даље///

Локални активизам

rr4

„И данас је Дан жена“ – назив је акције коју су данас у парку војводе Бојовића организовали Савет за родну равноправност и Удружење грађана „Заједно – заједно“. Акција  је подразумевала тематско, интерактивно дружење са пролазницама и пролазницима и формулисање порука против насиља над женама. Управа за родну равноправност подржала је овај пројекат, чији је циљ подстицање на формулисање и спровођење локалних иницијатива које би допринеле смањењу насиља и побољшању положаја жена.  

[9. Март 2012.]

даље///

Најлепше слике ученика Фонда за талентовану децу

fond7

"Општина Врачар подржава и награђује знање и таленат наших ђака, а Фонд за талентовану децу општине Врачар већ се афирмисао као средина у којој талентовани за математику, глуму и сликарство најбоље уче и стварају. Веома су посећене радионице сликарства, надам се да ће неко од ђака који вечерас излажу слике имати изложбу и као афирмисани сликар у општини Врачар. Вечерас смо сведоци изузетног талента ђака сликарске радионице нашег Фонда. Сигурно је да ће општина Врачар и Фонд за талентовану децу увек бити подршка ђацима да стекну знања, да искажу таленат и да се афирмишу као најбољи" – рекао је Владимир Медаковић, члан Већа на отварању изложбе слика учесника зимске радионице сликарства техником уља на платну. 

[7. Март 2012.]

даље///

Спомен плоча Ивану В. Лалићу

lalic5

У улици Интернационалних бригада 39, у присуству породице и пријатеља, на кући у којој је живео поставњена је спомен плоча песнику,академику, књижевном  критичару и уреднику Ивану В. Лалићу. Спомен плочу су поставили Министарство културе, информисања и информационог друштва, градска општина Врачар и „Вечерње новости“. 

[6. Март 2012.]

даље///

Врачарско хвала скупштинама станара

vrhvala7

Председницима скупштина станара зграда које су учествовале у пројекту „Да лепше изгледа“ председник општине Бранимир Кузмановић са сарадницима: чланом Већа Владимиром Медаковићем и помоћницима Зораном Смиљанић Милојевић и Александром Јовановићем уручио је захвалнице - Врачарско хвала и поклонио „штедљиве сијалице“. 

[5. Март 2012.]

даље///

Шупља стена поново ради

sstena

Некада омиљено дечије одмаралиште „Шупља стена“ на Авали, место на којем су се пионири и омладинци из друге половине двадесетог века дружили, тренирали и одмарали, обновљено је средствима градске општине Врачар. Реновиран је главни објекат, Дом горана је постао угодан планински ресторан са собама за породични смештај, ту су и продавница, спортски садржаји. 

[2. Март 2012.]

даље///

Нова београдска хип хоп сцена

grajm

У петак 2. марта 2012. године у 20:00 часова у сали Божидараца у Радослава Грујића 3, наступиће Звезде Грајма, Газда Паја, Блаја Даб Плаја, Сале Тру, Смоук Мардељано, Сале РДЗ и као представник старије генерације Бвана са својим бендом Незнани Лудаци. Посебну посластицу представиће живо извођење новог хита Газда Паје и Звезда Грајма који се вртоглаво пење на врхове топ листа.

[1. Март 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike