Мај 2012

Спомен плоча Стевану Раичковићу

raickovic7

На згради у улици  Светог Саве 19 министар културе Предраг Марковић и председник општине Бранимир Кузмановић  су са  члановима породице Раичковић, открили спомен плочу песнику Стевану Раичковићу.

„Поносан сам што је општина Врачар учествовала у пројекту започетом у години књиге и посвећеном чувању успомене на великане 20. века. Циљ нам је био да скренемо пажњу младих на њихово дело и стваралаштво. Данас се сећамо Стевана Раичковића који је постао симбол песника и посвећености поезији“ – рекао је Бранимир Кузмановић.

[31. Мај 2012.]

даље///

Врачарски сениорски сусрети

bios

Врачарски сениори наставили су сусрете уз чај, кафу и колаче на пројекцији филма Алфреда Хичкока „Вртоглавица“. Овог понедељка сениори су наставили дружење у галерији општине,  уз слике Милана Цилета Маринковића.

[21. Мај 2012.]

даље///

Цилетова врачарска панорама

cile izlozba20

Изложба слика и цртежа Милана Цилета Маринковића – једног од најзначајнијих уметника експресивног сликарства данашњице отворена је у галерији општине Врачар. „Још у раној младости желео сам да комуницирам са Европом, живео сам и у Европи и у Америци, на Врачару сам сретао дивне људе као што су Саша Петровић, Мухарем Первић, Стева Раичковић, дружио се са Пеђом Милосављевићем и Ољом Ивањицки. Врачар има занимљиве људе, то се осећа и зато је Врачар дивна општина. У мојим сликама има луцидности, веселости,опорости, свега што је било када сам био млад, сада међутим брегови су остали у нама“ – рекао је Циле Маринковић на отварању изложбе.

Госте је у име општине Врачар поздравио председник Бранимир Кузмановић који је истакао да Врачарци теже ка новом, лепшем, бољем, зато је и отворена галерија која временом постаје стециште стваралаштва и креативности и истакао да смо поносни што у нашој галерији излаже Милан Циле Маринковић.

[18. Мај 2012.]

даље///

Лифт за особе са инвалидитетом

lift invalidi8

У Заводу за здравствену заштиту студената- на улазу из улице Браће Недића, општина Врачар инсталирала је нови степенишни лифт са хидрауличном платформом, који ће омогућити особама са инвалидитетом да самостално посете лекара. 

Задовољство ми је што уградњом овог лифта побољшавамо услове за лечење свих студената из Србије, чинимо им доступном специјалистичку лекарску услугу. Политика је општине Врачар да ствара равноправне услове за живот свих грађана, да активно и ефикасно реагује на иницијативе и потребе грађана и удружења,  да учини доступним све јавне институције свим грађанима, укључујући особе са инвалидитетом, истакао је Бранимир Кузмановић - председник општине Врачар.

[16. Мај 2012.]

даље///

Изложба фотографија „Еко фото 2012“

eko3

„Односу према окружењу и заштити  животне средине у општини Врачар поклањамо посебну пажњу. То радимо у широком дијапазону, од побољшања елементарне комуналне хигијене до усвајања стратешких докумената као што је Локални еколошки акциони план. И награђене фотографије на изложби „Еко фото 2012“ имају двојако значење: уметничко и истовремено су позив да се не загађује животна средина и не нарушавају законитости природе. Веома нам је драго да је ова манифестација, коју су пре седам година почели Центар за фото таленте и општина Врачар постала изложба првог ранга по категоризацији Фото савеза Србије и што ће бити приказана у више градова у Србији“ – рекао је Владимир Медаковић, члан Већа који је отворио ову изложбу.

[10. Мај 2012.]

даље///

Пројекат „Лакше до посла“

lak pos5

„Пројекат „Лакше до посла“ је покренут јер ми ценимо знање и жељу за усавршавањем. Врачар је општина са највише факултетски образованих становника у Србији, вама који студирате или сте већ дипломирали и тражите посао желели смо да омогућимо да стекнете знања и вештине неопходне за савремену пословну комуникацију, а то је знање страних језика и рада на рачунару. Честитам свима вама који сте са успехом завршили курсеве у НУ „Божидар Аџија“. Лично ценим ваш труд и жељу да додатно учите, свима ћу уручити и писмо препоруке будућем послодавцу, јер знам да ће вам помоћи у запошљавању“ – рекао је на свечаности поводом завршетка курсева из пројекта „Лакше до посла“  председник општине Бранимир Кузмановић. 

[9. Мај 2012.]

даље///

Јубилеј ОШ „Свети Сава“

svsava4

Основна школа „Свети Сава“ је једна од најстаријих београдских школа и прославља ове године 160 година од оснивања. „Данас у школи спајамо традицију и модерну визију, историју и будућност, старе књиге и компјутере“ – истакао је директор школе Дејан Станковић, који је говорио о историјату школе и успесима  њених ђака.

[9. Мај 2012.]

даље///

Спомен плоча Александру Белићу

belic5

На згради у Ресавској број 30 постављена је спомен плоча истакнутом филологу, ректору Београдског универзитета и председнику САНУ – Александру Белићу.

„Врачарци су изабрали пут ка бољем животу, просперитету, пут науке, струке и знања. Ми желимо да узор младим Врачарцима буде Александар Белић. Он је пример како рођени Београђанин може да се школује и на Београдском и на другим европским универзитетима, да оствари значајан  научни опус и богату међународну научну сарадњу, да буде поштован као човек и суграђанин“ – истакла је Мирјана Ђорђевић, заменица председника општине Врачар.

[8. Мај 2012.]

даље///

Врачарци изабрали бољи живот

rezult

За Изборну листу  Драган Ђилас избор за бољи Врачар гласало је 46,89 посто Врачарки и Врачараца који су изашли на изборе, тако да ће у Скупштини градске општине Врачар која има 45 одборника,  интересе грађана заступати 25 одборника и одборница са ове листе. Одборници са Изборне листе Драган Ђилас за бољи Врачар освојили су 55,56 посто од укупног броја мандата у Скупштини градске општине Врачар. 

[7. Мај 2012.]

даље///

Врачарски сениорски сусрети

sen

У општини Врачар наставили су се врачарски сениорски сусрети пројекцијом филма из 1960. године „Играј своју игру“. У овој динамичној комедији, чија се радња одиграва једне новогодишње ноћи у Лас Вегасу, играју Френк Синатра, Дин Мартин, Семи Дејвис јуниор, Енџи Дикинсон. После пројекције филма, врачарски сениори су се дружили уз већ традиционалне чај, кафу и колаче. 

[7. Мај 2012.]

даље///

Избори на Врачару

izbori6

Сва 63 бирачка места на територији Врачара отворена су за гласање данас у 7:00 часова. Током дана грађанке и грађани Врачара  бирају 45 одборника и одборница Скупштине градске општине Врачар, одборнике Скупштине града Београда, посланике и председника Републике.

„Позивам грађанке и грађане да изађу данас на изборе, знам да ће грађани умети да процене ко  је добро радио претходне четири године и да гласају за бољи живот“ – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић, који је гласао на бирачком месту број 38 у Народном универзитету „Божидар Аџија“. У подне је гласао и градоначелник Београда Драган Ђилас - на бирачком месту број 28 у ОШ „Јован Миодраговић“.

[6. Мај 2012.]

даље///

Избори 2012.

izbori

У недељу, 6. маја у 7:00 часова отварају се бирачка места на територији општине Врачар. Грађани ће гласати за одборнике Скупштине градске општине Врачар, за одборнике Скупштине града Београда, за посланике Народне скупштине Републике Србије и за председника Републике Србије. Грађани ће на бирачким местима моћи да гласају до 20:00 часова. 

[4. Мај 2012.]

даље///

Таленти Врачара

nagrade1

Општина Врачар подстиче талентоване ђаке и зато је покренула пројекат „Таленти Врачара“. Може се рећи већ традиционално, општина Врачар у сарадњи са Народним универзитетом „Божидар Аџија“ организује такмичење талентованих ђака врачарских основних школа у ликовној, литерарној, музичкој и драмској уметности. 

[4. Мај 2012.]

даље///

Нови фитнес парк у Грочанској

park1

„Данас реализујемо још један програм који су иницирали грађани, а то је нови фитнес парк на Врачару у Грочанској улици. Постављено је осам нових справа за вежбање, које могу да користе све старосне групе, грађани који се рекреирају, као и активни спортисти, а током лета инструктори ће организовати бесплатну обуку за грађане како се правилно и са највећим ефектом вежба“ – рекла је Јелена Ђорђевић, чланица Већа. 

[3. Мај 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike