Јун 2012

И ја постојим

izl1

У галерији општине Врачар постављена је изложба дечијих радова у керамици - реплике посуда праисторије и римске керамике, као и изложба фотографија насталих током радионица „Керамика“ и „Очување културне баштине“. 

[28. Јун 2012.]

даље///

Награђени најбољи врачарски ученици

vukovci8

Традиционалне награде најбољим врачарским ђацима – добитницима дипломе „Вук Караџић“ и ђацима генерације свих основних, средњих и музичких школа, уручили су председница Скупштине др Тијана Благојевић, заменик председника Општине Александар Ивановић и глумац Владимир Алексић. 

[26. Јун 2012.]

даље///

Врачарски сениорски сусрети

seni

Пројекцијом легендарног филма „Неки то воле вруће“ настављени су сусрети сениора. Поред филма, сениори су посетили и ретроспективну изложбу колажа сликара и вајара Балше Рајчевића. 

[25. Јун 2012.]

даље///

Бранимир Кузмановић изабран за председника општине

2skupstina10

На локалним изборима одржаним 6. маја Изборна листа „Драган Ђилас избор за бољи Врачар“ коју је предводио Бранимир Кузмановић добила је 55,5 посто мандата. Таква  подршка је препоручила одборнике са те листе да и у наредне четири године воде представничке и извршне органе општине Врачар.

За председника општине Врачар изабран је Бранимир Кузмановић за којег је гласало 77 посто присутних одборника и одборница Скупштине. Он ће и у наредном мандату спроводити свој мото „активно, ефикасно, успешно“, а као циљ имати бољи живот Врачараца.

За заменика председника општине изабран је Александар Ивановић, за заменицу председнице Скупштине изабрана је Зорана Смиљанић Милојевић, а за чланове и чланице Већа изабрани су Мирјана Ђорђевић, Мирјана Хрваћанин, Данило Глумац, Александар Јовановић и Богдан Татић. Сви изабрани функционери општине Врачар су чланице и чланови Демократске странке.

[21. Јун 2012.]

даље///

Деца безбедна у врачарским вртићима

guliver1

Општина Врачар финансирала је постављање 600m2 безбедне гумене подлоге у двориштима вртића „Гуливер“, „Лепа Витас“, „Бубамара“, „Палчић“, „Маза“ и „Чаролије“. „Наш циљ је да стварамо бољи живот, а то значи мислити на добробит наших најмлађих. Гумена подлога која је постављена је од рециклираног материјала, порозна је, није токсична и штити децу од повреда у игри“ – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић. 

[19. Јун 2012.]

даље///

Маштам, не одустајем

vila8

Друга књига поезије Радице Јовановић – Антић „Анђели без крила“ представљена је у општини Врачар. Књига је посвећена деци оболелој од дистрофије, а ауторка је у књизи исказала своја осећања и жељу да пружи љубав и подршку болесној деци. 

[15. Јун 2012.]

даље///

Изложба колажа Балше Рајчевића

izlozba7

У галерији општине Врачар отворена је изложба мултимедијалног уметника, академског вајара, Балше Рајчевића под називом „Ретроспективна изложба колажа од 1980. – 2012.“ Аутор је изложио 35 колажа на којима је показао да савршено влада овим сликарским медијем, стварајући сопствени језик којим осуђује урбани ужас и свеопшти хаос.

[13. Јун 2012.]

даље///

Дружење врачарских сениора

sen

Врачарски сениори су наставили своје сусрете и дружење и у јуну месецу. Општина Врачар их је већ традиционално угостила колачима, чајем и кафом на пројекцији филма „Укроћена горопад“ – комедији у којој главне улоге играју Елизабета Тејлор и Ричард Бартон.

 

[11. Јун 2012.]

даље///

Велико спремање Србије на Врачару

cisc8

У организацији општине Врачар ученици Техничке школе ГСП, ОШ “Свети Сава“, ОШ „Јован Миодраговић“ и ОШ „Светозар Марковић“ уз помоћ директора и професора, узели су активно учешће у акцији Велико спремање Србије и 9. јуна су очистили смеће и сав отпад на три локације територије општине Врачар, плато око Храма Светог Саве, Чубурски и Неимарски парк. У Чубурском парку ученицима су помагали припадници Гарде Војске Србије. Сакупљени отпад у кесама однешен је уз помоћ радника ЈКП „Градска чистоћа“, а компаније Нестле, Фриком и Кока кола су се потрудиле за освежење ученика волонтера . 

[9. Јун 2012.]

даље///

Врачар – мој зелени кутак

kutak6

Традиционална такмичарска манифестација Врачар – мој зелени кутак завршена је свечаном доделом плакета и награда за најлепшу зелену површину и цветни балкон. Награде су уручиле др Тијана Благојевић – председница са Зораном Смиљанић Милојевић и Александром Јовановић – чланицама жирија. 

[7. Јун 2012.]

даље///

Кутија заборава

fond6

Фонд за таленте општине Врачар је у „Божидарцу“ одржао премијеру представе„Кутија заборава“ која је реализована у сарадњи са Градском општином Врачар у склопу истоименог пројекта из културе.

[6. Јун 2012.]

даље///

Конститутивна седница Скупштине градске општине Врачар

kons

Данас у 18:00 часова одржаће се конститутивна седница Скупштине градске општине Врачар.

На изборима одржаним 6. маја апсолутну већину добила је Изборна листа „Драган Ђилас избор за бољи Врачар“ чији је носилац Бранимир Кузмановић, који је и кандидат за председника општине Врачар. Врачарци су изабрали одборнице и одборнике са ове листе да заступају њихове интересе и потребе у наредне четири године. Од 45 одборника колико броји врачарска Скупштина, коалиција „Драган Ђилас избор за бољи Врачар“ имаће 25 одборница и одборника, или 55,56% мандата.

[5. Јун 2012.]

даље///

Конституисана Скупштина

skupstina8

После локалних избора одржаних 6. маја на којима је на Врачару апсолутну већину одборника у Скупштини добила Изборна листа „Драган Ђилас избор за бољи Врачар“ чији је носилац био Бранимир Кузмановић, на конститутивној седници Скупштине потврђени су мандати свих 45 одборника. За председницу Скупштине изабрана је др Тијана Благојевић, за коју је гласало 75 посто одборника. Она је истакла да је велика част бити одборник у врачарској скупштини, да је и у претходном мандату била део тима који је са успехом реализовао пројекте битне за  бољи живот грађана Врачара и да ће та успешна тимска сарадња бити настављена и у наредном мандатном периоду. Одборници су одлучили да ће у наредном периоду секретарка Скупштине бити Биљана Мировић, дипломирана правница која је и у претходном мандату успешно обављала ову дужност.

[5. Јун 2012.]

даље///

Таленти Врачара у посети Музеју примењене уметности

fzt5

Фонд за таленте општине Врачар је у сарадњи са Музејом примењене уметности у Београду реализоваo радионицу декорације кутијица са децом из основних и средњих школа. Радионица је део пратећег програма тромесечне ликовне радионице коју Фонд организује уз финансијску подршку општине Врачар.

[4. Јун 2012.]

даље///

Дефиле малих матураната

maturanti7

Матуранти свих врачарских основних школа учествовали су у шестом дефилеу који су организовали Удружење „Деца Врачара“ и општина Врачар. Око 700 матураната окупило се на тргу испред Београдског драмског позоришта, одакле су са директорима и професорима дошли до општине Врачар, где их је уз балоне и ватромет конфета песмом дочекао бенд „Лавиринт сећања“. Матуранти су затим продужили Његошевом улицом до Цветног трга, а потом се славље наставило у школским двориштима.

[1. Јун 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike